Nogomet

Ranieri: "Moramo ovako nastaviti"

Vedran Babić • srijeda, 19.10.2011.
Ranieri: "Moramo ovako nastaviti"
Foto: UEFA

Iako su u krizi u domaćem prvenstvu, nogometaši Intera polako pronalaze dobru formu u Ligi prvaka. Nakon Moskve, slavili su u Lilleu, a trener Claudio Ranieri vjeruje da je osim tri boda važan i povratak samopouzdanja...

"Još je dug put pred nama da pronađemo pravu formu, no igrači se trude i očito je da žele okrenuti novu stranicu. Ovakvi rezultati su dobri za podizanje samopouzdanja i moramo ovako nastaviti", rekao je Ranieri.

"Stavio sam Mottu ispred naše obrane jer je on vrlo brz u nogama, ali i u razmišljanju. On je vrlo važan igrač, pogotovo jer diktira tempo naše igre. Vrlo je inteligentan i njegov povratak je vrlo važan za nas."

Vezane vijesti

"U drugom poluvremenu prešao sam s taktike 4-3-3 na 4-4-2 jer smo previše patili u sredini. Kada pronađemo našu formu, moći ćemo cijelu utakmicu izdržati s tri veznjaka. Tražio sam od svojih igrača da se ne povuku, no s obzirom na našu trenutnu situaciju, jako sam zadovoljan igrom. Nekoliko igrača nam se vratilo nakon ozljeda, a uz to je Lille u odličnoj formi."

Lilleov trener Rudi Garcia žali što su njegovi igrači pokazali previše respekta suparniku.

"Inter je iskoristio što smo ih u prvom poluvremenu previše respektirali i zabili su nam pogodak. Nažalost, moja momčad nije bila nagrađena za svoj trud u drugom poluvremenu. Inter se odlično branio. Naša statistika je dobra, no nismo bili dovoljno goropadni u završnicama akcija. Igrali smo protiv kompaktne i iskusne momčadi, koja iako se muči u domaćem prvenstvu, uvijek igra dobro u Europi. Znali smo da će utakmica biti teška, no remi bi bio pošteniji. Sada više nemamo što izgubiti u Milanu i Moskvi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.10.2011. u 07:46
    nisam gledao utakmicu jer sam digao ruke od ove sezone još početkom 9. mjeseca, ali izjava toga klauna Ranieria da moraju ovako nastaviti, a opalili jedan put cijelu utakmicu po golu i sakrili se u misju rupu sa nekih 30ak % posjeda dovoljno govori.. nisam mislio da ću to ikad reći ali moratti gubi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.10.2011. u 02:30
    sad će novi kiks!
    Obrisan korisnik