Rukomet

Naklon maestru Baliću

Pripremili:Ivana Strahija, Damir Žbulj, Zvonka Keliš • ponedjeljak, 21.11.2011.
Naklon maestru Baliću
Foto: Kristijan Komarica

U rukometnom tjednu za nama momčadi su većinom odrađivale obaveze na dva fronta, u Ligi prvaka i u domaćim prvenstvima odnosno Regionalnoj ligi. Čini se da svatko da barem malo više kad je 'pozornica' veća, a to posebno vrijedi za Ivana Balića, koji je protiv Chamberyja oduševio u petom kolu Lige prvaka.

Ovog tjedna rukometni 'šmekeri' imali su pred sobom bogatu ponudu, a u njoj su uživali i sami rukometaši, koji su dobili priliku opet se pokazati na europskoj pozornici. Većina njih minute je iskoristila vrlo dobro, no titulu igrača vikenda nije bilo teško dodijeliti.

Igrač vikenda

Ivano Balić: Balić je prošlog utorka dvoboj regionalne lige protiv Zvezde započeo od prve minute, no, odradio je manji dio utakmice, bez neke velike potrebe za njegovim uslugama protiv slabijeg protivnika. Ostatk tjedna imao je problema s ozljedom vrata, propustio je posljednji trening pred odlazak u Francusku, ali protiv Chamberyja je sigurno odigrao i najbolju ovosezonsku utakmicu. Oduševljavao je Balić ponovno svojom igrom, zabio je pet pogodaka, preuzimao odgovornost u važnim trenucima kada se lomila utakmica, ali i fantastičnim asistencijama, pogotovo za Marića na crti, razigravao je svoje suigrače.

Ugodno iznenađenje

Marin Šego: Prvi vratar hrvatskog prvaka ima solidan tjedan iza sebe. U regionalnoj SEHA ligi protiv Zvezde prošlog utorka odradio je fantastično jedno poluvrijeme, u tih 30 minuta skinuo je 13 lopti, obranivši i dva sedmerca. U susretu Lige prvaka kod francuskog Chamberyja među vratnicama je boravio 40-ak minuta, nije bio na razini iz regionalnog natjecanja, ali se ipak istaknuo s nekoliko odličnih obrana, skinuvši par otvorenih šuteva Bićanića i ostalih njegovih suigrača. U drugim poluvremenima obje utakmice odlično ga je zamijenio Pešić pa CO Zagreb napokon može biti zadovoljniji kada su u pitanju vratarske pozicije.

Forma u usponu

Ivan Čupić: Fantastičan povratak našeg reprezentativnog desnog krila! Zbog ozljede ramena nije ga na parketima bilo gotovo četiri mjeseca, a odmah je u premijernom nastupu nakon oporavka pokazao i dokazao koliko znači svome klubu i kakav će njegov povratak biti dobitak za reprezentaciju. Nažalost po Löwen, primivši pogodak u posljednjoj sekundi utakmice, doživjeli su poraz na gostovanju kod Lübbeckea, no, Čupić je protivničku mrežu tresao čak sedam puta i uz Myrhola bio je najbolji strijelac svoje ekipe.

Vedran Zrnić: Gummersbach Vedrana Zrnića u 11. je kolu stigao do tek treće pobjede u Bundesligi ove sezone. Među najboljim igračima i strijelcima njemačke momčadi u susretu s Hüttenbergom našao se Zrnić koji se šest puta upisao u strijelce. S linije sedam metara Zrnić nije bio realizatorski uspješan, no nadoknadio je to igrom u napadu tijekom susreta.

Manuel Štrlek: Nakon ozljede i izbivanja s terena više od dva mjeseca Štrlek pokazuje kako se sve bolje i bolje osjeća na terenu te da se polako, ali sigurno vraća u najbolju formu. U susretu s Crvenom zvezdom Štrlek je pred kraj prvog dijela na lijevom krilu zamijenio Vukića te se progurao među najbolje Zagrebove igrače u susretu zabivši šest pogodaka. Štrlek je potom u dvoboju s Chamberyjem u igru ušao tek u posljednjih desetak minta kako bi realizirao sedmerac.

Mate Šunjić: Nexeov golman je ovog vikenda briljirao, skinuvši 21 loptu Banjalučanima u utakmici SEHA lige. Ukupno je Borac postigao 22 gola, pa je Šunjićevo postignuće sasvim jasno. Lijepo je vidjeti kako se mladi hrvatski golman brzo dignuo nakon prošlotjednog kiksa, kad je protiv Tatrana imao svega jednu mizernu obranu.

Na standardnoj razini

Domagoj Duvnjak: U pobjedi njegova Hamburga nad Großwallstadtom, u sklopu 11. kola Bundeslige, Duvnjak je, uz Vorija, sudjelovao u važnoj seriji HSV-a koja je prvaka Njemačke u drugom dijelu susreta dovela do važne prednosti nad protivnikom. Duvnjak je mrežu gostiju na koncu tresao četiri puta. Liga prvaka Hamburgu je donijela gostovanje i pobjedu u Poljskoj, a Duvnjak je u dvoboju s Wislom Plock postigao dva pogotka.

Jakov Gojun: Važan obrambeni igrač hrvatskog prvaka, CO Zagreba, muku je ovaj tjedan mučio s ozljedom te se stoga u susretu s Crvenom zvezdom nije našao ni u zapisniku. Upitno je bilo hoće li Gojun moći zaigrati u nedjelju u Francuskoj, u sklopu petog kola Lige prvaka, no skupio je snage i pomogao je svojoj momčadi u važnom dvoboju. U Francuskoj je malo čvršće zaigrao u obrani zbog čega se na dvije minute našao na klupi, no njegova igra svakako je bila važna Zagrebašima.

Mirko Alilović: Zahvaljujući hrvatskom golmanu, Veszprem je u završnici utakmice petog kola Lige prvaka protiv Lisica u Berlinu zaključao svoja vrata i stigao do vrijedna dva boda. Alilović je imao respektabilnih 40 posto obrana, obranio je 16 od 40 šuteva. Nakon iscrpljujućeg susreta u Njemačkoj, Alilović nije bio super-raspoložen u utakmici mađarskog prvenstva svega tri dana kasnije, pa je obranio svega šest lopti igrača Gyöngyösija.

Damir Bičanić: Pet njegovih golova u srazu sa Zagrebom Chamberyju nije bilo dovoljno da porazi hrvatskog prvaka. Tjedan je za hrvatskog reprezentativca općenito počeo loše, pa je njegov klub po prvi puta poražen ove sezone u nacionalnom prvenstvu, s 26:32 kod Tremblaya u četvrtak.

Marko Kopljar: Reprezentativni desni vanjski ponovno je bio u glavnim ulogama proteklog tjedna. Odradio je dio utakmice protiv Zvezde u regionalnoj SEHA ligi kada su Zagrebaši i napravili nedostižnu prednost. Zabio tri gola, ali i prepustio mjesto Stepančiću, koji ga je odlično zamijenio pospremivši u nastavku utakmice također tri lopte iza leđa protivničkog vratara. U Ligi prvaka Kopljar je ponovno bio jedan od efikasnijih, pet puta je loptu poslao u mrežu francuskog predstavnika, no, opet je Kopljar imao i nekoliko nerezonskih šuteva i promašaja, što je sigurno i dalje minus za njegovu igru. Međutim, dobar je posao Kopljar, zajedno sa svojim suigračima, odradio u obrani.

Petar Metličić: Metličić je proteklog vikenda sudjelovao s jednim pogotkom u uvjerljivoj pobjedi Celja nad Krkom. Ovaj dvoboj bio je prilika da Metličić dobije koju minutu više odmora, a mjesto su umjesto njega na terenu dobile mlade snage celjskog rukometnog kluba.

Venio Losert: Momčad Venija Loserta, Ademar Leon, u desetom je kolu španjolskog prvenstva stigla u goste Antequeri, no kući se vratila tek s osvojenim bodom. Solidno izdanje Loserta na vratima Ademara i osam obranjenih udaraca nisu pomogli trenutno trećoj španjolskoj momčadi da se približi vodećem dvojcu na vrhu. Unatoč remiju u Asobalu, u Ligi prvaka Ademar je na domaćem terenu pokazao što zna te je slavio nad Kopenhagenom.

Zlatko Horvat: Tek dva dana nakon susreta s Metalurgom, CO Zagrebu je u goste stigla Crvena zvezda. U zaostalom susretu šestog kola Regionalne rukometne lige Horvat se našao u početnoj, udarnoj postavi trenera Ivice Obrvana. Dobro je Zagrebovo desno krilo započelo susret, naime, Horvat se našao u seriji pogodaka u kojoj je zajedno sa svojim suigračima osigurao prednost domaćina, a iako mu je potom nedostajalo sreće prilikom realizacije kontre uspio se tri puta upisati u strijelce prije nego što ga je u igri, krajem prvog dijela, zamijenio Matulić. U udarnoj sedmorci Horvat se našao i u nedjeljnom susretu Lige prvaka u kojem je CO Zagreb snage odmjerio s Chamberyjem. Hrvatski je reprezentativac bio važna karika u pobjedi nad Chamberyjem u kojoj je sudjelovao s tri pogotka.

Renato Sulić: Sudjelovao je u pobjedi Veszprema u Berlinu s dva gola. No, njegov je doprinos bio mnogo veći u susretu domaćeg prvenstva, kad je njegov klub slavio na gostovanju kod Gyöngyösija s 37:31. Sulić je postigao pet golova iz šest pokušaja.

Denis Buntić: Desni vanjski hrvatske reprezentacije postigao je protiv Atletico Madrida pet golova, no to nije bilo dovoljno za pobjedu u petom kolu Lige prvaka. Buntić je pet golova dao i u utakmici poljskog prvenstva protiv Powen Zabrze, unatoč dva isključenja, a njegov je klub pobijedio s uvjerljivih 39:27, nakon izjednačenih 16:16 s prvog poluvremena.

Igor Vori: Njemački prvak, HSV Hamburg, u 11. je kolu Bundeslige stigao do nove uvjerljive pobjede. Ovoga puta bio je bolji od Grosswallstadta s devet pogodaka razlike. Vori se u susretu pokazao kao važna karika, posebice kada je u drugoj polovici drugog dijela s dva pogotka predvodio svoju momčad do osjetnije prednosti nad gostima. Ukupno se Vori pet puta upisao u strijelce. HSV je u Ligi prvaka slavio u Poljskoj, a u pobjedi nad Wisla Plockom Vori je sudjelovao s tri pogotka.

Marino Marić: Trener Obrvan sve više pokazuje kako ozbiljno računa na Marićeve sposobnosti kako u napadu tako i u obrani te se stoga i u susretu sa Zvezdom Marić našao u početnoj sedmorci. Kao i Horvat, mladi kružni napadač našao se u seriji početkom susreta koja je Zagreb dovela do vodstva, a potom je još jednom zatresao protivničku mrežu. U susretu s Chamberyjem u nedjelju Marić je nakon lijepe asistencije Balića odveo Zagreb do izjednačenja 15:15, a potom se hrvatski pivot dobrim pokazao i pred kraj utakmice kada je uz istog asistenta povećao Zagrebovu prednost na +3. Konačno, Marić se u strijelce upisao tri puta.

Blaženko Lacković: Nakon ozljede zadobivene tijekom reprezentativnog tjedna te kraćeg oporavka Lacković se s dva postignuta pogotka u susretu s Großwallstadtom pokazao ponovno spremnim za nove dvoboje koji očekuju njega i njegovu momčad, HSV Hamburg, u nadolazećim tjednima. Zaigrao je Lacković stoga u susretu Lige prvaka između HSV-a i Wisle Plock gdje se jednom upisao u strijelce.

Forma u padu

Ivan Ninčević: Svoj dvoboj 11. kola nacionalnog prvenstva berlinske Lisce odradile su još 8. studenog, kada su stigle do pobjede nad Flensburgom. Ninčević je u slavlju sudjelovao s jednim pogotkom, a dvije minute morao je prisilno provesti van terena. U dvoboju petog kola u skupini B Lige prvaka Füchse je doživio poraz na domaćem terenu od Veszprema, a lijevo reprezentativno krilo zabilo je dva pogotka.

Denis Špoljarić: Špoljarić standardno nastupa za svoj Füchse i u prvenstvu i u Ligi prvaka. Kao i obično, koncentrirajući se više na obrambene zadaće nije se upisao strijelce u posljednjem susretu, a njegova ekipa doživjela je poraz na domaćem terenu u Ligi prvaka od mađarskog predstavnika Veszprema, koji je njemačkoj obrani zabio 29 pogodaka.

Drago Vuković: Njegov Lübbecke je u 11. kolu Bundeslige stigao do pobjede sa zvukom sirene protiv Čupićevih Lavova. Vuković nije bio posebno pucački raspoložen, zabio je dva pogotka, a u završnici utakmice, šest minuta prija kraja, zaslužio je isključenje.

Klupa, tribina, doktori

Željko Musa: Musa je još uvijek van stroja zbog ozljede koju je zaradio na reprezentativnom okupljanju. Njegovo Gorenje je u susretu 11. kola slovenskog prvenstva stiglo do pobjede i tako zadržalo prednost na vrhu poretka nad Celjem i Cimosom.

Tonči Valčić: Tonči Valčić već duže vremena ima problema s ozljedama i nikako da se u potpunosti vrati u pravi ritam treninga i utakmica. Zbog problema sa zglobom nije trenirao s ekipom još od dvoboja s Metaloplastikom, radio je po posebnom programu. Za dvoboj sa Chamberyjem stisnuo je zube, odigrao jedan dio utakmice, pokušao pomoći u obrani, a uspio je zaraditi i dvije minute isključenja.

Goran Šprem:U pobjedi Gummersbacha nad Hüttenbergom u 11. kolu rukometne Bundeslige trener Sead Hasanefendić u igru nije stavio povratnika u Njemačku, Gorana Šprema.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.11.2011. u 00:28
    Balić je naša najveća legenda kad se on oprosti opraštamo se i od našeg rukometa toliko je toga dao repki da ima pravo i na par loši partija
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.11.2011. u 23:00
    Mogo bi taj Balić malo češće igrat maestralno,gdje je maesto bio na gostovanju kod Metalurga?!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.11.2011. u 22:57
    Potpuno se slažem s Gobcem Balić OUT iz reprezenracije a Kopljar IN
    Obrisan korisnik
  • Ronaldo921.11.2011. u 21:37
    kad bi bar mogao vidjeti neki snimak te utakmice
    Ronaldo9
  • Obrisan korisnik21.11.2011. u 21:36
    Balic car!
    Obrisan korisnik