Košarka

Vranković: "Bez prave agresivnosti"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • utorak, 15.11.2011.
Vranković: "Bez prave agresivnosti"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon prve postaje puta u skupini A Eurokupa, košarkaši Cibone mogu se jedino nadati da će u narednim kolima pokazati puno bolje lice nego ovog utorka u Domu Dražena Petrovića. Francuski Gravelines bio je nekoliko brojeva prevelik za momčad Josipa Vrankovića, a poslije 30 razlike za goste, trener Cibosa je u prvi plan gurnuo nedostatak agresivnosti i već uobičajeno, niz promjena u sastavu u odnosu na proteklu sezonu...

Povremeno je izgledalo kao da su igrači Gravelinesa na šuterskom treningu, odrađenom vrlo kvalitetno, a kada je tako, suparničkoj momčadi ne piše se ništa dobro - Cibona je na otvaranju drugog najjačeg klupskog kontinentalnog natjecanja bila potpuno bezuba, mlaka u obrani i bez prave ideje u napadu, olakšavajući gostima iz Francuske put do pobjede sa 101:71.

"Nisam zadovoljan zbog toga što naš nivo agresivnosti nije bio onakav kakav treba biti. Protiv Partizana nam se dogodilo da smo izgubili agresivnost, sada se ponovilo isto", osvrnuo se Josip Vranković nakon poraza bez pravog otpora: "Gravelines ima jaču momčad od nas, ali način na koji smo odigrali ovu utakmicu nije bio dobar".

Vezane vijesti

"Kada se doda da trice zabijaju i njihovi igrači koji inače ne pucaju tako dobro, poput Akpomedaha, to je bila još jedna okolnost koja nam nije išla na ruku", nastavio je Vranković, dodajući da je puštanje slabijih šutera Gravelinesa da imaju više prostora bio koncepcijski rizik - no, taj plan Cibosima nije donio ništa pozitivno.

"Mi smo još u fazi izgradnje ekipe, zato se i događaju rezultati kao što je bio ovaj. Otegotna je okolnost kada ostanete bez nositelja igre, kao što smo mi ostali bez Bogdanovića i Radoševića, a dodao bih i izostanak Barboura koji nam je nedostajao", pokušao je Joke naći razloge zbog čega je Cibona potonula protiv suparnika koji, bez obzira na kvalitetu i dobar ulazak u sezonu, ipak nije u europskom gornjem domu.

"Sada moramo odigrati svoje u nastavku prvog kruga. Gravelines je ekipa koja dominira i u francuskom prvenstvu, Doneck je ekipa sa šest stranaca i velikim proračunom. Rekao sam da nisam zadovoljan s pristupom i to moramo mijenjati, ali postoji i problem kvalitete rostera", zaključio je Cibonin trener.

Christian Monschau, trener Gravelinesa, teško je mogao očekivati da će Zagrebom proći baš s +30, ali na pravi šuterski dan, gosti su kroz cijelu utakmicu lomili otpor Cibosa: "Bila je ovo važna utakmica, prva u kratkoj seriji u grupi s četiri momčadi - ako jednom odigrate slabije, možete upasti u probleme. Mentalno smo se dobro pripremili".

"Odigrali smo dobro, ali to je samo jedna utakmica", dodao je Monschau, ističući da su dobro "snimili" Cibose, gledajući ih, između ostalog, i protiv Choleta na kvalifikacijskom turniru za Euroligu, kada je Vrankovićeva momčad pokazala puno bolje lice i uzela pobjedu.

Ovog puta nije bilo neizvjesnosti, Gravelines je pokazao puno više, ostavljajući svojeg trenera zadovoljnim: "Šutiranje nam je večeras išlo u pravom smjeru, ali u prvi plan bih stavio obranu, bila nam je glavna snaga na putu do pobjede".

Eurokup, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Cibona71:101Gravelines Dunkerque
BC Doneck80:71Hapoel Bank Yahav Jerusalem
1Gravelines Dunkerque 51+87
2BC Doneck 51+20
3Hapoel Bank Yahav Jerusalem 24-30
4Cibona 06-77

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.11.2011. u 14:00
    Ne, ne. Ovogodišnja cibona bi dobila prošlogodišnju cibonu zbog širine rostera. Ovo što se pokazuje na parketu (i Cibona i Zagreb) je slika hrvatske košarke. Neovisno od trenera igrači individualno ne mogu ispuniti najelementarnije stvari na terenu,  prije svega skok odnosno zagrađivanje i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.11.2011. u 12:35
    pleniglacial je navijač cibone i kuži košarku ali ne kuži da cibona nema lovu i nema više političku moć. svi zaboravljamo da je oslabljena za dva sjajna igrača bogdanovića i radoševića a i sa njima je imala 0:10
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.11.2011. u 09:47
    ma poklopi se po ušima debilu nesposobni! gdje su ti napadačke akcije, makar dvije-tri?? gdje je obrana? kako si to selekcionirao ekipu (8 vanjskih igrača i samo 4 visoka, od kojih su dva sporija od puža)?! ka-ta-stro-fa!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.11.2011. u 09:19
    vranković je pun alibija kako je tupast
    Obrisan korisnik
  • vlacng16.11.2011. u 09:14
    Ljudi pa oni nisu cijelu sezonu odigrali niti jednu akciju, jer ocito da i nemaju takvo nesto uigrano
    vlacng