Nogomet

Guardiola: "Uvjeren da Messi obara rekord"

Mihaela Bradovski • srijeda, 02.11.2011.
Guardiola: "Uvjeren da Messi obara rekord"
Foto: EPA

Nogometaši Barcelone uspješno su odradili susret četvrtog kola Lige prvaka protiv češke Viktorije Plzeň. Katalonski sastav nije dopustio eventualno iznenađenje, u prvo ime susreta još se jednom prometnuo Lionel Messi dok je strateg domaćih nakon susreta izdvojio dva trenutka koja smatra ključnim za ovaj poraz...

Domaći sastav zapucao je, preko Petržele, veliku priliku za dolazak u vodstvo, a već nekoliko minuta kasnije, točnije u 22. njihove su šanse drastično smanjene. Crveni karton i jedanaesterac koji je mirno realizirao Messi, povukli su Viktoriju k novom porazu.

"Dva incidenta su odlučila ovu utakmicu. Petržela je ima čistu situaciju za pogodak i nije uspio, a kasnije se dogodio taj jedanaesterac i crveni karton. Upropastili smo priliku za rano vodstvo, ali moram reći da u našoj domaćoj ligi nismo navikli na toliki pritisak protivničke momčadi."

O trećem mjestu u skupini Pavel Vrba kratko se izjasnio: "Rekao bih da još nije jasno tko će na kraju zauzeti treću poziciju nakon što je BATE remizirao s Milanom. Nama ostaje utakmica s Milanom doma i još uvijek imamo svoje šanse dohvatiti Europsku ligu."

Guardiola je po završetku susreta mogao mirno konstatirati kako je zadovoljan učinjenim - prolaskom u iduću fazu natjecanja. "Najvažnije je da smo u idućoj fazi, zadovoljni smo što je ona već osigurana i što imamo nekoliko utakmica za 'potrošiti'. Nije neobično da se protivnik podcijeni, pogledajte samo Milan večeras. Europsko natjecanje uvijek je zahtjevno."

U svom se kratkom osvrtu 40-godišnji stručnjak dotaknuo i najboljeg pojedinca na susretu. "Ponovno moram čestitati Messiju na svim tim pogocima. Postigao je 202. pogodak za Barcelonu u 24. godini i to govori zaista puno o njemu. Uvjeren sam da će dostići Cesara Rodrigueza i oboriti klupski rekord, samo ne znam hoće li to biti već do kraja ove sezone."

Argentinski reprezentativac udaljen je 33 pogotka do obaranja rekorda starog 56 godina. A kada su u pitanju brojke, valja spomenuti kako je Guardioli ovo bila 200. utakmica u ulozi stratega Katalonaca, dok je vrataru Victoru Valdesu bilo potrebno 37 minuta sačuvati mrežu netaknutom kako bi i on oborio rekord. Stari rekord držao je Manuel Reina, a on je iznosio 824 minute bez primljenog pogotka.

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

BATE Borisov1:1Milan
Viktoria Plzeň0:4Barcelona
1Barcelona 620:4+1616
2Milan 611:8+39
3Viktoria Plzeň 64:11-75
4BATE Borisov 62:14-122

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.11.2011. u 14:54
    A ja mislim kad se taj covjek ostavi nogometa u madridu ce taj dan objavit praznikom te neradnim danom za sve napacene navijace reala i Atletica te ce se svake godine slavit uz velike feste na kojima ce se te dvije navijacke skupine druzit i prepricavat utakmice u kojima Leo Messi nije zabio ili je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.11.2011. u 13:23
    Ja osobno tvrdim da kad se taj čovijek ostavi nogometa nece postojati rekord kojeg on nije skinuo i istodobno njegove rekorde nitko više nikad nece skinut!!!
    Obrisan korisnik