Košarka

Cedevita u Rusiji startala porazom

Marko Domljanović • utorak, 15.11.2011.
Cedevita u Rusiji startala porazom
Foto: Davor Sajko

Košarkaši Cedevite porazom u dalekom Sankt Peterburgu započeli su svoj ovogodišnji put u Eurokupu. Bez Dontayea Drapera koji je utakmicu propustio zbog problema sa zglobom lijeve ruke, košarkaši Cedevite dobro su se držali u prvom dijelu, ali su u posljednjih 90 sekundi poluvremena prokockali devet koševa prednosti. Spartak je svoju seriju nastavio u drugom dijelu i na kraju došao do uvjerljive pobjede.

Domaćini su prvi poentirali na utakmici preko Kashirova, no tada Cedevita predvođena Carem i Warrenom radi seriju od 11:0. Dvije minute nakon te serije niti jedna momčad nije uspjela poentirati, ali dvije i pol minute prije predaha Halperin prekida post koševima sa linije slobodnih bacanja. To je bio početak serije Spartaka kojom su Rusi došli na samo 10:12, a na samom kraju imali su i priliku za izjednačenje nakon što je Car izgubio loptu, ali Beverly nije bio precizan.

Nešto više od minute i pol bilo je potrebno za prve poene u drugoj četvrtini, no tada kreće festival trica. Najprije jednu pogađa Smodiš, a Kotishevskiy uzvraća na isti način. Slovenac je potom još jednom precizan za tri poena, a nakon koša Baždarića Cedevita opet ima opipljivu prednost - 13:20. Međutim, tada novu tricu pogađa Keyru kojem brzo na isti način uzvraća Warren. Činilo se da će hrvatski predstavnik ponijeti ugodnu prednost na odmor nakon što je Owens pogodio za najvećih 18:27 minutu i pol prije poluvremena, ali domaćini sa dvije trice prisiljavaju Anzulovića na minutu odmora. To, nažalost, nije pomoglo i Beverly tri sekunde prije kraja novim projektilom izjednačava rezultat.

Vezane vijesti

Isti igrač ključna je figura Spartaka na početku treće dionice nakon što postiže prvih pet koševa svoje momčadi za 32:29. Smodiš smanjuje svojim četvrtim košem u ovoj četvrtini, ali Beverly opet pogađa i to uz prekršaj pa Spartak ima 35:31, a nakon polaganja Mavrokefalidesa Anzulović opet traži minutu odmora. Iako je Warren nakon toga brzo pogodio, Rusi serijom od 7:0 dolaze na najvećih 44:33. Ni drugi time-out Cedevite tada nije pomogao - naprotiv, nakon njega Baždarić dobiva tehničku pogrešku koju Spartak koristi za četiri poena u nizu. U posljednjih deset minuta ulazi se sa 51:39.

Posljednju dionicu košem otvara Bilan, ali Zupan odmah uzvraća tricom. Domaćini su do kraja utakmice bez većih problema održavali vodstvo, a najveću prednost imali su u 35. minuti kada je na semaforu pisalo 64:46. Utakmicu je tricom zaključio Halperin za konačnih 73:56.

Cedevita večeras nije imala šutersku večer jer su za dva poena imali tek 39% uspješnosti, dok su od 12 pokušaja za tricu bili uspješni pet puta. Owens i Warren bili su najbolji strijelci sa po 11 koševa dok je Smodiš dodao deset. S druge strane, Beverly je bio najefikasniji pojedinac susreta s 21 košem, a Halperin je upisao 12.

Eurokup, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Zenit St. Peterburg73:56Cedevita
Bayern72:62Benetton Basket
1Zenit St. Peterburg 60+76
2Benetton Basket 33+2
3Bayern 24-32
4Cedevita 15-46

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Eurokup, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Zenit St. Peterburg73:56Cedevita
Bayern72:62Benetton Basket
1Zenit St. Peterburg 60+76
2Benetton Basket 33+2
3Bayern 24-32
4Cedevita 15-46

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.11.2011. u 09:52
    pa dobro, spartak je jak i igrali su u rusiji (bez prvog playa)....ovaj poraz nije ništa strašno. kmeri i dalje mogu biti 2. u grupi jer su puno jači od benetona i bayerna.
    Obrisan korisnik
  • basketas15.11.2011. u 18:44
    Nije bilo Drejperovića i zato je i tolika razlika, bas me zanima koji ce izgovor imat Joke jer nas Gravelines gazi 20 razlike na poluvremenu, vjerovatno i oni imaju igrace koje se jednostavno ne moze zaustaviti kad ih krene. Prorocanstvo koje sam dao prije koji dan se ispunjava u sljedecih 5... [više na forumu]
    basketas
  • Obrisan korisnik15.11.2011. u 18:24
    dobro bolje na početku nego poslje.poraz je previsok ali cedevita može dobiti svakog u ovoj grupi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.11.2011. u 18:20
    jadnici
    Obrisan korisnik