Zimski sportovi

Oilersi šest u nizu, Maple Leafsi na vrhu

Vedran Babić • petak, 04.11.2011.
Oilersi šest u nizu, Maple Leafsi na vrhu

Čak četiri od deset NHL utakmica protekle noći odlučeno je na penale. Na taj način do pobjeda su došli Rangersi, Devilsi, Blackhawksi i Sharksi, a od ostalih utakmica izdvojimo slavlje Maple Leafsa, koji su tako preuzeli čelo Istoka...

U NHL-u pozicije na ljestvici vrlo malo znače, a pokazala je to i utakmica između Columbus Blue Jacketsa i Toronto Maple Leafsa. Premda su gosti pobijedili 4:1 i zasjeli na čelo Istoka, domaćini su uputili čak 21 udarac više na gol (39-18). No, njihova je nesreća bila što su Maple Leafsi na vratima imali raspoloženog Bena Scrivensa, koji je u svom NHL debiju prikupio 38 obrana. Svi pogoci postignuti su u prve dvije trećine - za pobjednike su zabili Crabb, MacArthur (dvaput) i Liles, a za domaće je poraz ublažio Johansen.

Po prvi put od ožujka 2002. godine Edmonton Oilersi nanizali su šest uzastopnih pobjeda. Potpuno su zatvorili prilaze svom golu i odličnom obranom Los Angeles Kingsima dopustili samo 19 udaraca, od kojih ni jedan nije pronašao put do mreže Kabibulina. U napadačkom dijelu Oilersi su bili uspješni triput (Smyth, Petrell, Potter).

Vezane vijesti

"Ako planirate nešto ostvariti u ovoj ligi, onda morate pobjeđivati u serijama. Moramo biti sposobni za to, barem na gostovanjima", rekao je trener Oilersa Tom Renney.

Oilersi su na vrhu Zapada, a prvi pratitelj su im Chicago Blackhawksi, koji su s 3:2 poslije penala slavili u gostima kod Florida Panthersa. Gostujući vratar Crawford "skinuo" je ukupno čak 41 udarac, a među šest izvođača penala jedini precizan bio je Kane.

Detroit Red Wingsi jedno su najvećih razočarenja u dosadašnjem dijelu sezone. U 11 utakmica upisali su samo pet pobjeda, a najnoviji poraz nanijeli su im na njihovu ledu Calgary Flamesi (4:1). New York Rangersi su na penale pobijedili Anaheim Duckse, a na isti način San Jose Sharksi porazili su Pittsburgh Penguinse (4:3), drugoplasiranu momčad Istoka koja je uoči posljednjeg perioda vodila 3:1.

Penali su sreću donijeli i New Jersey Devilsima protiv Philadelphia Flyersa (4:3), a uzdignutih glava led su napustili još igrači Winnipeg Jetsa, Nashville Predatorsa i Minnesota Wilda.

NHL, četvrtak, 3. studenoga:
Columbus Blue Jackets - Toronto Maple Leafs 1:4, New York Rangers - Anaheim Ducks 2:1 (SO), New York Islanders - Winnipeg Jets 0:3, Philadelphia Flyers - New Jersey Devils 3:4 (SO), Detroit Red Wings - Calgary Flames 1:4, Florida Panthers - Chicago Blackhawks 2:3 (SO), Minnesota Wild - Vancouver Canucks 5:1, Phoenix Coyotes - Nashville Predators 0:3, Los Angeles Kings - Edmonton Oilers 0:3, San Jose Sharks - Pittsburgh Penguins 4:3 (SO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.11.2011. u 16:44
    Listovi su i lani krenili furiozno ako se ne varam ostvarili u startu odmah 5 pobjeda i onda upali u crnu seriju iz koje se nisu mogli izvuć, no mislim da je ovo njihova godina, ne idem tako daleko pa da govorim da će osvojit ali mislim da će u play off sigurno samo neka nastave ovako i neka Kessel... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.11.2011. u 16:14
    filipmilas,govorilo se to prošle godine,govorilo se i prije. naime,barry melrose je prije nekih godinu i po dana iznio svoju teoriju koja je podrazumjevala toronto,islanderse i edmonton u playoffu ove godine. da se ne iznenadiš i nagodinu,prognozira finale istoka toronto vs islandersi a zapad... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.11.2011. u 15:41
    toliko dugo se kuvalo u torontu...sad izgleda da su se napokon sastavili i očekujem playoff, otkad ikad ih čekam da uđu u nj! a onda - sve je moguće!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.11.2011. u 14:38
    da je neko ovo reko prošle godine mislio bi da je za*ebancija
    Obrisan korisnik