Košarka

Dino Rađa ponovno na parketu

Sportnet • petak, 21.10.2011.
Dino Rađa ponovno na parketu
Foto: Bruno Karadža

Osim bogate sportske karijere, Rađa s 44 godine i dalje predstavlja dominantnu silu pod koševima. Njegov povratak u PROam ligi, gdje će igrati za KK Adriatic, koju je uspješno igrao nakon aktivnog bavljenja košarkom brojni navijači smatraju velikim dobitkom...

Dino Rađa je jedan od najboljih europskih igrača svih vremena i istinska košarkaška legenda. Osvajač dvije olimpijske medalje, svjetski prvak, višestruki klupski prvak Europe te uspješan NBA igrač. Visok 211 cm, igrao je na poziciji centra ili krilnog centra. Dvostruki je dobitnik Državne nagrade za šport "Franjo Bučar", 1992. kao član reprezentacije i 2003. godine osobno.

Poslije profesionalne karijere, Rađa je ostao u košarci, igrajući splitsku PROam ligu. PROam košarkaška liga je pokrenuta 2004. godine kao sportska inicijativa čiji cilj je bio uključiti što veći broj ljudi, promovirati splitsku košarku, zdrave trendove življenja i istaknuti ovim projektom opće dobro bavljenja sportom.

Ova je liga privukla velik broj zainteresiranih natjecatelja i podržavatelja same ideje te oko 500 igrača je imalo priliku sudjelovati, te ujedno i neki od svjetski poznatih košarkaških imena kao što su Dino Rađa, Velimir Perasović i Veljko Mršić.

Dino Rađa je s ekipom Vitalac osvojio naslov prvaka u prve dvije sezone i čak četiri puta bio proglašen najkorisnijim igračem lige. U četiri sezone koje je odigrao za Vitalac, isto toliko puta je imenovan za najkorisnijeg igrača lige. Postigao je preko 1.700 poena, te bio najbolji strijelac i skakač lige tri sezone.

Nakon njih dolazi trogodišnja vladavina mlade ekipe Adriatic koji su svojim zajedništvom, mladošću i talentom nadigrali u završnici natjecanja svoje protivnike i reklamirali timski rad u pravom smislu.

Pretprošla sezona je definitivno išla u prilog ekipi Dalmacije koja je svih ovih sezona bila u samom vrhu, te do sada najuvjerljivije s omjerom 18-1, preuzela trofej u svoje ruke. Ujedno su i aktualni prvaci, svladavši Adriatic u prošlogodišnjem finalu.

Adriatic se u rujnu ove godine odlučio dovesti veliko pojačanje koje ih ozbiljno stavlja u konkurenciju za ovogodišnju titulu, pod paskom trenera Milana Zečevića i Vjerana Bošnjaka. Osim bogate sportske karijere i dvije osvojene titule u PROam ligi, Rađa s 44 godine i dalje predstavlja dominantnu silu pod koševima,u što su se momci iz Adriatica imali priliku uvjeriti na treningu s ovom košarkaškom legendom.

Osebujni momci iz KK Adriatic uz košarkaški talent, očito posjeduju i glumački, te su simpatičnu priču o svom klubu ekranizirali dugometražnim humorističnim uratkom ADRIATIC. Film je napravio golem uspjeh napunivši 4 puta kino, emitirajući se na renomiranom Mediteranskom filmskom festivalu u Splitu i mnogobrojnim pogledima na internet stranici www.film-adriatic.com.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaHKLOstale lige
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina21.10.2011. u 23:45
    forca Dino!
    pikepiletina
  • narada10821.10.2011. u 22:33
    ajmo Dino, u obnovu Splitske i hrvatske kosarke!
    narada108
  • Obrisan korisnik21.10.2011. u 22:15
    dino rađa je car! možda da ga uzme split u ligi za prvaka na proljeće?
    Obrisan korisnik