Nogomet

Široki i Zrinjski podijelili bodove

Iz Širokog Brijega:Ivana Karačić • nedjelja, 20.11.2011.
Široki i Zrinjski podijelili bodove
Foto: Ivana Karačić

Derbi 14. kola Premijer lige BiH između Širokog Brijega i Zrinjskog završen je bez pobjednika. Prema razvoju događaja na terenu i jedni i drugi mogu biti zadovoljni osvojenim bodom, ali u isto vrijeme i žaliti što su prosuli preostala dva. Zrinjski je poveo, a Široki Brijeg dugo tražio izjednačenje i izborio ga tek u sudačkoj nadoknadi.

Široki Brijeg - Zrinjski 1:1 (0:1)

Stadion Pecara, Široki Brijeg , gledatelja 3.000
Suci: Emir Alečković (Sarajevo), Momir Širko (Banja Luka), Elvis Prošić (Bihać)

Strijelci: 0:1 - Žuržinov (16), 1:1 - Wagner (90+1)

Široki Brijeg: Bilobrk, Diogo (od 71. Mišić), Brekalo, Ješe, Šilić, Ćorić, Marciano, Ivanković (od 57. Serdarušić), Zakarić, Wagner, Roskam (od 71. Varea)
Trener: Branko Karačić

Zrinjski: Hadžić, Popović, Šunjić, Džidić, Stojkić, Miličević, Aničić (od 84. Markić), Marjanović, Žižović (od 75. Sušić), Žuržinov, Pehar (od 63. Bekić)
Trener: Slaven Musa

Mostarci su se na Pecari osjećali kao na svom terenu jer je u Široki Brijeg došao velik broj njihovih navijača. Zapravo, Zrinjski odavno nije imao takvu potporu s tribina jer je kažnjen igranjem pet domaćih utakmica bez publike, a Nogometni savez BIH zabranio je navijačima organiziran odlazak na gostovanja. Igrači Zrinjskog to su iskoristili i u 16. minuti šokirali domaće nogometaše i navijače.

Brzu kontru izveli su gosti lijevom stranom. Brazilac Diogo nije zatvorio Igora Žuržinova. Vezni igrač Zrinjskog je to iskoristio, ušao u šesnaesterac i pokraj nemoćnog vrataraLuke Bilobrka gurnuo loptu u mrežu. Pogodak Zrinjskog djelovao je šokantno na domaće igrače, koji su djelovali bezidejno i nemoćno na terenu. Dvije prilike iz prekida koje su imali Slavko Brekalo i Dalibor Šilić ostale su neiskorištene jer je oba puta vratar Zrinjskog Adnan Hadžić odlično obranio.

Iz prvog dijela igre valja još spomenuti prekid utakmice u 20. minuti kada su domaći navijači Škripari istaknuli transparent sjećanja na žrtvu grada Vukovara i kad je cijelo gledalište skandiralo ime toga hrvatskog grada.

U nastavku je Široki Brijeg igrao mnogo bolje. Obruč oko vrata Zrinjskog stezao se sve više i više, a od 60. minute domaći su redali akciju za akcijom pred Hadžićevim vratima. No, vratar Zrinjskog bio je nesavladiv. Odlično je skinuo šuteve Gorana Zakarića u 60. minuti i Brazilca Wagnera četiri minute kasnije. Stojkić i Miličević blokirali su udarce Ćorića i Zakarića i pogotka nije bilo.

U 90. minuti sijevnule su prve, a srećom i jedine iskre na terenu. Marjanović je oštro startao na Vedrana Ješu koji ga je odgurnuo, a u gužvi koja se stvorila Šunjić je nesportski "nokautirao" Ješu, no, zanimljivo, sudac Elmir Alečković nije uopće reagirao kartonima.

I onda je domaćin neočekivano stigao do izjednačenja. U prvoj od tri minute sudačke nadoknade Šilić je ubacio loptu pred vrata gostiju, a Wagner je utrčao i s desetak metara poslao loptu u mrežu za veliku radost svojih suigrača i navijača. Završilo je 1:1.

Trener Širokog Brijega Branko Karačić rekao je nakon utakmice: "U prvom dijelu imali smo previše indisponiranih igrača. Bili smo sterilni, Zrinjski je bolje stajao na terenu. U nastavku smo krenuli bolje, stvorili nekoliko prilika i zaslužili izjednačenje koje je došlo na kraju. Dečki su nagrađeni za upornost.

Trener Zrinjskog Slaven Musa naglasio je: "Pomiješani su osjećaji na kraju. Imali smo sva tri boda u džepu, a onda smo primili taj pogodak. Zadovoljan sam jer smo ipak uzeli bod na terenu vodeće momčadi lige koja nije slučajno tu gdje jest. Drago mi je s druge strane da smo iskazali kvalitetu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!