Nogomet

Europsko proljeće za Twente i Anderlecht

Vedran Babić • četvrtak, 03.11.2011.
Europsko proljeće za Twente i Anderlecht
Foto: EPA

Četvrto kolo Europske lige u skupinama J, K i L ponudilo je mnoštvo uzbuđenja i čak 23 pogotka u šest utakmica. Zahvaljujući domaćim pobjedama, prolaz su u drugi krug već izborili Twente i Anderlecht, Schalke je osvojio samo bod protiv ciparskog AEK-a, a Fulham se osvetio Wisli za poraz u Krakowu...

Skupina J

Schalke - AEK Larnaca 0:0

Nakon "petarde" na Cipru, nogometaši Schalkea nisu bili jednako "inspirirani" u Gelsenkirchenu pred svojim navijačima. Iako su pobjedom mogli praktički osigurati drugi krug, oni su s AEK-om iz Larnace odigrali skromnih 0:0. Ciprani su se predstavili u puno boljem svjetlu nego prije dva tjedna i još uvijek imaju teoretske šanse za prolaz.

Steaua - Maccabi Haifa 4:2
(Tatu 13', Costea 28', Tanase 64', 84'/ Meshumar 36', Katan 40')

I Maccabi Haifa je protiv Steaue na svom terenu slavio s visokih 5:0, no u Bukureštu je situacija bila drukčija. Rumunji su već do pola sata igre poveli s 2:0, no Izraelci, u čijem je sastavu Jurica Buljat ponovno proveo svih 90 minuta, ekspresno su izjednačili već do poluvremena.

Kada je Costea u 61. minuti dobio izravni crveni karton, izgledalo je da bi rumunjski brod mogao "potonuti", no dogodilo se upravo suprotno. Samo tri minute kasnije Steauina "desetka" Tanase zabija za 3:2, a šest minuta prije kraja isti igrač ponovno se upisao u strijelce i tako vratio svoju momčad u borbu za šesnaestinu finala.


Skupina K

Twente - Odense 3:2
(Hoegh 35'(ag), Landzaat 37', Fer 82'/ Fall 11', 62')

Neizvjesno je bilo i u Enschedeu gdje je Twente pogotkom Fera osam minuta prije kraja osvojio sva tri boda protiv Odensea. U otvaranju utakmice šok za domaćina - Fall je zabio za 0:1. Rezultat je "mirovao" dvadesetak minuta, a onda je u kratkom roku Twente preokrenuo na 2:1.

Ponovno je Fall bio strijelac kada je vratio stvari na početak u 62. minuti, no samo tri minute nakon što je ušao u igru Fer trese mrežu danske momčadi na asistenciju Johna. Twente se ovom pobjedom, a zahvaljujući porazu Wisle u Londonu, već plasirao u drugi krug.

Fulham - Wisla 4:1
(Duff 5', Johnson 30', 57', Sidwell 79'/ Kirm 9')

U živoj i vrlo uzbudljivoj utakmici na Craven Cottageu Fulham se osvetio Wisli i napravio važan korak na putu prema drugom krugu natjecanja. Rano vodstvo domaćih Poljaci su poništili samo četiri minute kasnije, no Fulham je na odmor ipak otišao s prednošću nakon prekrasnog voleja Johnsona.

Obostrano ofenzivna igra nastavila se i u drugom dijelu. Prve šanse imali su gosti, no udarce Nuneza i Gargule Fulhamov vratar Schwarzer uspio je ukrotiti. U 57. minuti utakmica je praktički bila riješena drugim pogotkom Johnsona nakon sjajne akcije Murphyja i Zamore.

U 74. gosti su propustili svoju posljednju priliku za eventualni povratak u susret kada je Paljić pucao preko gola. Pet minuta kasnije Sidwell je zapečatio pobjedu, što znači da je Fulham ostao neporažen na svom travnjaku i u 22. europskoj utakmici. Trivijalnim podacima dodajmo i taj da se u 35. minuti utakmice na vrhu jedne tribine stadiona proširio dim, čak i na travnjak, no igra je ipak vrlo brzo nastavljena.


Skupina L

AEK - Lokomotiv Moskva 1:3
(Leonardo 60'(11m)/ Glušakov 50', Maicon 72', Ignatijev 80')

Novo slabašno izdanje AEK-a dovelo je i do njegova četvrtog poraza u skupini. Lokomotiv je poveo početkom drugog dijela, da bi ni iz čega s bijele točke atenski sastav došao do izjednačenja. No, zahvaljujući pogrešci vratara Arabatzisa, Lokomotiv je ponovno poveo preko Maicona, a nedugo zatim Ignatijev je riješio sve dvojbe oko pobjednika. Senijad Ibričić na terenu je za goste proveo 81 minutu.

Anderlecht - Sturm 3:0
(Gillet 23', Suarez 73', De Sutter 81')

Proljeće u Europi izborio je i Anderlecht, koji je nadigrao Sturm. Otpor austrijske momčadi možda bi bio veći da Feldhofer nije dobio drugi žuti karton u 59. minuti pri zaostatku Sturma od 1:0. Anderlecht je to rutinski iskoristio i utakmicu zaključio s još dva pogotka za visokih 3:0.

Europska liga, skupina J

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Schalke 040:0AEK Larnaca
FCSB4:2Maccabi Haifa
1Schalke 04 613:2+1114
2FCSB 69:11-28
3Maccabi Haifa 610:12-26
4AEK Larnaca 64:11-75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • GoGo704.11.2011. u 01:17
    Stvarno ovaj Schalke nema razumijevanja za nas kladioničare. 1,15 kvota, ajde staviti ću ga na tiket da mi digne koeficijent, ionako je zicer. E JES KU*AC. -.-
    GoGo7
  • Obrisan korisnik04.11.2011. u 00:06
    Jel' Raul ozljeđen ? Vidim nije igrao..
    Obrisan korisnik