Nogomet

Vuk: "Od prve minute po pobjedu"

Ivana Jurica • utorak, 25.10.2011.
Vuk: "Od prve minute po pobjedu"
Foto: Ivana Jurica

Minimalan poraz u Koprivnici u proteklom kolu u šibenskom su prvoligašu izanalizirali, arhivirali ga i okrenuli se pripremi za sljedeći susret. U subotu na Šubićevac stiže Karlovac. Bit će to utakmica u kojoj Šibenčani imaju samo jedan cilj: doći do nove pobjede i u potpunosti uhvatiti priključak s momčadima koje su trenutno iznad njih na tablici.

"Stanje u momčadi je dobro. Što se tiče zdravstvenog biltena nemamo nikakvih problema. Remeti nas, nažalost, ovo vrijeme. Znamo svi da uvjeti za trening u Šibeniku nisu baš najbolji, naročito kad je kiša, tako da se snalazimo. A što se tiče atmosfere ona je dobra. Malo nas je poljuljao taj zadnji poraz, ali momci su svjesni da nam je utakmica s Karlovcem, kao i sve ostale, ključna. Nama su bodovi neophodni. Ja sam uvjeren da će oni u subotu biti pravi", istaknuo je u uvodu današnje konferencije za novinare pomoćni trener Narančastih Ivo Šupe.

Karlovčane prije dvoboja na Šubićevcu, čeka još i Kup susret na Poljudu. Pitali smo Šupu je li to dobra stvar za Šibenik ili ne: "Netko će možda reći da je dobro, netko će reći da je loše. Pravila nema, ali oni bi u svakom slučaju trebali biti umorniji, prvenstveno zbog vremena. Bit će vjerojatno težak teren i na Poljudu i ovdje u subotu. Pretpostavljam da će biti blato, tako da bi oni trebali biti malo umorniji. Ali to nekada nije ni presudno. Najvažnije je da mi budemo pravi, kao što smo bili protiv Cibalije, protiv Splita. Mi prvenstveno moramo misliti o nama, da budemo pravi i onda sve dođe na svoje", naglasio je Tomićev pomoćnik.

Vraća se Bačelić-Grgić

Gostovanje u Koprivnici veznjak Stipe Bačelić-Grgić je propustio. Šupe je danas istaknuo kako bi za utakmicu protiv Karlovca trebao biti spreman: "Stipe se priključio skoro pa normalno. Nažalost, vuče problem s tetivom koljena,ali za subotu bi trebao biti spreman".

Na pitanje sprema li se nešto posebno za subotnju utakmicu Šupe je odgovorio: "Nema tu nekih tajni. Karlovac je momčad koja je u sličnoj situaciji kao i mi, muči ih dosta nenogometnih problema, nenogometnih tema. Mi ćemo se pripremati normalno, kao što smo se pripremali i za sve prethodne utakmice. Poznajemo ih, gledali smo ih i gledat ćemo ih najvjerojatnije i u srijedu protiv Hajduka. Ne vjerujem da će biti nekih posebnih zamki, ne vjerujem da ćemo mijenjati nešto u taktičkom pristupu."

Uz Šupu, na konferenciji je bio i napadač Andrej Vuk koji je kazao: "U Koprivnici smo možda malo i nesretno izgubili. Znamo što nas čeka protiv Karlovca: doma utakmice moramo dobivati, pobjeđivati. To je jedino o čemu moramo razmišljati u ovoj utakmici. Tako se postaviti, tako krenuti od prve minute, onakvim pristupom kakav je bio i protiv Cibalije. Onda mislim da neće biti problema za nas, nikakvih. Jednostavno moramo krenuti od prve minute, doslovno ih pregaziti".

Na novinarsku konstataciju kako je u Šibenik praktički došao kao pojačanje, no, kako do sada nije opravdao možda ni ono što je sam očekivao, ali ni ono što se od nego očekivalo Vuk je odgovorio: "Vjerujem da kad dobijem priliku od prve minute da ću sigurno dati sve od sebe da zadržim svoju poziciju. Dobro sam krenuo u prvenstvo, nakon toga sam upao u malu krizu. Nisam imao ni preveliku minutažu u zadnjih nekoliko utakmica, ali ja vjerujem u sebe. Mislim da dobro radim na treningu i da će se sve to vratiti."

I Vuka smo pitali što misli je li za njegovu momčad dobro što Karlovčani prije međusobnog dvoboja imaju još jedan težak susret. "Mislim da je u svakom slučaju dobro, jer oni će putovati u Split, pa će nakon toga putovati u Šibenik. Igrat će sigurno tešku utakmicu u Splitu. Ja mislim da je to dobro za nas. Mi kroz ovaj tjedan možemo uhvatiti više svježine, bolje se pripremiti, više se koncentrirati na tu utakmicu. Ipak će njima Šibenik biti u glavi tek u četvrtak ili petak. Nama je Karlovac u mislima cijeli tjedan. Mi se cijeli tjedan pripremamo za njih tako da mislim da je to sigurno bolje za nas", istaknuo je Čakovčanin u šibenskom dresu.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!