Nogomet

Željo slavio u sarajevskom derbiju

Branimir Markota • nedjelja, 06.11.2011.
Željo slavio u sarajevskom derbiju
Foto: Duje Bonačić

Sinoć je u Sarajevu odigran 98. vječiti derbi između gradskih rivala Željezničara i Sarajeva. U dinamičnoj utakmici na Grbavici zasluženo je slavio Željezničar, iako je pobjedonosni pogodak postigao igrač Sarajeva, ali u vlastitu mrežu.

U 13. kolu bosansko-hercegovačke Premijer lige posebnu pažnju privukao je gradski derbi između Željezničara i Sarajeva na Grbavici. Utakmica kvalitetom nije bila melem za oči, ali borbenosti i trke nije nedostajalo.

Derbi je odlučen u 34. minuti nakon nespretne reakcije gostujućeg igrača Dilavera Zrnanovića, koji je centaršut Željinog igrača Čolića pospremio u vlastitu mrežu.

U drugom dijelu se igrao neusporedivo bolji nogomet. Domaći nogometaši su u više navrata mogli riješiti sve dvojbe oko pobjednika, ali vratar Sarajeva Adi Adilović spasio je svoju momčad od težeg poraza. Među brojnim obranama svakako treba izdvojiti obranjeni jedanaesterac koji je obranio Zebi u 73. minuti.

Sve u svemu, Željezničar je zasluženo slavio i ostavio Sarajevo iza sebe na ljestvici. Praznik nogometa u gradu podno pet planina opet je pokvario manji sukob navijača Željezničara i Sarajeva pri izlasku sa stadiona.

Treba napomenuti da su nogometaši Širokog Brijega gostujućom pobjedom u Travniku ostali na čelu Premijer lige BiH. Širokobrježani su u uzbudljivoj utakmici svladali domaćeg Travnika s čak 5:3 te i dalje imaju tri boda više u odnosu na Željezničar.

Premijer liga BIH, 13.kolo:
Željezničar - Sarajevo 1:0
Travnik - Široki Brijeg 3:5
Rudar - Čelik 0:0
Olimpik - Kozara 2:0
Zvijezda - Slavija 4:2
Borac - Velež 3:0
Sloboda - GOŠK 2:1
Zrinjski - Leotar 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.11.2011. u 08:45
    oooo Željo, ja tebe vooolim ludooo i u životu svome ja ne želim nista drugo, ale . alea Željo...jer si jedan jedini jer si nepobjedivi, hajde Željo moja ljubavi...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2011. u 19:34
    nije uopće velika razlika u kvaliteti između hrvatske i bosansko-hercegovačke lige.Nijanse tek...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2011. u 19:17
    Jermi sex,Tvoj Hajduk nije mogo pobjediti Zeljeznicara 0-0,tako da nemoj da mi pricas o nekim poljanama,
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2011. u 18:17
    realno derby vise nije kao sto je nekad bio...Prva gol nakon i to autogol nakon nekoliko utakmica ova dva tima sa 0-0..Sinoc je pobjedio manje losiji tim i na tome im cestitke...Sarajevu vise srece drugi put
    Obrisan korisnik
  • JeremijaX06.11.2011. u 18:11
    Znači li ovo da ćete i češće izvještavat sa poljana BiH Premir lige? :D Bio bih vam od srca zahvalan zbog toga!
    JeremijaX