Nogomet

Naismith propušta ostatak sezone

Marko Domljanović • utorak, 01.11.2011.
Naismith propušta ostatak sezone
Foto: Ante Pažanin

Napadač Glasgow Rangersa prisiljen je pauzirati do kraja sezone zbog ozljede križnih ligamenata koju je zaradio u subotnjem dvoboju s Aberdeenom. Naismithov oporavak trebao bi potrajati nekih osam mjeseci, objavljeno je danas na službenoj stranici kluba.

Nakon što je na nosilima napustio subotnji dvoboj s Aberdeenom, danas je utvrđeno da je Steven Naismith doživio puknuće križnih ligamenata i da mu je potreban operativni zahvat. To znači da ga do kraja sezone nećemo više gledati na travnjacima budući da se procjenjuje da će mu za oporavak trebati između osam i devet mjeseci.

"Snimke potvrđuju da je Steven Naismith pretrpio težu ozljedu križnih ligamenata desnog koljena tijekom subotnjeg gostovanja kod Aberdeena i, nažalost, neće ga biti do kraja sezone. Stevena će operirati isti kirurg koji ga je liječio i 2008. godine (zbog iste ozljede, op. a.), a vrijeme oporavka se procjenjuje na osam do devet mjeseci", stoji na službenim stranicama Glasgow Rangersa.

Naismith je odlično krenuo u sezonu postigavši devet pogodaka u dosadašnjih 11 kola škotskog prvenstva i zajedno s našim Jelavićem činio je najubojitiji dvojac škotske lige sa 16 postignutih golova. 2008. godine je doživio istu ozljedu, a prognoziralo se da će na teren tek za godinu dana. Međutim, napadač se vratio za samo osam mjeseci i probio do reprezentacije za koju je u kvalifikacijama za EURO 2012 zabio dva gola. Čini se da ga opet čeka mukotrpan put do povratka na travnjake.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.11.2011. u 19:16
    Veliki udarac za Rangerse, njihov najbolji strijelac i prvi strijelac skotske lige. Ovo stavlja novu perspektivu na skotsko prvenstvo
    Obrisan korisnik