Nogomet

Karačić i igrači puni optimizma

Iz Širokog Brijega:Ivana Karačić • petak, 18.11.2011.
Karačić i igrači puni optimizma
Foto: Ivana Karačić

Nakon debakla reprezentacije BiH u dodatnim kvalifikacijama s Portugalom ljubitelji nogometa u Hercegovini opet se okreću domaćim natjecanjima. U subotu se nastavlja Premier liga BiH susretima 14. kola koje donosi veliki derbi između Širokog Brijega i Zrinjskog na Pecari.

Širokobriježane bi pobjeda nad Zrinjskim primaknula za još jedan korak prema jesenskom naslovu. Svjesni su toga trener Branko Karačić, njegovi suradnici i nogometaši, pa se marljivo spremaju za obračun sa susjedima iz Mostara koji također igraju dobro ove jeseni, a posebice na gostovanjima. Uostalom, poslije Širokog Brijega imaju i najmanje poraza u gostima.

"Odlučno ćemo ući u ovu utakmicu kako ne bismo pokvarili sve ono dobro što smo napravili ove jeseni. Nadam se da ćemo imati snage i koncentracije ne posrnuti na zadnjem koraku i da ćemo u istinskom derbiju osvojiti sva tri boda te se pobjedom oprostiti od naših navijača, što se prvenstva tiče. Poštujemo želje i rezultate Zrinjskog, no mi igramo na Pecari i jasno da želimo pobjedu za jesenski naslov“, kazao je Branko Karačić

Na konferenciji za novinare upriličenoj uoči derbija sa Zrinjskim optimizam sa svojim trenerom podijelila su i trojica mladih nogometaša, Slavko Brekalo, Goran Zakarić i Mario Kvesić. Sva trojica su bila angažirana u U-21 reprezentaciji BiH na kvalifikacijskim susretima protiv Cipra i Grčke. Vrlo lako sva trojica mogla bi dobiti priliku i protiv Zrinjskog.

"Mi smo prvi na ljestvici, bolji smo od Zrinjskog i favoriti smo. Od uloge favorita ne bježimo, potvrdit ćemo je na terenu i ostvariti pobjedu za jesenski naslov", kazao je Brekalo koji će mijenjati ozlijeđenog Ivicu Džidića.

Goran Zakarić istaknuo je da je vrlo važno u utakmicu ući koncentrirano i što prije postići pogodak, dok je Mario Kvesić naglasio dobru atmosferu u momčadi koja mora donijeti i rezultat.

Osim Džidića neće igrati ni ozlijeđeni Mateo Bertoša i Marko Grgić, a najvjerojatnije ni Brazilac Jefthon Ferreira de Sena.

Utakmica se igra u subotu u 16 sati na stadionu Pecara, a za gledatelje će biti otvorene sjeverna i južna tribina, budući da je na snazi zabrana organiziranog dolaska gostujućih navijača. Na Pecari zbog toga žale, ali se nadaju dobrom posjetu i pravoj sportskoj atmosferi na derbiju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!