Automoto

Stoner: "Srce mi je sišlo u pete"

Maja Giljanović • ponedjeljak, 07.11.2011.
Stoner: "Srce mi je sišlo u pete"

Spektakularan finiš posljednje utrke prvenstva nikog nije ostavio ravnodušnim, a emocije nije skrivao ni svjetski prvak Casey Stoner koji je na samoj ciljnoj ravnini prestigao Bena Spiesa.

Na najljepši je mogući način u Valenciji Casey Stoner zaključio MotoGP sezonu: svjetski prvak je u spektakularnom finišu pobjedu ispred Bena Spiesa izvojevao doslovce za treptaj oka, a nakon 16. podija sezone kojim je dostigao Valentina Rossija i Jorgea Lorenza u broju plasmana na pobjedničko postolje u jednoj sezoni u najjačoj klasi je priznao: "Srce mi je sišlo u pete".

"Izgledali smo odlično cijelu utrku" (u jednom je trenutku vodio devet sekundi ispred Doviziosa i Pedrose, nap. a.), "ali u 24. krugu kad se nebo otvorilo započela je nova. Nisam bio siguran koja je najbolja taktika, koliko smijem forsirati. Odlučio sam usporiti, da se osiguram, da ne izletim, ali u tom sam trenutku pogriješio. Ubacio sam u prvu brzinu i omogućio Benu da me prestigne", objasnio je Australac okolnosti u kojima je dva kruga prije kraja ispustio vodstvo.

Nije se, međutim, pokolebao. Pratio je Spiesa poput vjerne sjenke, a na izlasku iz posljednjeg zavoja izabrao idealnu liniju i svojom Hondom RC212V za 0,015 sekunde ciljem prošao ispred Amerikančeve Yamahe. "Vozio je sjajno, izgledao vrlo samouvjereno, poput ribe u vodi. U prvom dijelu posljednjeg kruga malo mi je pobjegao, ali znao sam da smo u drugom brzi i pomislio 'ovo je optimalan trenutak da preuzmem rizik'. Odabrao sam idealnu liniju i prvi put u karijeri pobijedio na ciljnoj ravnini. Dosad sam na takav način ostao bez nekoliko pobjeda i napokon dočekao da da je ovako izborim", zaključio je dvostruki prvak svijeta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!