Nogomet

United čeka City, Real na gostujućem testu

Sportnet • petak, 21.10.2011.
United čeka City, Real na gostujućem testu
Foto: EPA

Gradski derbi u Manchesteru najzvučniji je ogled ovog vikenda u ligama Petice. Osim toga, Real Madrid ide na zahtjevno gostovanje u Malagu.

Derbi grada Manchestera svakako privlači najviše pozornosti u 9. kolu Premier lige. Niz spektakularnih ogleda u posljednje dvije-tri godine gotovo su garancija nove kvalitetne predstave na kojoj vjerojatno neće nedostajati ni napetosti. Manchester City ulazi u nedjeljni ogled s dva boda prednosti i ima lijepu priliku odvojiti se na vrhu. No, o tome će sigurno imati nešto reći i branitelj naslova.

Aktualnom prvaku prvi put ove sezone na raspolaganju će biti stoperski par Nemanja Vidić - Rio Ferdinand, a Alex Ferguson odmarao je ključne igrače za ovaj ogled i prošlog vikenda protiv Liverpoola i to jasno govori koliko mu znači gradski derbi. Roberto Mancini čeka vijesti o zdravstvenom stanju Samira Nasrija i Nigela de Jonga.

Tottenham drugi put u nizu gostuje, ovaj put kod "fenjeraša" Blackburna kojem očajnički trebaju bodovi. Niko Kranjčar neće biti u konkurenciji zbog ozljede. Na Emiratesu na rasporedu je "sudar svjetova", Arsenala i Stoke Cityja, s tim da su gosti ispred slavnog domaćina koji će ih pobjedom pokušati preskočiti. Nakon "petarde" Genku u Belgiji, Chelsea putuje kod sugrađana, Queens Park Rangersa.

U sklopu devetog kola španjolskog nogometnog prvenstva pred nama je nekoliko vrlo zanimljivih dvoboja. Derbi kola igra se u subotu kada šestoplasirana Malaga na La Rosaledi dočekuje trećeplasirani Real Madrid koji ima samo tri boda više od domaćina.

Nakon uvjerljivog poraza od Levantea rezultatom 3:0 Malaga na svom terenu dočekuje Kraljevski klub koji je u posljednja tri prvenstvena susreta postigao čak 14 pogodaka. Bogatu momčad Malage u napadu predvodi nekadašnji napadač Reala Ruud van Nistelrooy koji će sigurno imati dodatan motiv da se dokaže pred bivšim poslodavcima.

Naš reprezentativac Ivan Rakitić sa svojom Sevillom ide na noge aktualnom prvaku Barceloni i sve osim poraza bi bio veliki uspjeh. Neizvjesno će biti i na El Madrigalu gdje Villarreal dočekuje najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva momčad Levantea koja ima pet pobjeda u nizu.

Njemačko nogometno prvenstvo došlo je do desetog kola. Jubilarno kolo u petak otvaraju momčad s dna - Augsburg i klub iz vrha – Werder. Puno više zanimljivosti očekuje nas u subotnjem rasporedu. Aktualni prvak u Dortmundu će ugostiti Köln, a bit će to dvoboj hrvatskih nogometaša. Ivan Perišić snage će odmjeriti s Matom Jajalom.

Puno zanimljiviji hrvatski obračun vidjet ćemo u Wolfsburgu gdje će Vukovi ugostiti Hamburg. Mandžukić, Lakić i Čale pobjedu će tražiti protiv posrnulog, ali čini se i probuđenog HSV-a. Hamburg će igrati s novim trenerom na klupi, Thorstenom Finkom, a u sastavu gostiju trebao bi biti Mladen Petrić, dok će Ivo Iličević pauzirati zbog ozljede.

Lider prvenstva Bayern ide u goste kod "europskog" i neugodnog Hannovera, zanimljiv dvoboj odigrat će se između Nürnberga i Stuttgarta, a derbi kola igrat će se na BayAreni. Bayer Leverkusen ugostit će momčad Schalkea, a to će sigurno biti zanimljiv i atraktivan dvoboj.

Nakon pogocima prilično siromašnog prošlog kola u kojem je čak pet susreta završilo rezultatom 0:0, nogometaši Serie A u ovom kolu kreću na "popravne ispite". Osmo kolo ne nudi velike derbije, ali neće nedostajati zanimljivih dvoboja. Nakon remija s Chievom u prošlom kolu (0:0), vodeći Juventus u ovom kolu kod kuće dočekuje neugodnu momčad Genoe. Staroj dami će u tom dvoboju nedostajati ozlijeđeni vratar Buffon, dok gosti u Torino stižu u punom sastavu.

Uvjerljivom pobjedom nad Palermom (3:0) u prošlom kolu, nogometaši Milana započeli su svoj dvoboj prema gornjem dijelu ljestvice. Rossoneri u ovom kolu bez Gattusa, Pata, Boatenga i Seedorfa odlaze u goste slabašnom Lecceu i računaju na tri boda koja će ih gurnuti bliže vrhu. Posrnuli Inter nakon uspjeha u Ligi prvaka računa i na bodove u domaćem prvenstvu, iako ga očekuje neugodan domaći dvoboj sa sve boljom momčadi Chieva, koja se drži na visokom sedmom mjestu.

Derbi kola odigrat će se na Sardiniji, gdje najugodnije iznenađenje prvog dijela prvenstva, trećeplasirani Cagliari, dočekuje momčad Napolija koja se sa samo bodom manje nalazi na petom mjestu. Cagliari će na goste krenuti u punom sastavu, dok na Sardiniju neće doputovati Donadel, Britos i Pandev. Zanimljivo će biti i na rimskom Olimpicu gdje Roma dočekuje Palermo, a Lazio odlazi na noge Bologni u potrazi za nova tri boda koja bi ga donijela do samog vrha.

Poslije europskih obaveza preko tjedna i francuski prvoligaši se vraćaju ogledima u domaćem natjecanju. Nastavit će se lov za vodećim PSG-om, koji u nedjelju ne bi trebao imati težak posao protiv Dijona na pariškom travnjaku. Nešto zahtjevniji zadatak pred sobom ima drugoplasirani Montpellier jer gostuje kod Caena.

No, sve ostale dvoboje zasjenit će, ili bi barem trebao, onaj između Lyona i Lille. Klubovi koji se nalaze na trećem i četvrtom mjestu i koje dijeli jedan bod u Ligi prvaka su doživjeli poraze od Real Madrida, odnosno milanskog Intera te će kroz pobjedu u derbiju tražiti povratak dobre atmosfere u svlačionicu.

Lijep nogomet mogao bi ponuditi i dvoboj Auxerrea i Rennesa, poglavito zbog petoplasirane momčadi prvenstva koja je u četvrtak odradila susret Europske lige. Vidjet ćemo i može li Brest nastaviti sa svojim remijima te tko će nakon dvoboja Toulousea i Lorienta nastaviti prema vrhu tablice, a tko će utonuti u prosječnost i približiti se sredini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.10.2011. u 00:55
    gradski derbi u Manchesteru, 1. i 2. na tablici, ne volim engleze, al im je liga savršenstvo koje nogomet može ponuditi!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.10.2011. u 23:53
    Moguće da Villarreal dobije Levantea? Ne mogu ovako dugo.
    Obrisan korisnik
  • LazialZD21.10.2011. u 19:42
    Forza Lazio !!!
    LazialZD
  • Obrisan korisnik21.10.2011. u 19:14
    GGMU!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.10.2011. u 18:53
    Prosli tjedan Man Utd-Liverpool, sad Utd-City, vjedva cekan :D
    Obrisan korisnik