Ostali sportovi

Korak bliže Olimpijskim igrama

Ante Dubravac • ponedjeljak, 14.11.2011.
Korak bliže Olimpijskim igrama

U finalnom susretu olimpijskog pretkvalifikacijskog turnira koji se igrao u Poreču odbojkašice Hrvatske su u neizvjesnom susretu savladale Nizozemsku rezultatom 3:2.

Prvi dio posla u misiji "odlazak u London" izabranice Damira Jurka uspješno su zaključile pobjedom nad favoriziranom Nizozemskom.

Susret nije dobro počeo za naše odbojkašice pa Nizozemke bez problema osvajaju prvi set rezultatom 25:15. U nastavku susreta Hrvatska se budi i nošena podrškom navijača s identičnih 25:19 osvaja iduća dva seta. Međutim gošće se ni tada nisu predavale pa ponovo s 25:15 odgađaju odluku o konačnom pobjedniku za peti set.

Više sreće i koncentracije u odlučujućem setu imaju naše odbojkašice i dolaze do velike pobjede rezultatom 15:13. Kao i u prethodnim susretima prvo ime naše reprezentacije bila je Senna Ušić-Jogunica s 23 poena, a Sanja Popović je pridodala još 17 poena.

"Imali smo slabiji prijem u prvom setu što je u dobroj mjeri utjecalo i na organizaciju napada koji nam nije bio učinkovit. Bilo je međutim pitanje kad ćemo početi s pritiskom jer sam znao da će tada Nizozemke, inače izuzetno tehnički i igrački jake, postati neprecizne," izjavio je nakon susreta izbornik Jurko.

Da bi izborile nastup na Olimpijskim igrama u Londonu naše odbojkašice morat će osvojiti i europski kvalifikacijski turnir u svibnju sljedeće godine u Turskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.11.2011. u 09:58
    Bravo cure! Sad po Osmokrovičku i Poljakicu pa na olimpijadu!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.11.2011. u 09:47
    Bravo cure!
    Obrisan korisnik
  • inkos14.11.2011. u 09:35
    Nedostojno ugleda Sportneta je da ovu vijest objavljujete tek danas u 9:13 :(
    inkos