Košarka

Radošević: "Ne shvaćam kako smo izgubili"

Borna Rupnik • petak, 18.11.2011.
Radošević: "Ne shvaćam kako smo izgubili"
Foto: Davor Sajko

Iako su u trećoj četvrtini gubili s 21 košem razlike, košarkaši Partizana smogli su snage za pobjedu u Italiji. Leonu Radoševiću ponestalo je riječi kojima bi opisao pad svoje momčadi...

Bivši igrač Cibone, Leon Radošević, danas brani boje Armani Jeansa iz Milana, a svoj novi dvoboj protiv Partizana opet neće pamtiti po dobrom. Gosti iz Beograda sjajnim su preokretom u završnici odnijeli bodove kući.

Milan Mačvan: "Ovo je velika pobjeda za Partizan, koju smo zaslužili borbom u trenucima kada smo gubili 20 razlike. Znao sam da možemo dobiti kada sam pogodio tricu za 'minus tri'. Napravili smo korak naprijed, ali ima još posla do drugog kruga, moramo nastaviti čvrsto".

Vezane vijesti

"Ne shvaćam kako smo izgubili. Meni je ovo već drugi da ovako gubim od Partizana. U finalu regionalne lige Kecman nam je zabio nemoguću tricu šest desetinki prije kraja utakmice", podsjetio je Radošević poslije poraza talijanskog predstavnika.

I ovoga je puta Kecman dao svoj obol, kaže nekadašnji stanovnik Draženovog doma: "Kecman je sada pomogao svojim iskustvom. A na nama je da reagiramo ako želimo proći među 16 najboljih momčadi Eurolige".

Radoševićev trener, Sergio Scariolo, za poraz je okrivio pogreške svoje momčadi: "Dobro smo igrali kroz 35 minuta, ali smo u završnici previše griješili. Možda nismo dovoljno zreli kao momčad. Ali ne može se kriviti Omara Cooka za izgubljenu loptu na samom kraju jer je prije toga napravio mnogo dobrih stvari".

Strateg beogradske momčadi potražio je ključ preokreta u tricama i obrani. "Uz pravu obranu, u drugom smo poluvremenu pogodili četiri od deset trica, a treća je četvrtina bila prava bitka. Morali smo svesti pogreške na minimum, a ova je skupina toliko izjednačena da je svaka utakmica opasna po živce", izjavio je Vlada Jovanović.

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Maccabi Tel Aviv69:59Proximus Spirou
Real Madrid104:84Anadolu Efes
Armani Milano65:69Partizan
1Real Madrid 82+106
2Maccabi Tel Aviv 73+58
3Anadolu Efes 55-30
4Armani Milano 46+4
5Partizan 46-35
6Proximus Spirou 28-103

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.11.2011. u 14:49
    Slazem se sa tobom, zbog toga i obozavam evropsku kosarku!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.11.2011. u 13:26
    Hvala sportnetu što nam redovito omogućuje da gledamo kvalitetnu košarku. Jučerašnji izbor odličan. Dvoboj Andrić - Barcelona i kasnije preokret grobara. Ta je utakmica bila najbolji pokazatelj da je u košarci elementarno pravilo ne gledati semafor nego inzistirati na nekoj svojoj igri. Ovaj puta... [više na forumu]
    Obrisan korisnik