Rukomet

Europski izazov za Lokosice

Ivana Strahija • subota, 05.11.2011.
Europski izazov za Lokosice
Foto: Davor Sajko

U subotu i u nedjelju Lokomotiva će odigrati prve svoje ovosezonske europske utakmice, u borbi za prolazak u daljnje natjecanje Challenge kupa.

Turkinje okupljene u Anadolu University stigle su u Zagreb i sve je spremno za prvu utakmicu trećeg kola Challenge kupa, koja se igra danas, u subotu, od 16 sati. "Uzvrat" će se također igrati u Zagrebu, u nedjelju u istom terminu.

Lokosice utakmicu dočekuju spremne, a Klaudija Bubalo, neumorna sportska radnica tog kolektiva, ovako je najavila susret: "Challenge kup je u ovom trenutku natjecanje baš po mjeri za našu mladu ekipu u kojoj je prosjek godina 19,7. Napravili smo sve da djevojkama omogućimo nastup u Europi i to im je zapravo nagrada za vrlo dobre igre i rezultate u domaćem prvenstvu. Bit će to veliko iskustvo za njih, budući da se u Europi ipak malo drugačije igra, pa i sudi, tako da će im svaka međunarodna utakmica dobro doći u daljnjoj karijeri", prenosi portal HRS-a.

Vezane vijesti

Svakako je pozitivno za mlade Lokosice to što obje utakmice igraju na poznatom parketu, a svi se nadaju da će im to biti i prilika da se pred domaćom publikom plasiraju među 16 najboljih tog euro-kupa.

Dodajmo kako je drugi hrvatski predstavnik u ovom natjecanju, ekipa Zeline, u petak odradila svoju prvu utakmicu protiv azerbajdžanskog protivnika, ekipe ABU Baku. Zelinske rukometašice bile su odlične i s 35:18 deklasirale protivničke rukometašice, koje su prošle sezone ušle u osminu finala Challenge kupa.

Do pobjede nad Azerbajdžankama Zelinu su predvodile Ercegovac i Pavičić sa po šest golova, a potvrda prolaska Zeline u daljnji tijek natjecanja očekuje se danas, također u Sv. Ivanu Zelini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!