Nogomet

Messiju hat-trick, Milanu samo bod

Vedran Babić • utorak, 01.11.2011.
Messiju hat-trick, Milanu samo bod
Foto: EPA

Barcelona nije dopustila iznenađenje u Češkoj kod Viktorije te je upisala još jednu laganu pobjedu, a favorizirani Milan s gostovanja u Minsku vraća se samo s jednim bodom nakon što je protiv hrabrog BATE-a odigrao 1:1...

Skupina H

Viktoria Plzen - Barcelona 0:4
(Messi 24'(11m), 45', Messi 90'+2', Fabregas 72')

Barcelona je mirno i bez šokova apsolvirala gostovanje u Plzenu kod debitanta Viktorije, odigravši točno onoliko koliko joj je bilo potrebno. Doduše, Česi su bili ti koji su imali prvu pravu priliku u 16. minuti kada je Valdes obranio udarac Petržele u situaciji jedan na jedan. Već u 22. minuti utakmica je praktički bila riješena. Domaći vratar Čišovsky dobio je izravni crveni karton nakon što je u svom kaznenom prostoru srušio Messija. Argentinac je sam izveo jedanaesterac i doveo svoju momčad u vodstvo. Od tog trenutka posao je Viktoriji bio još teži.

Barcelona je do kraja, uz ne baš puno muke, postigla još tri pogotka. Prvi je postignut na samom izdahu prvog poluvremena kada je nakon duplog pasa s Adrianom ponovno strijelac bio Messi. Katalonci su i u nastavku rutinirano kontrolirali utakmicu, no Česi su u 66. minuti mogli zakomplicirati završnicu. Petržela je ostao neometan, ali njegov volej otišao je pokraj gola. U idućem napadu Thiago je pogodio prečku, no Španjolci su na kraju ipak stigli do visoke pobjede pogocima Fabregasa i ponovno Messija, koji je tako stigao do još jednog hat-tricka.

BATE - Milan 1:1
(Renan 55'(11m)/ Ibrahimović 22')

Milan je u prvom dijelu dominirao i BATE zapravo može zahvaliti svom vrataru Gutoru što su gosti u drugih 45 minuta igre ušli sa samo jednim pogotkom prednosti. Naime, prije i poslije vodećeg pogotka Ibrahimovića, 22-godišnji Gutor se istaknuo s nekoliko sjajnih obrana s kojima je zadržao svoju momčad u igri. Odmah u prvom napadu nakon gostujućeg pogotka, Skaviš je bio blizu izjednačenju, no Abbiati je obranio njegov udarac. Još je i Radkov prijetio, a gosti su preko Robinha mogli udvostručiti vodstvo da je Brazilac umjesto vanjskog dijela vratnice pogodio mrežu nakon što je zaobišao Gutora.

Propuštene prilike Milana su "došle glave" u nastavku, koje je obilovalo prilikama s obje strane. Za Rossonere, kojima je u ovoj utakmici nedostajalo nekoliko važnih igrača (Gattuso, Pato, Cassano, Flamini, Antonini), je blizu pogotka ponovno bio Robinho i to u dva navrata, a za goste Baha, također dvaput.

U 54. minuti BATE je izjednačio. Abate je srušio Koncevoja, a Renan s bijele točke matirao Abbiatija. Izjednačujući pogodak dodatno je podignuo domaćine, koji su u kratkom roku dvaput došli blizu potpunog preokreta. "Javio" se potom i Milan preko razigranog Ibrahimovića, no ponovno je Gutor bio na mjestu.

Ponovno se zahuktalo u samoj završnici, no Boateng i Skaviš nisu bili dovoljno precizni pa su se i jedni i drugi morali zadovoljiti s bodom. Boateng je glavom pucao pored gola, a udarac Skaviša u sudačkoj nadoknadi ponovno je zaustavio Abbiati, koji je večeras također bio na vrlo visokoj razini.

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

BATE Borisov1:1Milan
Viktoria Plzeň0:4Barcelona
1Barcelona 620:4+1616
2Milan 611:8+39
3Viktoria Plzeň 64:11-75
4BATE Borisov 62:14-122

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.11.2011. u 09:13
    napeto lezeran, kao prvo nemoj mi govoriti rečenice tipa ''vi se ovo, vi se ono''-nisam ja taj koji igra za real i nisam neki bolesno zagriženi navijač kluba(ovdje ih ima na pretek koliko vidim) koji se tako idiotski izražava kad je u spomenu klub kojeg on simpatizira...Svaka vam časta na VAŠOJ La... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • xavice02.11.2011. u 17:42
    opet je krivo penal pucao..treba svaki put ko protiv mallorce
    xavice
  • The Phantom02.11.2011. u 15:58
    A šta bi tek bilo da nije u krizi
    The Phantom
  • Obrisan korisnik02.11.2011. u 15:00
    samo se vi tjesite isto onako kako svake godine najavljujete da upravo to ta godina kad cete skinuti Barcu pa se dogodi petica ili sestica na bernabeu. La Massija,vise ti nista ne trebam reci.Sam Guardiola je rekao da je legitimni nasljednik Xavija Cesc Fabregas koji je proglasavan najboljim... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.11.2011. u 12:03
    pajso, baš si pajser.. za igrača koji ima 31 godinu reci da je pred mirovinu, malo nisi svoj, a?!
    Obrisan korisnik