Nogomet

Guardiola: "Uspjeli bez Messijeva pogotka"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 20.10.2011.
Guardiola: "Uspjeli bez Messijeva pogotka"
Foto: Bruno Karadža

Aktualni europski prvaci, nogometaši Barcelone, s nova su tri boda zaključili treće kolo Lige prvaka. Uspješniji su od češkog predstavnika bili rezultatom 2:0, dovoljno za ostanak na prvoj poziciji Skupine H. Guardiola je po završetku susreta izrazio zadovoljstvo igrom i rezultatom...

Mrežu Viktorije Plzen u trećem su kolu pogodili Andres Iniesta i David Villa, a blizu je pogotku bio i Lionel Messi, no njegova dva pokušaja zaustavio je okvir gola.

Strateg Katalonaca prije svega zadovoljan je bio činjenicom da gostujući sastav nije uspio poentirati u Valdesovu mrežu. "Generalno smatram da smo igrali dobro. To što nismo primili pogodak znači da je čitava momčad sudjelovala u obrambenim zadacima."

Prisutne predstavnike medija zanimalo je je li Guardiola zadovoljan i po pitanju broja postignutih pogodaka. "Čestitam svojim igračima što su ovu utakmicu uzeli za ozbiljno, to je jedini ispravan način. Ne volim priče koje sugeriraju da momčad koja ne postigne preko nekoliko pogodaka nije pružila dobru igru", otkrio je 40-godišnji stručnjak te dodao:

"Znamo da je najteža moguća stvar protiv defenzivno orijentiranih momčadi postići pogodak. Imali smo mnogo prilika, a do uspjeha smo stigli bez pogotka Lionela Messija."

Njegov kolega na klupi Viktorije Pavel Vrba, priznao je kako je čitavo vrijeme osjećao da će Barcelona uspjeti poentirati, bez obzira na zatvorenu formaciju koju je postavio.

"Igrali smo protiv najbolje momčadi svijeta i braniti se ovdje nije nikakva sramota. Gledao sam njenih šest utakmica iz ove sezone i sve su bile kao ova. Bilo je samo pitanje vremena kada će Barcelona postići pogodak. Igraju nogomet na sasvim jednom drugom nivou."

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Milan2:0BATE Borisov
Barcelona2:0Viktoria Plzeň
1Barcelona 620:4+1616
2Milan 611:8+39
3Viktoria Plzeň 64:11-75
4BATE Borisov 62:14-122

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.10.2011. u 13:18
    Idi radi nešto jer o nogometu veze nemaš.Prvo o Messiu uvjerljivo najbolja utakmica sezone malo pogledaj ocjene i tko je proglašen za igrača utakmice i to je ta razlika između njega i Cristiana.Jer i kad ne postigne pogodak uvjerljivo najbolji igrač na terenu toliko driblinga,dodavanja vica u igri... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.10.2011. u 12:26
    napeto lezeran- ti nisi normalan, reći da messi sinoć nije bio na svome nivou je čista glupost! bio je vrlo dobar, samo mu je falio gol i malo sreće, a nebi mu bilo loše da nekad i padne kad treba u 16m, jer on uvijek nastoji ostati na nogama iako je bio faul na njemu!
    Obrisan korisnik
  • The Phantom20.10.2011. u 11:24
    Vratnica 2 puta zaustavlja raspoloženog Messija, izgleda da se Sevilli ne piše dobro
    The Phantom
  • Obrisan korisnik20.10.2011. u 10:18
    Zašto ti je to smiješno? Pa i veći klubovi se ne usude otvoreno igrat protiv Barce, jer je to trenutno ravno samoubojstvu i garantira barem 3 primljena gola. Plzen je i više nego zadovoljan sa samo dva primljena gola i ne smatram ih nimalo neambicioznima radi toga! Messi solira u želji da zabije... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.10.2011. u 09:34
    Plzen je sinoc zaista malo namucio Barcu u kojoj Messi nije bas bio onakav kakvog smo ga navikli gledati.Plzen je igrao dobru obranu sa strasno puno pokrivanja praznog prostora iza igraca pa nije bilo bas puno ulaza iz drugog plana kao inace.Gol Inieste je bio fantazija u malom između njega i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik