Nogomet

Udineseu "derbi" protiv Atletica

Mišo Gulić • četvrtak, 20.10.2011.
Udineseu "derbi" protiv Atletica
Foto: EPA

U derbiju večeri, onom između Udinesea i Atletico Madrida, domaći nogometaši su došli do punog plijena, ali tek na samom izdisaju susreta. Vrijednu pobjedu su upisali i nogometaši Birminghama, slaveći u Bruggeu, dok je Malmö teško nastradao kod kuće od ukrajinskog Metalista. Susreti AZ-a i bečke Austrije, Maribora i Brage te Rennesa i Celtica su završili podjelom bodova.

Grupa G

Malmö - Metalist 1:4 (1:2)
(Hamad 22'; Cristaldo 32', Fininho 45+1, Edmar 58', Dević 73')

Domaći su poveli u 22. minuti kada se Hamad sjurio u šesnaesterac te krasnim lobom pogodio za 1:0. Deset minuta potom, za 1:1 je pogodio Cristaldo, ali "pola posla" je obavio i Sosa koji je uputio odličan ubačaj s desne strane. U sudačkoj nadoknadi Metalist je, nakon što je u međuvremenu isključen strijelac Cristaldo, došao do potpunog preokreta, jer je Fininho odlično iskoristio povratnu loptu Villagre te ju smjestio u sam kut domaćeg vratara.

Gosti, usprkos igraču manje, nisu prestajali s napadima, što im se i isplatilo jer je Edmar, nakon kornera u 58. minuti, zabio glavom za 1:3. Novi zgoditak u mreži Malmöa zbio se u 73., a ovaj put strijelac je bio Dević.

AZ Alkmaar - Austrija Beč 2:2 (0:2)
(Hlinka 80' (ag), Wernbloom 83'; Marcelius 19' (ag), Gorgon 29')

Vodstvo gostima je donio AZ-ov Marcellis koji postigao autogol u 19. minuti, a svemu je prethodio oštar ubačaj Junuzovića iz kuta. Igrala se 29. minuta kada je udarac Juna blokirao Klavan, a spremno je na odbijanac reagirao Gorgon te pospremio loptu u mrežu za iznenađujućih 0:2, koliko je bilo i nakon prvih 45 minuta.

Domaći su od početka nastavka stisnuli goste na njihovu polovicu, ali za smanjenje rezultata na 1:2 su trebali čekati do 80. minute, kada je Hlinka "vratio" autogolom, da bi tri minute poslije, nakon ubačaja iz kuta, Vernbloom pogodio za konačnih 2:2, rezultat s kojim zadovoljniji mogu biti domaći.

Grupa H

Maribor - Braga 1:1 (1:1)
(Ibraimi 14'; Elderson 44')

Nakon početnih ispitivanja snaga, vodstvo "Violičastima" je donio b u 14. minuti kada je iskoristio lošu reakciju obrambenih igrača Brage i loptu zakucao u mrežu za 1:0. Tek minuta je dijelila Mariborčane od vodstva na poluvremenu, ali tada je, prilično sretno, Elderson došao do lopte i smjestio ju iza leđa domaćeg vratara za 1:1.

U nastavku se mreže nisu tresle, iako su obje momčadi imale svoje šanse pa je susret zaključen rezultatom s kojim se otišlo na odmor. Osvojeni bod je domaćima prvi "ulov" pa stoga i dalje zauzimaju posljednje mjesto na ljestvici.

Club Brugge - Birmingham 1:2 (1:1)
(Akpala 3'; Murphy 26', Wood 90+10')

Club Brugge je debelo u sudačkoj nadoknadi izgubio sva tri boda, dozvolivši tako Birminghamu potpuni preokret i poravnanje na ljestvici, gdje obje momčadi imaju po šest bodova.

Domaći si već nakon tri minute igre došli do prednosti, a odličan ubačaj Dirara s desne strane u gol je pretvorio Akpala. Gosti su na sličan način došli do izjednačenja, a ovaj put je, na ubačaj Elliotta, dobro reagirao Murphy pa je semafor nakon 26. minuta igre pokazivao 1:1. Iako su domaći više prijetili u nastavku, na kraju su se radovali gosti, jer je u sudačkoj nadoknadi za potpuni preokret zabio Wood.

Grupa I

Rennes - Celtic 1:1 (1:0)
(Cha Du-Ri 31' (ag): Ledley 70')

Remi Rennesa i Celtica je obje momčadi i dalje ostavio u donjem dijelu ljestvice, a takvom rezultatu zasigurno su se najviše radovali iz tabora Udinesea i Atletico Madrida.

Autogol Cha Du-Rija iz 31. minute omogućio je domaćima vodstvo od 1:0. Zgoditak je postignut nakon što je domaći vratar uputio, činilo se, bezopasnu dugu loptu koju je igrač Celtica, nakon nesporazuma sa svojim vratarem, pospremio u vlastitu mrežu. Celtic je u nastavku krenuo ofenzivnije, a do poravnanja rezultata je stigao u 70 minuti, krasnim trzajem glavom Ledleyja, nakon slobodnog udarca koji je izveo Mulgew.

Udinese - Atletico Madrid 2:0 (0:0)
(Benatia 88', Flores 90+4')

Derbi trećeg kola u prvom dijelu nije opravdao očekivanja gledatelja, ali je zato ponudio dramatičnu završnicu, jer su domaći, dvije minute prije kraja, zabili za vodstvo te u sudačkoj nadoknadi i potvrdili nova tri boda koja su ih dovela na čelo ljestvice.

Nakon prilično "sterilnih" prvih 45 minuta, gdje se momčadi nisu istakle s osobito zanimljivom predstavom, nastavak je ponudio kudikamo zanimljiviji susret. Obje momčadi su zaigrane nešto ofenzivnije, a prve prigode su stigle nakon desetak minuta, međutim, bez uspjeha. Kao što je to i uobičajeno kada je Udinese u pitanju, barem što se tiče Europa lige, zgoditak je stigao pred sam kraj susreta, točnije u 88. minuti, a strijelac je bio Benatia. U sudačkoj nadoknadi domaći su iskoristili otvorenu igru Atletica te su zgoditkom Floresa došli do, naoko uvjerljive, pobjede od 2:0.

Europska liga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Maribor1:1Braga
Club Brugge1:2Birmingham City
1Braga 612:6+611
2Club Brugge 612:9+311
3Birmingham City 68:8010
4Maribor 66:15-91

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ivos21.10.2011. u 09:51
    I što zato bi mi trebali biti nesretni, jer je bolje izgubiti od Arsenala nego dobiti Mallmö?
    ivos
  • Obrisan korisnik21.10.2011. u 09:38
    @napeti....da, upravo to...dinamo je imao jebene sreće u ždrijebu, što pokazuju i rezultati malmoa i rezultati dinama u EL! mogu slobodno dignuti spomenik platiniu u maximiru.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.10.2011. u 08:56
    Sad se vidi prava snaga Malmoa i koliko je dinamo imao srece u kvalifikacijama za LP,sigurno daleko najlakseg protivnika su dobili sta sam odmah rekao ali sam dobio hrpetinu minusa kao nikad dotad jer sam isao podcijeniti "atomski dinamo" i "balkansku Barcelonu" u trenutku... [više na forumu]
    Obrisan korisnik