Ostali sportovi

Video: Novi Zeland slavi All Blackse

Borna Rupnik • ponedjeljak, 24.10.2011.
Video: Novi Zeland slavi All Blackse
Foto: EPA

Ragbijaši Novog Zelanda uspjeli su u svojoj namjeri i osvojili novi naslov prvaka svijeta, pred svojom publikom. Za nagradu su dobili i veliku paradu u Aucklandu...

Novozelanđani su osvojili prvo Svjetsko prvenstvo u ragbiju 1987. godine, kada su pobijedili Francusku rezultatom 29:9. No, poslije toga im je trofej najboljih izmicao sve do nedjelje i novog okršaja s istim protivnikom.

Rezultat je ovoga puta bio znatno neizvjesniji. No, naposljetku je na semaforu pisalo 8:7 za popularne All Blackse, što je nakon nestrpljivih iščekivanja posljednjih francuskih napada izazvalo erupciju oduševljenja diljem cijele zemlje.

Vezane vijesti

Odmah poslije utakmice zbog tisuća navijača zatvoreno je središte Aucklanda za sav promet, slavlja su u brojnim gradovima trajala dugo u noć, a bolnice u cijeloj državi bile su u stanju pripravnosti zbog mogućih problema.

"To je tako malen trofej, ali od toliko velikog značaja", prokomentirao je kapetan Novog Zelanda, Richie McCaw, "i nevjerojatan je osjećaj slaviti ga. Fasciniran sam brojem ljudi koji su izašli na ulice".

Novozelandski mediji vjeruju da je pobjedničku paradu u Aucklandu uživo pratilo gotovo 250.000 ljudi, a čestitke su ragbijašima stigle i od kraljice te premijera Johna Keya.

"Radi se o postignuću izgrađenom na hrabrosti, odlučnosti, izdržljivosti i momčadskom radu. Te vrijednosti Novozelanđani iznimno cijene i zato su ponosni na svoje ragbijaše, koji su zasluženo postali svjetski prvaci", poručio je Key.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Cholo24.10.2011. u 20:43
    Zanimljivo,barem kako su spomenuli na HRT-u,da je Novi Zeland sam o2 puta u povijesti osvojio naslov svjetskog prvaka Ali svaka im čast
    Cholo
  • Obrisan korisnik24.10.2011. u 19:54
    odlicno finale
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.10.2011. u 10:17
    Zaslužili su.
    Obrisan korisnik