Ostali sportovi

Shogun Vs. Henderson

Ratko Martinović • subota, 19.11.2011.
Shogun Vs. Henderson

Novi UFC događaj nakon velikog otvaranja na Fox mreži dolazi u San Jose. Time UFC nakon dolaska u mainstream medije ruši još jednu dugotrajnu blokadu i dolazi u dugogodišnju prijestolnicu Strikeforcea, organizacije koju su nedavno otkupili. Glavni meč večeri je onaj između legendarnih boraca, Shoguna i Hendersona.

Borce u glavnoj borbi večeri hrvatska javnost vjerojatno prati još od Pride dana i Filipovićevih spektakularnih nokauta. Shogun je nosio pojaseve japanske organizacije i UFC-a, dok je Henderson istovremeno držao dva Pride pojasa.

Brazilski borac u svojoj zavidnoj kolekciji nokauta ima i one nad Overeemom (X2), Jacksonom, Liddellom, Machidom i Griffinom, dok je Henderson svladao Wanderleija Silvu, Belforta, Franklina, Bispinga i kao krunu velike karijere uspio je u posljednjem meču nokautirati najboljeg borca svih vremena Fedora Emelianenka. Reference ova dva raznovrsna borca same govore o njihovim kvalitetama i s iščekivanjem ćemo gledati ovaj veliki spektakl.

Ostali mečevi donose možda i posljednji okršaj još jedne Pride legende Wanderleija Silve i odličnog vijetnamskog udarača Cung Lea. Američki ljubimac Faber dočekuje Bowlesa, Danac Kampmann će se sukobiti s Rickom Storyjem, žestoki okršaj ćemo vidjeti i između dva nemilosrdna udarača Bonnara i Kingsburyja dok ćemo u predborbama vidjeti bivšeg pobjednika TUF-a Badera i Jasona Brilza.

Main Card (Nedjelja, 03:00):
LHW Mauricio Shogun Rua (25-5) Vs. Dan Henderson (28-8)
MW Wanderlei Silva (33-11-1) Vs. Cung Le (7-1)
BW Urijah Faber (25-5) Vs. Brian Bowles (10-1)
WW Martin Kampmann (17-5) Vs. Rick Story (13-4)
LHW Stephan Bonnar (17-7) Vs. Kyle Kingsbury (11-2-1)
LHW Ryan Bader (13-2) Vs. Jason Brilz (18-4-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.11.2011. u 21:27
    Embora Rua!!!
    Obrisan korisnik
  • Rocky9319.11.2011. u 18:50
    Shogun to dobiva,a Silvi držim fige
    Rocky93