Nogomet

Dupla talijanska poslastica, Chelsea na Arsenal

Sportnet • petak, 28.10.2011.
Dupla talijanska poslastica, Chelsea na Arsenal
Foto: EPA

Lige petice ovog će vikenda obilježiti dan talijanskih derbija te gradski okršaj Chelseaja i Arsenala, uz brojne druge oglede koji privlače pažnju...

Arsenal je dokazao da je spreman uzimati bodove protiv slabijih momčadi na domaćem terenu, ali Topnicima tek slijedi pravi ispit. Wengerova momčad nije pobijedila u osam posljednjih gostovanja, a ide na noge Chelseaju, koji je uzeo 31 od posljednja moguća 33 boda na Stamford Bridgeu. Osim toga, Chelsea je izgubio od Arsenala u samo tri utakmice od posljednjih 18 u svim natjecanjima.

Londonski derbi zbog suspenzija će propustiti Drogba i Bosingwa, a napad Chelseaja bi trebali predvoditi Torres i Anelka. S druge strane, kapetan Arsenala Van Persie u sjajnoj je formi, a obranu bi trebao učvrstiti povratnik Vermaelen.

City je s 5:2 prošao gostovanje kod Wolverhamptona u osmini finala Carling kupa, a sada će momčadi samo zamijeniti terene. Što se tiče domaćina, vjerojatno i sastav. Budući da će gradski rival gotovo sigurno uzeti tri boda, na Unitedu je imperativ pobjede na Goodison Parku nakon poniženja na Traffordu budući da zaostaje pet bodova. Tottenham dočekuje neugodni QPR bez hrvatskog dvojca Kranjčar - Ćorluka. Liverpool s rasploženim Suarezom odlazi bivšem menadžeru Royu Hodgsonu čiji WBA uopće ne briljira kad je riječ o obrani.

Nakon što je preko tjedna odigrano jedno kolo španjolsko nogometno prvenstvo došlo je do svog 11. kola. Iako je teško izdvojiti jednu utakmicu koja će privući najviše pažnje pred nama je nekoliko zanimljivih dvoboja.

Nakon minimalne pobjede na gostovanju kod Granade uz igru koja sigurno nije oduševila navijače nogometaši Barcelone dočekuju Mallorcu koja na Camp Nou dolazi poslije domaćeg poraza od Sportinga. Kraljevski klub će na gostovanju u San Sebastianu kod Real Sociedada tražiti nastavak svog pobjedničkog niza koji se proteže na pet utakmica.

Najugodnije iznenađenje i vodeća momčad dosadašnjeg dijela prvenstva Levante gostuje kod Osasune, a u posljednjem susretu kola Sevilla našega Ivana Rakitića na svom Sanchez Pizjuanu ne bi trebala imati većih problema protiv Granade koja se nalazi na samom začelju Primere.

Registrirani korisnici kladionice expekt.com mogu potpuno besplatno gledati sljedeće utakmice:

Subota:
18:00 Valencia - Getafe 1.50 3.90 6.75
20:00 Barcelona - Mallorca 1.08 10.00 23.00
22:00 Real Sociedad - Real Madrid 16.00 5.75 1.20

Nedjelja:
12:00 Sporting Gijón - Athletic Bilbao 2.60 3.20 2.65
16:00 Osasuna - Levante 2.35 3.25 2.95
18:00 Racing Santander - Real Betis 2.50 3.30 2.75
20:00 Atlético Madrid - Zaragoza 1.40 4.35 7.75
22:00 Málaga - Espanyol 1.70 3.45 5.10

Porazom Bayerna u Hannoveru bundesligaši su se uspjeli malo "zbiti" na čelu poretka, no bavarski div - čije će boje Olić i Pranjić opet braniti ovisno o zamislima trenera Heynckesa - ima priliku zadržati svoju prednost domaćim susretom protiv Nürnberga. Teži zadatak čeka prvog pratitelja i aktualnog prvaka, dortmundsku Borussiju našeg Perišića, koja mora u goste petoplasiranom Stuttgartu. "Ukoliko budemo držali svoju igru kao što odnedavno uspijevamo činiti, bit će to zanimljiva utakmica s pozitivnim ishodom za Borussiju", najavio je žuto-crni veznjak Sven Bender.

Gužvu iza Bayerna međusobnim će okršajem probati raščistiti još Hannover protiv Borussije (M), dok Schalke dočekuje Hoffenheim, a Werder ide na noge Mainzu.

Mladenu Petriću liječnici predviđaju mjesec dana van stroja pa ga neće biti u domaćem susretu HSV-a s Kaiserslauternom, no zato bi novi trener Fink ponovno mogao u vatru ubaciti svog džokera Iličevića. Mario Mandžukić svoju će golgetersku formu testirati na Andreu Mijatoviću i njegovoj Herthi, a Lakićev je nastup neizvjestan zbog ozljede.

Susreti desetog kola donose dva velika derbija u sve neizvjesnijoj utrci za prvim mjestom. Na rimskom Olimpicu snage će odmjeriti Roma i Milan, dok će na će se na Meazzi susresti Inter i Juventus. Stara dama trenutno drži prvo mjesto na ljestvici, ali sa samo bodom ispred prve pratnje, a blizu je i Milan sa samo dva boda zaostatka. Naravno, bez motiva nije ni Inter, koji se trenutno nalazi na, za njega katastrofalnom 16. mjestu, ali za Juventusom zaostaje (još uvijek dostižnih) osam bodova.

Juventus na Meazzu dolazi praktički u punom sastavu, još uvijek nema ozlijeđenog vratara Buffona, dok će kod Intera izostati Julio Cesar, Samuel i Ranocchia. U iščekivanju eventualnog kiksa Juventusa, sve bolji Milan odlazi na noge Romi, koju je poraz od Genoe udaljio od samog vrha. Vučica će na aktualnog prvaka krenuti bez Tottija, Pjanića i Kjaera, a u Rim neće doputovati Gattuso, Pato i Flamini.

Od ostalih susreta, trenutno drugoplasirani Udinese pred sobom ima težak zadatak, ogled sa solidnom momčadi Palerma, koja se drži na sedmom mjestu na ljestvici. Neće lako biti ni Rejinom Laziju, koji također čeka eventualni poraz Stare dame i nada se bodovima s gostovanja kod Cagliarija. Napoli će također na užareno gostovanje na Siciliju kod Catanije, a zanimljiv ogled na rasporedu je u Firenci, gdje će snage odmjeriti Fiorentina i Genoa.

Dvoboj ljutih rivala Lyona i Saint-Étiennea najzanimljivija je utakmica 12. kola francuskog prvenstva. Isti protivnici susreli su se ranije ovog tjedna u Kupu, a tada je uspješnija bila ekipa našeg Dejana Lovrena koja je slavila rezultatom 2:1 i plasirala se u četvrtfinale. Nogometaši Saint-Étiennea bit će puni motiva kako bi se osvetili svojim rivalima za taj poraz.

Vodeći PSG pod tjednom je eliminiran u Kupu, bolji su bili nogometaši Dijona, a Parižani će se pokušati iskupiti za taj poraz u utakmici protiv Caena koji zadnja tri kola ne zna za pobjedu. Momčad Lillea protiv Valenciennesa će pokušati doći do četvrte uzastopne pobjede, dok će Marseille bodove za put prema gornjem dijelu tablice nastojati osvojiti na gostovanju kod Dijona.

Drugoplasirani Montpellier ne bi trebao imati pretežak posao na domaćem terenu protiv Nancyja, pretposljednje momčadi u prvenstvu. U istom terminu Bordeaux će bodove za izlazak iz zone ispadanja pokušati osvojiti na gostovanju kod Ajaccioa, zadnje momčadi na ljestvici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.10.2011. u 23:45
    Ako Inter dobije, eto ih na 'samo' 5 bodova od Juvea, liga je uistinu podjednaka.
    Obrisan korisnik
  • Cap_JackSparrow28.10.2011. u 21:21
    Autoru francuskog dijela teksta- derbi kola je Lyon - Saint-Étienne, apsolutno vječni francuski derbi dvaju najtrofejnijih francuskih ekipa...
    Cap_JackSparrow
  • Obrisan korisnik28.10.2011. u 21:06
    Evo vam zicer na kladionici... Chelsea-Arsenal 1 (1.85).
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.10.2011. u 19:16
    Juve će tući i Merdu i Chelsea i Arsenal :P
    Obrisan korisnik
  • Rocky9328.10.2011. u 19:05
    Lako je moguće da oba Talijaska derbija završe neodlučenim rezultatom,a što se tiće ostalih tu sam gotovo siguran na pobjedu Chelsea,Reala,Dortmunda i PSG-a.
    Rocky93