Nogomet

Bilić pozvao Leku

Ivana Strahija • nedjelja, 06.11.2011.
Bilić pozvao Leku
Foto: Kristijan Komarica

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić za kvalifikacijsku utakmicu u Istanbulu je, nakon ozljede Šime Vrsaljka, pozvao Jerka Leku.

Nakon dvije godine Jerko Leko vraća se u reprezentaciju, objavio je na konferenciji za novinare u Zagrebu danas izbornik Slaven Bilić. Utakmica protiv Turske bit će Lekina šezdeseta u hrvatskom dresu.

Leko u kadar reprezentacije ulazi kao zamjena za Šimu Vrsaljka, koji je ozlijeđen u utakmici 14. kola MaxTV Prve lige između Dinama i Zagreba. Inicijalne prognoze kažu da se radi o rupturi stražnjeg butnog mišića. Vrsaljko će biti out najmanje tri tjedna.

Vezane vijesti

"Leko nije naš novi član, on je iskusan igrač koji je za Dinamo igrao protiv najjačih klubova Europe", rekao je Bilić. "Njegovo iskustvo može nam koristiti", dodao je izbornik.

U Zagrebu se danas okupilo svega 16 od 24 pozvana reprezentativca, no do ponedjeljka poslijepodne svi bi trebali biti na okupu. Izbornik se odlučio na još jedan poziv, i to Miljenku Raku, kondicijskom treneru Dinama, koji bi trebao pomoći reprezentaciji u što boljoj pripremi za akciju Turska.

Nakon niza ozljeda, koji je završio Vrsaljkom, Bilić je konačno dobio i dobru vijest, a to je povratak golmana Stipe Pletikose punom treningu: "On je odradio normalni trening, a u ponedjeljak će biti s nama", kazao je izbornik.

Bez obzira na sve izostanke stožernih igrača hrvatski je izbornik veliki optimist i čvrsto vjeruje da će Hrvatska preko Turske dospjeti na Euro: "Mi smo optimisti i imamo veliku šansu za plasman. Iako imamo nekoliko hendikepa, igrači koji su na raspolaganju imaju dovoljnu kvalitetu da izbore odlazak na Euro", zaključio je Bilić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.11.2011. u 01:50
    Istina! nije ni smišno ni zanimljivo već tužno i jadno. Evo prva 2 šta mi padaju na pamet su vrsaljko i evo ti sad leko..da si imalo realan svatia bi da panj poput jerka leke nema šta raditi u reprezentaciji..al ti si očito jedan od onih mamićevih plaćenika kad ne možeš sagledat situaciju u našem... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.11.2011. u 13:39
    Čekaj sto je s tobom? Zar ti stvarno mislis da ce Leko igrat iti minute protiv Turske, a kamoli beka pokraj Srne, Corluke i Vide? Ne budite smijesni.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.11.2011. u 13:34
    Najlaksa skupina u povijesti? Po Fifinoj ljestvici je Grcka najbolje plasirana reprezentacija u 2. sesiru, Izrael najbolje plasirana reprezentacija u 3. sesiru, a Latvija treća najbolja plasirana u 4. sesiru. To su cinjenice. Grcka nije izgubila skoro 20 utakmica zaredom.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.11.2011. u 13:04
    Na žalost čini mi se da u ovom trenutku nemamo boljeg izbora za obranu od ovog što je Bilić pozvao. Mogu mu zamjerati neke druga pozicije, ali baš ga žalim po pitanju izbora u zadnjoj liniji. Jednostavno, tu smo tanki i to je to. Valjda budu odigrali svoj maksimum, i valjda to bude dovoljno za... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.11.2011. u 12:31
    S Lekom desno i Strinićem ili Pamićem lijevo, bekovi će nam bit najslabija karika, a ni stoperi mi ne ulijevaju puno sigurnosti, tako da nam je zadnja linija tanka. Ne znam koliko je dobro šta Bilić misli stavit Pamića u ovako važnoj utakmici, ne čini mi se loš igrač, ali treba otići u neki jači... [više na forumu]
    Obrisan korisnik