Košarka

Poljak: "Ja sam svoje napravio"

Iz ŠSD Sinj:Mišo Gulić • ponedjeljak, 07.11.2011.
Poljak: "Ja sam svoje napravio"

Po završetku susreta oba stratega su dala svoje viđenje te ocijenili uvod kao ključ, ali zanimljivija od samih stavova vezanih za utakmicu bila odluka trenera Alkara Borisa Poljaka da podnese ostavku i to na vrlo osebujan način ne priopćivši istu i samom predsjedniku kluba.

Nakon što su se svjetla pozornice ugasila za košarkaše Alkara i Splita, na red su došli treneri koji su dali svoje viđenje ovog susreta, a samu pressicu dodatno je uzburkala i odluka domaćeg stratega Borisa Poljaka da podnese ostavku na mjesto trenera.

Sada već bivši trener Alkara ključnim je ocijenio sam početak susreta koji njegova momčad nije odigrala na pravi način. "Utakmica je izgubljena u prve dvije četvrtine kada smo odigrali bez agresije, bez ambicije, a moji igrači su doslovno gledali što igrači Splita rade u napadu. Podatak kako smo u prvom poluvremenu primili 54 koša je dovoljan pokazatelj o čemu se tu radilo. Na kraju mogu samo konstatirati kako smo zasluženo izgubili utakmicu i čestitke igračima Splita."

Vezane vijesti

No, nije to bilo sve iz usta Borisa Poljaka, jer je s novinarima odlučio podijeliti i vijest o svojoj ostavci: "Moram vam još reći kako je ovo moja posljednja utakmica na klupi Alkara, jer sam podnio ostavku, a tu odluku sam priopćio i igračima prije nekoliko minuta."

O razlozima ostavke trener Alkara je rekao: "Nemam se snage više boriti s vjetrenjačama. Žalosno je kada ostanete sami s igračima, slušate kritike ljudi sa strane koji ne znaju pravo stanje stvari, jer ovaj klub se, nažalost, sastoji samo od 12 igrača i trenera, a uprava se pojavi jedino kada dođe televizija i mediji pa da se mogu prigodno slikati. Ja sam svoje napravio, a igrači i pomoćni trener neka obavijeste i predsjednika o mojoj odluci."

Vidno utučen je bio i kapetan Alkara Joško Ćurković koji je kazao: "Odigrali smo katastrofalnu utakmicu, nismo ispoštovali niti jedan dio dogovorenoga i zasluženo smo izgubili. U drugom dijelu smo tek kratkotrajno bljesnuli, ali nije to bilo dovoljno da ugrozimo pobjedu Splita."

"Odluka trenera je takva kakva je i to je njegovo pravo. Nama ne preostaje ništa nego da još više prionemo radu i pokušamo se već u Dubrovniku vratiti na pobjedničku stazu." dodao je.

Trener Splita Mladen Vušković je, s obzirom na prošlosezonske poraze, bio prilično iznenađen uvjerljivom pobjedom svoje momčadi: "Stvarno nismo očekivali ovako lagan posao, ali opet mogu reći da smo mi odigrali zaista odlično prvo poluvrijeme i u ranoj fazi otišli na veliku razliku koja nam je omogućila mirnu završnicu."

Svoje viđenje ovog susreta dao je je i prvi strijelac susreta Ivan Mimica: "Nikada u Sinju nije lako dobiti, a ovaj put je to bilo lakše nego što smo se nadali. Alkar se približio u jednom trenutku, ali nestanak struje nam je došao u pravo vrijeme da se malo posložimo i ne dozvolimo domaćinima da uhvate potpuni priključak."

A-1 liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Sonik Puntamika76:66Zabok
Križevci96:81Kvarner 2010
Slavonski Brod84:70Dubrovnik
Vrijednosnice Osijek79:70Jolly JB
Alkar71:81Split
1Zadar 164+309
2Jolly JB 155+97
3Split 146+76
4Zabok 119+40
5Slavonski Brod 1010-51
6Alkar 911-36
7Vrijednosnice Osijek 812+26
8Sonik Puntamika 812-32
9Kvarner 2010 812-64
10Križevci 812-72
11Dubrovnik 317-293
12Cedevita 000
13Cibona 000
14Zagreb 000

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.11.2011. u 14:19
    al je valja ikad
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.11.2011. u 10:18
    E moj treneru Poljače, uvik je kriv netko drugi,a da ja bilo priznat i vlastite pogreške. Zadnje tri utakmice si vodio momčad izgubljen u prostoru i vremenu. Kome si to podnio ostavku, igračima a ne predsjedniku kluba, svašta , mogao si je podnijeti i čistačici u dvorani. Primili u prvom... [više na forumu]
    Obrisan korisnik