Nogomet

Ciparska bajka se nastavlja

Vedran Babić • utorak, 01.11.2011.
Ciparska bajka se nastavlja
Foto: EPA

U skupini G Lige prvaka ciparski APOEL i dalje je najugodnije iznenađenje natjecanja nakon što je kod kuće u šokantnoj završnici nadvisio Porto. Ranije, Zenit je s minimalnih 1:0 porazio slabašni Šahtar...

Skupina G

APOEL - Porto 2:1
(Ailton 42'(11m), Manduca 90'/ Hulk 89'(11m))

Tvrda i na trenutke ne baš oku lijepa utakmica u Nikoziji u završnici se pretvorila u pravu dramu. Ciprani su poveli, Portugalci izjednačili, da bi domaćini ipak stigli do povijesne pobjede, koja ih i dalje drži na čelu skupine i približava europskom proljeću, koliko god se to prije početka natjecanja činilo nemoguće.

Strijelac vodećeg pogotka bio je Ailton u 42. minuti. Na istom igraču je i napravljen prekršaj za najstrožu kaznu. Porto je pokušavao, silno se trudio, posebno preko Hulka. Uputio je mnogo, zaista mnogo udaraca, ali to su uglavnom bili "udarci za statistiku" nego ozbiljne prijetnje domaćinu.

U 89. minuti portugalski je predstavnik ni iz čega ipak stigao do poravnanja, no odmah u idućoj minuti APOEL vraća vodstvo pogotkom Manduce koji se pokazao pobjedonosnim. Ciparska bajka se, dakle, nastavlja.

Zenit - Šahtar 1:0
(Lombaerts 45'+1')

Ni u svojoj četvrtoj utakmici Šahtar, čije boje brane hrvatski reprezentativci Darijo Srna i Eduardo da Silva (obojica odigrali svih 90 minuta), nije stigao do pobjede. Realno, nju nije ni zaslužio jer je na gostovanju u St. Peterburgu kod Zenita bio podređena momčad i nije pokazao gotovo ništa.

Prvih pola sata brzo će zaboraviti i jedni i drugi. U pomalo letargičnom tonu nije bilo praktički ni jedne prilike, no Zenit je ipak pokazivao više volje te je u posljednjih desetak minuta stisnuo goste. Iz tog pritiska "rodio" se vodeći pogodak. Danny, Bukarov i Širokov bili su blizu, a onda je u posljednjim trenucima Lombaerts glavom poslao loptu u mrežu nakon kornera Fajzulina.

U drugom poluvremenu Zenit se povukao i prepustio blagu inicijativu Šahtaru, koji je "zaprijetio" tek u 58. minuti udarcem Williana iz daljine kojeg je obranio Malafejev. 12 minuta prije kraja Bukarov je propustio priliku zapečatiti domaću pobjedu, no Rusi će svejedno biti zadovoljni jer su barem trenutno preuzeli vrh skupine.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Zenit1:0Šahtar
APOEL2:1Porto
1Zenit 67:5+29
2APOEL 66:609
3Porto 67:708
4Šahtar 66:8-25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.11.2011. u 23:18
    Da,ti Ciprani izgleda kuže biznis,za razliku od naših levata.I Anorthosis je prije 3 godine žarija i palija u skupini CL,uzeli su i bod Interu,pobijedili Panathinaikos i bili do zadnjeg kola u igri za prolaz skupine.
    Obrisan korisnik
  • johnny00801.11.2011. u 23:15
    svaka cast Apoel, valjda cemo i mi docekat jedne godine takvu sliku u lp da nas klub bude prvi nakon cetiri kola...ili da bar ima bodove
    johnny008
  • Obrisan korisnik01.11.2011. u 23:01
    izgleda da je Apoel primjer malo dužeg planiranja i ulaganja u ekipu i nogomet nego kaj se to viđa na našim travnjacima...fakat svaka čast,pa donedavno nismo ni znali di je Cipar...
    Obrisan korisnik
  • Ronaldo901.11.2011. u 22:50
    ovaj Apoel pa ovo je čudesno, kak im to uspijeva? a pogled na njihovu tablicu me još više šokira,skoro pa su osigurali drugi krug
    Ronaldo9
  • Obrisan korisnik01.11.2011. u 22:47
    APOEL svaka čast!!!
    Obrisan korisnik