Košarka

Odlični Bogdanović, prvi poraz Tofasa

Marko Domljanović • ponedjeljak, 31.10.2011.
Odlični Bogdanović, prvi poraz Tofasa
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U trećem kolu turskog košarkaškog prvenstva nije bilo većih iznenađenja. Najveći klubovi i ovaj put su upisali pobjede, a Tofas je u dramatičnoj završnici upisao prvi poraz. Od naših igrača se najviše istaknuo Bojan Bogdanović odličnom partijom za Fenerbahče.

Bešiktaš je još u petak gostovao kod Turk Telekoma, a utakmica je odlučena u drgoj četvrtini nakon koje gosti odlaze na 38:54. Iako su domaćini uspjeli do kraja utakmice smanjiti zaostatak, prave drame nije bilo i utakmica završava sa 88:97. Izvrsni Darius Washington sa 29 koševa nije mogao sam protiv gostujućih Marcelusa Kempa sa 25 i Derona Williamsa sa 23 koša pa Bešiktaš tako ostaje neporažen u prvenstvu.

Fenerbahče je bez većih problema pobjedio Bandirmu Kirmizi sa 93:60 uz odličnu partiju našeg Bojana Bogdanovića koji je upisao 18 koševa i pet asistencija. Sve je bilo jasno već nakon prve četvrtine nakon koje domaćini vode sa 36:16 pa je ostatak utakmice prošao bez većih uzbuđenja. Uz Bogdanovića, najefikasniji kod domaćina bio je Omer Onan sa 20 koeva dok s goste predvodili Gary McGhee sa 22 i Safak Edge sa 16 koševa. Roko Ukić nije nastupio.

Najuvjerljiviju pobjedu kola zabilježio je Mersin koji je Antalyju pobjedio sa čak 102:65. Gosti su držali relativno prihvatljiv zaostatak do posljednje četvrtine koju gube sa 34:16 i tako doživljavaju pravu katastrofu. Zanimljivo je da su se svi igrači domaćih upisali u strijelce, a od petorice dvoznamenkastih najbolji su bili Maxim Mutaf sa 22 i Vincent Grier sa 17 koševa. Kod gostiju je najbolji bio Melih Mahmutoglu sa 20 poena.

Galatasaray je u utakmicu protiv Pinara Karsiyake ušao vrlo opušteno i to mu se zamalo osvetilo. Gosti su odlično otvorili susret i euroligašu utrpali 29 koševa u prvih deset minuta i na predah otišli sa deset poena viška. Ipak, domaćini već do poluvremena nadoknađuju taj zaostatak i nakon dvije četvrtime imaju minimalnih 44:43. Do kraja ipak uspijevaju upisati 79:72 iako tek uz maksimalan angažman svih igrača. Preston Schumpert bio je najbolji kod domaćina sa 22 koša dok je Lukša Andrić dodao sedam. Goste, koji su nastupili sa devet igrača, predvodili su Goran Ikonić sa 15 i Jovo Stanojević i Ilkan Karaman sa po 14 koševa.

Anadolu Efes svoju je utakmicu riješio u drugoj četvrtini nakon koje je imao vodstvo od 22 razlike na gostovanju kod Olina. Iako su domaćini u trećoj dionici uspjeli malo smanjiti, Efes u posljednjih deset minuta opet ubacuje u brzinu više i na kraju dolazi do 67:88. Najbolji igrač susreta bio je bivši košarkaš Splita Ermal Kuqo koji je za goste upisao 22 koša uz samo dva promašaja. Kod domaćih su se istaknuli Wesley Wilkinson sa 19 i Chris Wright sa 17 poena. Luka Drezga nije nastupio za Olin.

U najdramatičnijoj utakmici kola, Aliaga Petkim je nanijela prvi poraz Tofasu ove sezone. Iako su domaćini na poluvremenu vodili 43:34, Tofas u trećoj dionici potpuno preokreće stvari i u posljednjih deset minuta se ulazi sa vodstvom gostiju od 57:59. Ipak, u dramatičnoj završnici igrači Aliage Petkim su bili mirniji i na kraju upisuju tijesnih, ali zasluženih 74:73 za prvu pobjedu u prvenstvu. Najbolji kod domaćina su bili Ryan Toolson sa 20 i Brian Qvale sa 18 koševa. Kod Tofasa je najbolji bio Brad Buckman sa 22 koša, a drugi strijelac je bio naš Tomislav Ružić sa 11 koševa. Jurica Žuža je dodao pet poena.

U ostalim utakmicama Banvitspor je slavio protiv Hacettepe Universitesija sa 84:66, a pobjedu je upisao i Erdemispor protiv Trabzonspora - bilo je 71:62. Na tablici tako sada vode Anadolu Efes, Bešiktaš, Fenerbahče i Galatasaray s maksimalnim učinkom od tri pobjede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.10.2011. u 15:16
    Ajde Bojane,nek si se i ti probudio,sad i u euroligi treba nesto odigrat
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.10.2011. u 10:01
    ajde, konačno da je i BB proigrao...čudno je bio gledati u prva 2 kola eurolige, kako ima 1 i 2 poena. valjda je bio u mini-krizi.
    Obrisan korisnik