Nogomet

Solskjaer donio prvi naslov Moldeu

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 31.10.2011.
Solskjaer donio prvi naslov Moldeu
Foto: Kristijan Komarica

Norvežanin Ole Gunnar Solskjaer odveo je Molde, klub u kojem radi kao trener, do naslova norveškog prvaka. Nakon remija sa Stromsgodsetom slavlje je moglo započeti kad je jedini konkurent Rosenborg poražen od Branna na svom terenu.

Pobjednik ovosezonskog izdanja norveškog nogometnog prvenstva je Molde, a na tronu je naslijedio Rosenborg koji je titule osvajao protekle dvije godine. Molde, pod vodstvom Ole Gunnara Solskjaera, naslov je osigurao bodom sa Stromsgodset, odnosno porazom Rosenborga na domaćem terenu.

Uoči ovog, 28. kola, Moldeu je trebala pobjeda kako bi došli do naslova, no svojim remijem su otvorili priliku glavnim konkurentima da neizvjesnost održe do narednog vikenda. Međutim, u kasnijoj utakmici Brann je sa 6:3 svladao Rosenborg i omogućio slavlje novih prvaka.

"Klub je na ovo čekao 100 godina", rekao je za VG Solskjaer, bivši napadač Manchester Uniteda. "U nekoliko navrata smo bili blizu i zaista smo zaslužili ovo", nastavio je trener Moldea.

Otkrio je i kad je počeo sa slavljem: "Kad je Brann otišao na 4:1 znao sam da smo uspjeli. U svlačionici je bila odlična atmosfera, a ovo ćemo znati proslaviti." Slavnom Norvežaninu ovo je, nakon što je vodio rezerve Uniteda, drugi trenerski angažman u karijeri i prvi osvojeni važniji trofej.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ian wright31.10.2011. u 21:09
    you are my Solskjaer my Ole Solskjaer you make me happy when skies are gray Oh Alan Shearer was fucking dearer so please do not take my Solskjaer away
    ian wright
  • Obrisan korisnik31.10.2011. u 20:56
    očemo sliku Solskjaera a ne ovih krampona
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.10.2011. u 17:45
    koji kralj, za čovjeka se ljepe trofeji!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.10.2011. u 16:04
    bravo!mozda bi mogao man utd preuzet kad ode alex
    Obrisan korisnik
  • wanksta31.10.2011. u 15:54
    ubojica dječjeg lica...
    wanksta