Nogomet

Bodul: "U Ajaxu samo obećanja"

Borna Rupnik • petak, 11.11.2011.
Bodul: "U Ajaxu samo obećanja"
Foto: EPA

Darko Bodul od ovoga ljeta brani boje austrijskog Sturma i smatra da nije pogriješio siječanjskim odlaskom iz Ajaxa. A u nastavku karijere planira i veća nogometna odredišta od Graza...

Darko Bodul, 22-godišnji napadač, zadovoljan je svojom odlukom o selidbi iz Ajaxa preko Nacionala u Sturm, premda je tijekom ljeta zamalo potpisao za poljsku Lechiju iz Gdanska.

"Namjerno sam odabrao klub u kojem ću imati veliku minutažu. Osjećam se spremnim za igru i uživam povjerenje kluba i trenera Fode", izjavio je bivši nogometaš amsterdamskog Ajaxa nizozemskom Voetbal Internationalu.

Osvrnuo se na svoju karijeru među Kopljanicima, koju na kraju neće pamtiti po posebno dobrome: "U Ajaxu sam živio samo od obećanja. Marco van Basten me uveo u prvu momčad, no nisam baš igrao. Onda je došao Martin Jol pa smo ja i neki drugi igrači igrali još manje".

"Otišao sam u Nacional, ali trener koji me doveo dobio je otkaz nakon samo četiri utakmice. Ipak, sada sam sretan svojim učinkom", dodao je Bodul, koji je u osam prvenstvenih utakmica u dresu Sturma postigao čak sedam pogodaka, uz jednu asistenciju te dijeli prvo mjesto ljestvice strijelaca.

No, ne smatra kako je Sturm njegov maksimalno domet u karijeri: "Moj je cilj uspješno zaigrati za neki klub u jačoj ligi. Ipak, prvo se želim pokazati u Sturmu, a onda ćemo vidjeti dalje".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!