Nogomet

Šahtar po bodove u St. Peterburg

Lovro Štrbinić • utorak, 01.11.2011.
Šahtar po bodove u St. Peterburg
Foto: EPA

Četvrto kolo Lige prvaka je pred nama, a prvog dana na rasporedu su, prije svega, ogledi u zanimljivoj skupini G, gdje Šahtar ima na rasporedu važno gostovanje u St. Peterburgu. Na sceni je ponovno i europski prvak, baš kao i Ivan Perišić sa svojom Borussijom.

Skupina E

U ovoj grupi je dosta toga jasno, a potvrda bi mogla stići nakon današnjih dvoboja. Valencia hvata "zadnji vlak" za osminu finala i protiv Bayera na Mestalli igrat će isključivo na pobjedu. "Ne mislimo o tome što će biti nakon dvoboja. Moramo biti zajedno i pokušati osvojiti sva tri boda", riječi su Emeryja, trenera španjolske ekipe.

Gosti bi zasigurno bili zadovoljni i bodom, baš kao i Genk koji dočekuje Chelsea. Prije dva tjedna Englezi su bili uvjerljivi na Stamford Bridgeu, a sada trener belgijske ekipe Mario Been tvrdi: "Moramo samo početi bolje nego u Londonu gdje smo nakon deset minuta zaostajali dva pogotka." Eventualnom pobjedom Chelsea bi mogao i osigurati plasman u drugi krug natjecanja.

Skupina F

Slična situacija je i u skupini koju sa sedam bodova predvodi Arsenal, koji ima priliku domaćom pobjedom nad Marseilleom riješiti mnogo toga. "Za nas je ovo prilika za prolazak dalje i želimo je iskoristiti", poručio je Wenger, dok mu je Deschamps odgovorio: "Najvažnija stvar za mene i igrače je vjera u mogućnost da izvučemo dobar rezultat."

Gosti u London dolaze osokoljeni s tri pobjede u nizu, dok dortmundska Borussija na svojoj strani ima samo motiv za ostankom u Ligi prvaka. Nakon jednog osvojenog boda u prva tri kola momčad Ivana Perišića dočekuje grčki Olympiakos i ima imperativ pobjede ukoliko želi doći barem do trećeg mjesta u grupi.

"Ljudi zaboravljaju da smo imali samo jednu domaću utakmicu i sad u sljedeće dvije želimo doći do pobjeda. Znamo što trebamo, ali do toga ćemo morati doći uz mnogo discipline i uz veliku podršku navijača", izjavio je Klopp znajući kako nezgodna može biti momčad iz Pireja koja ih je, uostalom, svladala prije dva tjedna na svom stadionu.

Skupina G

Prije dva tjedna Šahtar i Zenit odigrali su na Donbass Areni lijepu utakmicu završenu rezultatom 2:2, a sada slijedi uzvrat u Rusiji. Ukrajincima je prijeko potreban dobar rezultat kako bi se maknuli sa začelja skupine, dok će Zenit loviti devetu uzastopnu domaću pobjedu u europskim natjecanjima.

"Dvoboj sa Zenitom je veoma važan za nas, možda i odlučujući. Dat ćemo sve od sebe kako bi ostvarili što bolji rezultat, a naša ekipa je, unatoč izostancima, veoma snažna", riječi su trenera Šahtara Lucescua uoči ogleda u kojem će biti bez Čigrinskija, Fernandinha i Jadsona. Zenitu, pak, nedostaje Keržakov.

U drugoj utakmici skupine ciparski APOEL će pokušati do novih bodova protiv Porta na svom terenu. Niz neporaženosti doveo je Ciprane na čelo poretka, a eventualnom pobjedom došli bi nadomak osmine finala. "Ne osjećamo nikakav pritisak, imamo veliki motiv", kaže trener APOEL-a Ivan Jovanović, a je li to istina vidjet ćemo večeras.

Skupina H

Europski prvak Barcelona putuje u Češku na noge Viktoriji, a sve osim nove pobjede Katalonaca bilo bi veliko iznenađenje. Gosti će biti bez Afellaya i Sancheza, ali to ne utječe previše na njihove ambicije koje je opisao trener Guardiola: "Pobjedom bi izborili osminu finala i ne bi imali briga sve do veljače."

Za eventualnu potvrdu plasmana morat će navijati za Milan u ogledu talijanskog kluba s BATE-om. Allegri na raspolaganju neće imati nekoliko igrača, između ostalog i Cassana za kojeg će danas pokušati pobijediti. "Igrat ćemo za Cassana. Velika je šteta što ga nema, svi željno iščekuju njegov povratak", poručio je trener Milana, dok će njegov kolega s klupe bjeloruskog kluba tražiti barem bod kojim bi povećali izglede za treću poziciju.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Valencia3:1Bayer Leverkusen
Genk1:1Chelsea
1Chelsea 613:4+911
2Bayer Leverkusen 68:8010
3Valencia 612:7+58
4Genk 62:16-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.11.2011. u 17:36
    Šahtar i zenit igraju u 18 h ,pa nije moglo bit na prijenosu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.11.2011. u 10:57
    a da ziher prenose borussiu... pa oni nisu normalni. mislim bit ce ok utakmica, ali bit ce i puno boljih. ako im je vec motiv igranje hrvatskih igraca mogli su sahtar prenositi...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.11.2011. u 10:32
    Nova TV stavi najgluplju moguću utakmicu, umjesto da stave Zenit i Shakhtar oni stave 2 kluba koji praktički nemaju šanse za prolaz dalje. Ma da su stavili i Arsenal i Marseille opet bi bilo bolje.
    Obrisan korisnik