Hrvatski kup, osmina finala, 25.10.2011, 17:00 h, Gradski stadion Varaždin, gledatelja: 500
Suci: Strahonja, Modrić, Gulan (Zagreb)
Varaždin
Varaždin
0:1(0:0, 0:0) Istra 1961
Karlo Primorac 115' (11m)
Istra 1961

Istra prošla jedanaestercem u produžetku

Iz Varaždina:Ivana Strahija • utorak, 25.10.2011.
Istra prošla jedanaestercem u produžetku
Foto: Aldo Šuran

Susret u Varaždinu završio je 0:1, do kojih se došlo tek u drugom produžetku, nakon izuzetno sadržajnih prvih 90 minuta. Presudio je kazneni udarac, kojeg je realizirao Istrin Primorac, te je prošlosezonski finalist Kupa izbačen iz daljnjeg tijeka natjecanja.

U osimni finala Kupa u Varaždinu su se susrele momčadi koje do sada u prvenstvu nisu briljirale, pa im je ovo drugo natjecanje, i prolazak u četvrtfinale, značilo barem malo popravljanje dojma kod kibicera.

Istra je do osmine finala došla pobijedivši s minimalnih 1:0 labinski Rudar, dok je Varaždin imao mnogo teži posao, iako ne i protivnika, te je Podravac iz Virja izbacio iz daljnjeg natjecanja tek nakon izvođenja udaraca s 11 metara.

U utakmicu osmine finala stoga obje ekipe kreću aktivno. Prvo je Glavina imao slobodnjak za domaći ekipu, i loptu poslao predaleko da bi je itko mogao iskoristiti, a zatim je Vugrinec na tešku kušnju stavio gostujućeg golmana Mancea, kad je loptu iz 'odbijanca' poslao pod prečku, no istarski čuvar mreže uspijeva otkloniti opasnost.

Istra uzvraća u sedmoj minuti, Jazvić je bio brži od DeSouse i ugurao je loptu u varaždinski gol, no pomoćni sudac diže zastavicu za zaleđe. Slijede minute bez važnijih događanja, potom u 21. Sačer prolazi daleko po desnoj strani, oslobađa se Špičića i vraća loptu u sredinu, no Vugrinec se poskliznuo, a Golubar ne uspijeva iskoristiti priliku.

Desetak minuta kasnije, Šimek je izgubio loptu, Jazvić pokušava pobjeći s njome, no sprječava ga Barišić. U 41. minuti još jedna dobra akcija Istrana, opasno je Mijaljević prošao po lijevoj strani, no DeSouza ga je stručno okrenuo i ostavio bez lopte prije no što je ovaj stigao zapucati na domaći gol. Na odmor se ide s 0:0.

Rezultat bez pomaka i igra u prvih desetak minuta nastavka, kad su gledatelji više promatrali kako se polako spušta magla no događanja na terenu, nisu dali naslutiti uzbuđenja koja slijede.

Prvo je Cerovečki pronašao Glavinu, a ovaj poslužio Vugrinca, koji puca, no loptu blokira Špičić. Odmah potom paniku u domaće redove unosi neugodni Belle, koji je ušao u domaći kazneni prostor i nahrupio prema golu Varaždina, a loptu mu uspijeva ipak oduzeti DeSousa.

Slijede dvije akcije Glavine za redom, u prvoj se poskliznuo pa su mu oduzeli loptu, no on se tvrdoglavo vraća u nastavku napada, proigrao ga je Grgec, a ovaj iz blizine šalje loptu iznad prečke Istrinog gola.

Istrani takve stvari ne praštaju, pa u brzom kontranapadu Mijaljević izvači golmana Drevena s njegove pozicije, prolazi ga i kreće na prazni gol, no blokirao ga je Barišić i tako spasio domaću mrežu.

Svega par minuta kasnije Vugrinec izvodi slobodni udarac s 25 metara, puca odlično, ali Mance još bolje brani. U 68. minuti međutim još bolja šansa i skoro gol Varaždinaca. Šimek je loptu nakon dodavanja Golubara poslao u peterac gostiju, gdje u panici Istrani pokušavaju naći način da je izbiju te je u zadnji tren lovi golman Mance, pola sekunde prije no što je naletio Sačer i pokušao je poslati u mrežu.

U završnici prvih 90 minuta šansu je imao Belle, a dvije i Cerovečki, no rezultat se ne miče s početnih 0:0 te utakmica odlazi u produžetke.

U prvih 15 dodatnih minuta tek pokušaj Vugrinca, koji iz slobodnog udarca loptu šalje pored vratnice, a opet je sadržajniji bio drugi dio utakmice. Tempo se diže, Sačer ima dobar ubačaj u peterac gostiju, no Cerovečki ne stiže na loptu.

115. minuta bila je ključna. Grbić centrira u kazneni prostor domaćih, a Šimek, po onome što je vidio sudac Strahonja, igra rukom. Glavni arbitar pokazuje na bijelu točku, a Primorac mirno realizira penal za 0:1.

Do kraja utakmice Varaždinci daju sve od sebe ne bi li susret uveli u izvođenje udaraca s 11 metara, a jako su se ljutili kad je iz kornera loptu poslao Cerovečki, DeSousa je glavom poslao ka golu, a ona pogađa Sušića. Tražili su i domaći penal, tvrdili da je Sušić igrao rukom, no sudac Strahonja ne misli tako.

Susret završava 0:1, a Istra prolazi u četvrtfinale.

Hrvatski kup

osmina finala

HAŠK0:4Dinamo
Osijek2:1Radnik Legea
Varaždin0:1 *Istra 1961
Rijeka1:0Inter-Zaprešić
Zagreb2:1Split
Jaska Vinogradar2:1Slaven Belupo
Rudeš0:1Cibalia
Hajduk3:2Karlovac 1919

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.10.2011. u 16:21
    pa piše napočetku. :-P
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.10.2011. u 22:27
    Istri je poništen još jedan gol... Zašto to ne piše u izvještaju??
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.10.2011. u 20:14
    ahhh sad i za istru navlace, jadno ...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.10.2011. u 20:00
    bio je da kao i ja pratio na netu ...
    Obrisan korisnik
  • mago25.10.2011. u 19:59
    zkosca39 kaj si bil na utakmici pa sve znaš?
    mago