Nogomet

Egipatski veznjak izjednačio rekord

Lovro Štrbinić • utorak, 15.11.2011.
Egipatski veznjak izjednačio rekord
Foto: Kristijan Komarica

Egipatski reprezentativac Ahmed Hassan odigrao je 178. utakmicu u dresu nacionalnog sastava i tako izjednačio rekord po broju nastupa za reprezentaciju. Sada ga dijeli s umirovljenim vratarom Saudijske Arabije, ali će, po svemu sudeći, uskoro ostati sam na vrhu liste.

U prijateljskom ogledu između Brazila i Egipta igranom u Dohi u 73. minuti susreta u igru je ušao 36-godišnji Ahmed Hassan i upisao tako 178. nastup u dresu nacionalne selekcije. Njegova momčad je izgubila rezultatom 2:0, ali veznjak je izjednačio rekord u broju odigranih utakmica za reprezentaciju.

Dosad je rekord s istim brojem nastupa držao vratar Saudijske Arabije Mohamed Al Deayea, koji je posljednji susret odradio 2006. godine. Pred Hassanom je, prema njegovim riječima, još nekoliko godina igranja i trebao bi vrlo brzo postati usamljeni rekorder.

Inače, Egipćanin je zbog svog ponašanja i želje za radom postao miljenik navijača, a u karijeri je, među ostalim klubovima, nastupao za Bešiktaš i Anderlecht. Nada se da će igrati do 40 godine života, a od trenutno aktivnih nogometaša najbliži njegovom dosegu je Javier Zanetti sa 141 nastupom za Argentinu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Showballs16.11.2011. u 02:10
    Pa ne baš. Ima par igrača koje treba imat u vidu, prvenstveno Landon Donovan koji sa 29 godina ima 138 nastupa za repku. :)
    Showballs
  • Obrisan korisnik15.11.2011. u 23:15
    al ovaj ne odustaje
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.11.2011. u 17:40
    za koju godinu apsolutni rekorder ce bit Casillas
    Obrisan korisnik