Rukomet

Lokomotiva lako, Zelina prošla

Ivana Strahija • nedjelja, 06.11.2011.
Lokomotiva lako, Zelina prošla
Foto: Davor Sajko

Lokomotiva je s uvjerljivih 33:21 bila bolja od svojih turskih protivnica u prvoj utakmici Challenge kupa, dok je Zelina i u uzvratu nadigrala Azerbajdžanke i s ukupnih +21 prošla u osminu finala euro-natjecanja.

Oba naša predstavnika u Challenge kupu za rukometašice bila su dobra. Tako je u Kutiji šibica mlada, ali evidentno perspektivna ekipa Nenada Šoštarića deklasirala svoje turske protivnice, Anadolu University, s 33:21.

Već u prvom poluvremenu, koje je završilo s 15:9, Hrvatice pokazuju klasu više, a u drugom dijelu odlaze van svakog dohvata Turkinja. Najbolji strijelac za Lokomotivu bila je Bašić sa sedam golova, dok je kod Turkinja Ozbahar upisala osam.

Vezane vijesti

Lokomotiva i Anadolu svoj drugi susret igraju danas, u nedjelju, također u Kutiji šibica od 16 sati.

Zelina pak je nakon izuzetno uvjerljive prve utakmice (+17) odradila praktički samo formalnost u subotu u Sv. Ivanu Zelini, jer su Azarbajdžanke bile daleko od opasnih protivnica.

Djevojke Gorana Mrđena su ipak u prvom poluvremenu "uzvrata" imale svega +1, što se može pripisati trenerovoj želi da izrotira igračice i da priliku i onima s manjom minutažom.

Po isteku 60. minute bilo je lagodnijih +4, a Zelina je prošla među 16 najboljih ekipa Challenge kupa. Najbolji strijelac za naše prvoligašice bila je Knježević (6), dok je Khametova za ABU Baku pogodila pet puta.

Challenge kup, 3. kolo, 1. utakmica:
Lokomotiva - Anadolu University 33:21 (15:9)

3. kolo, 2. utakmica:
Zelina - ABU Baku 27:23 (12:11)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!