Košarka

Armaniju drama u Belgiji

Marko Domljanović • četvrtak, 10.11.2011.
Armaniju drama u Belgiji

U iznimno uzbudljivoj završnici košarkaši Emporio Armanija zadržali su hladnu glavu i mirnu ruku i iz Belgije odnijeli vrijednu pobjedu. Domaćini su na početku posljednje dionice imali osam poena viška, ali loša završnica koštala ih je bodova.

Prva četvrtina ovog susreta igrala se na mahove, a belgijski predstavnik bolje otvara utakmicu i dolazi do početnog vodstva od 4:0. Međutim, košem Mancinellija gosti dovršavaju svoj odgovor na izazov domaćina i dolaze do 4:8. Uslijedila je nova serija domaćih od 7:0 koju je prekinuo Leon Radošević na isteku sedme minute. Do kraja prve dionice pogađaju još i Gallinari i Hairston pa Talijani na predah odlaze sa tri koša prednosti.

Spirou i drugih deset minuta otvara sa 4:0 koševima Greena i Ovenekae, a nakon toga igra se koš za koš sve do polaganja Rocce za 25:25 u 17. minuti. Domaćini se tada košem Welscha i slobodnim bacanjima Malleta uspijevaju malo odlijepiti, ali Armani se ubrzo tricom Nicholasa vraća u vodstvo - 29:30. Ipak, posljednjih 90 sekundi poluvremena je pripalo Belgijancima koji rade novu seriju, ovaj put od 5:0, i na odmor odlaze sa četiri koša prednosti.

Zahvaljujući Fotsisu i Bourousisu gosti opet prelaze u vodstvo u 22. minuti (36:37), ali Belgacom Spirou ne doszvoljava gostima da pobjegnu i opet gledamo igru koš za koš. Nakon što je Gallinari zabio za 44:47 u 26. minuti, kreće nova serija domaćih koja završava polaganjem Riddicka za 52:46. To se pokazalo ključnim za ishod treće četvrtine jer su Nicholas i Bourousis nakon toga počeli promašivati slobodna pa domaćini u posljednju dionicu ulaze sa 58:53.

Činilo se da će gosti teško do pobjede nakon što je Mallet nakon svog polaganja pogodio i dodatno bacanje na početku posljednje četvrtine, ali trica Giachettija brzo vraća Talijane u igru, a dvije minute kasnije, nakon slobodnih bacanja Hairstona, Fotsis dalekometnim pogotkom poravnava rezultat. Trica Malleta za 66:63 vraća nadu domaćinima, ali Bourousis i Cook sa pet koševa u nizu opet dovode Talijane u vodstvo.

Zadnje četiri i pol minute košem za poravnanje otvara Hamilton, a isti igrač pogađa i tri slobodna bacanja nakon neuspjelog napada gostiju. Nakon tih bacanja, Gallinari još jednom promašuje za goste i Mallet ima šansu donijeti svojoj momčadi pet koševa viška tri minute prije kraja, ali promašuje drugo slobodno bacanje (prvi njegov promašaj sa linije slobodnih bacanja na utakmici). Fotsis nakon toga konačno pogađa tricu i vraća goste u igru u posljednji trenutak, a Nicholas nedugo potom novom tricom poravnava na 74:74. Novi napad domaće momčadi neuspješno okončava Hill i Gallinari nakon toga odlučuje utakmicu - najprije pogađa dva bacanja, a zatim iznuđuje prekršaj Riddicka u napadu za nova dva precizna bacanja.

Nakon što je Mallet promašio za dva poena, a Fotsis pogodio jedno bacanje deset sekundi prije kraja, bilo je jasno da će bodovi u Italiju. Do kraja je Green uspio smanjiti, ali mu slobodnim bacanjima odgovara Cook i Emporio Armani upisuje pobjedu od 76:81. Leon Radošević je za nešto više od pet minuta igre upisao dva koša i tri uhvaćene lopte.

Najbolji igrač domaćih bio je Demond Mallet sa 21 košem, a Caleb Green je dodao 12 i osam skokova. Kod pobjednika je Fotsis zabio 19, a Gallinari 17 uz valorizaciju 21.

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Anadolu Efes72:79Maccabi Tel Aviv
Proximus Spirou76:81Armani Milano
Partizan80:79Real Madrid
1Real Madrid 82+106
2Maccabi Tel Aviv 73+58
3Anadolu Efes 55-30
4Armani Milano 46+4
5Partizan 46-35
6Proximus Spirou 28-103

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!