Automoto

Stoneru triler u Valenciji

Lovro Štrbinić • nedjelja, 06.11.2011.
Stoneru triler u Valenciji
Foto: EPA

Posljednja utrka sezone u MotoGP kalendaru pripala je novom svjetskom prvaku Caseyu Stoneru. Australac je u trileru u posljednjim trenucima bio brži od drugoplasiranog Spiesa, dok se na pobjedničkom postolju našao još i Andrea Dovizioso.

Motociklistička sezone završila je u skladu s događanjima tijekom cijele godine. Do nove pobjede došao je Australac Casey Stoner, ali na mnogo teži način nego što se u nekim trenucima ove utrke moglo očekivati. Dominacija je trajala sve do početka kiše, a tad je "proradio" Ben Spies.

Amerikanac je tijekom većeg dijela utrke vodio veliku borbu s Doviziosom i Pedrosom za drugu poziciju, ali je uz prve kapi kiše počeo smanjivati zaostatak za liderom. Dva kruga prije kraja je došao u vodstvo i činilo se da je na pravom putu da drugi put u karijeri upiše MotoGP pobjedu.

No, u posljednji zavoj bolje je ušao Stoner i 15 tisućinki prije vozača Yamahe prošao ciljem. Bitku za treće mjesto, u utrci i ukupnom poretku, dobio je na kraju Dovizioso, a Pedrosu je na kraju prestigao i Crutchlow. Također, treba napomenuti da je već prvi zavoj donio brojna izlijetanja, Rossija, Haydena i de Punieta te "krivca" Bautiste.

Dodajmo i da je Loris Capirossi karijeru završio osvajanjem devet pozicije, a Josh Hayes je u svom debiju u kraljevskoj klasi osvojio sedmo mjesto.

VN Valencije, utrka:
1. C. Stoner (Aus/Honda)
2. B. Spies (SAD/Yamaha)
3. A. Dovizioso (Ita/Honda)
4. C. Crutchlow (SAD/Yamaha)
5. D. Pedrosa (Špa/Honda)
6. K. Nakasuga (Jap/Yamaha)
7. J. Hayes (SAD/Yamaha)
8. K. Abraham (Češ/Ducati)
9. L. Capirossi (Ita/Ducati)
10. T. Elias (Špa/Honda)
11. H. Barbera (Špa/Ducati)
12. H. Aoyama (Jap/Honda)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Stalker06.11.2011. u 17:22
    pokupio ga Bautista u prvom zavoju
    Stalker
  • Obrisan korisnik06.11.2011. u 16:48
    a sta je s Doctorom
    Obrisan korisnik