Nogomet

Srna: "Još imamo šanse za prolaz"

Vedran Babić • utorak, 01.11.2011.
Srna: "Još imamo šanse za prolaz"
Foto: Davor Sajko

Nakon odlične partije i prilično lagane pobjede protiv Šahtara trener Zenita Luciano Spalletti i dalje je čvrsto na zemlji uoči nastavka natjecanja, a svoje viđenje utakmice i daljnje situacije dao je i naš Darijo Srna...

Spalletti je morao biti zadovoljan poslije pobjede njegovih igrača protiv Šahtara. Jedini pogodak postigao je Lombaerts baš u pravo vrijeme - u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, a ono što bi talijanskog stručnjaka moralo još više veseliti je činjenica da ih Šahtar praktički nije uspio ni jednom ozbiljnije ugroziti.

"Nismo zadovoljni s prvim poluvremenom. Imamo veliki problem što primamo puno golova iz kornera. U drugom poluvremenu je bilo bolje, ali nismo stvorili dovoljno izglednih prilika za pogodak. Nedostaje nam samopouzdanja u napadu. Mi smo jedini krivci i pokušat ćemo se izvući iz ove situacije. Još uvijek imamo šanse za prolaz. Moramo pobijediti u obje preostale utakmice", rekao je Šahtarov kapetan Darijo Srna, koji će zbog zarađenog žutog kartona propustiti sljedeći ogled protiv Porta. "Da, napravio sam prekršaj. Možda mi je sudac mogao progledati kroz prste jer mi je to bio prvi prekršaj na utakmici, no što je tu je. Nije bilo namjere."

"Igrali smo svoj stil nogometa. Dobro smo proučili svoje suparnike i znali smo što očekivati. Odigrali smo savršenu utakmicu. Stvorili smo 15-ak šansi, a Šahtar je imao samo jedan udarac na gol. U drugom poluvremenu oni su imali nešto veći posjed, no oni su momčad s bogatim europskim iskustvom pa to nije nikakvo čudo. Rezultat je išao nama u prilog tako da su oni morali napadati i riskirati", rekao je Spalletti.

I Šahtarov trener Mircea Lucescu priznao je inferiornost svoje momčadi u ovoj utakmici. "Zenit je zaslužio pobjedu. Bili su uvjerljivo bolji od nas u prvom dijelu. Previše smo se prepali u početku utakmice i dopustili im da stvaraju šanse. Mi smo tek u drugom poluvremenu imali veći posjed i počeli stvarati vlastite šanse."

Izostanci važnih igrača Čigrinskija, Fernandinha i Jadsona osjetili su se na igri Šahtara. Priznao je to i Lucescu.

"Teško je reći da li bismo se uspjeli othrvati tom pritisku Zenita da smo imali njih trojicu na raspolaganju, no sigurno da bi utakmica bila drukčija. Morat ćemo se utješiti činjenicom da u drugom poluvremenu nismo bili ništa lošiji od njih. Sada moramo pobijediti u obje preostale utakmice. Nadam se da će nam se vratiti ozlijeđeni igrači kako bismo se Portu i APOEL-u mogli suprotstaviti s drukčijom momčadi."

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Zenit1:0Šahtar
APOEL2:1Porto
1Zenit 67:5+29
2APOEL 66:609
3Porto 67:708
4Šahtar 66:8-25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis02.11.2011. u 10:28
    a i ti si se uhvatio srne kao pijan plota ...
    cameosis
  • randy marsh02.11.2011. u 08:40
    Spalletti je i onda za vrijeme staža u Romi igrao ofanzivan fudbal, tako i sada u Zenitu. Zaista je uživanje gledati njegove ekipe. Može se reći da je svakako najofanzivniji italinanski trener!
    randy marsh
  • Obrisan korisnik02.11.2011. u 08:11
    Da mi je netko rekao prije pocetka kako ce se Porto i Sahtar borit za ostanak u Kupu Uefe pitao bih ga s koje planete je on pao na zemlju i rekao mu da odmah,istog trenutka promjeni ili dilera ili doktora jer jedan od njih dvojice ga opasno truje.Sad opet mislim da znam koga ce svi zeljeti na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Mihalj02.11.2011. u 08:08
    imate ko i ti šanse za zaigrat za barcelonu
    Mihalj
  • Ronaldo902.11.2011. u 00:10
    šanse imaju,ali igraju jadno i nikako,tak da su im šanse gotovo nikakve
    Ronaldo9