Košarka

Vranković: "Presudna druga četvrtina"

Ivor Krapac • utorak, 22.11.2011.
Vranković: "Presudna druga četvrtina"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Niti drugo kolo prvog kruga Eurokupa nije donijelo dobru vijest za Cibonu. Poslije poraza od Hapoela u Jeruzalemu, Josip Vranković osvrnuo se na oscilacije koje i dalje prate njegovu momčad, posebno istaknuvši pad u drugoj četvrtini - domaći su serijom od 20:0 otišli do 19 poena prednosti i izdržali u nastavku utakmice...

Početak susreta bio je obećavajuć, ali veliko crnilo potkraj prve i u prvom dijelu druge četvrtine odvelo je Cibonu u teško nadoknadiv minus u Jeruzalemu. U Eurokupu nema momčadi protiv koje se možete nadati bilo čemu pozitivnom ukoliko se u dijelu utakmice dogodi toliki prazan hod, pogotovo u gostima, a iako je smanjenje na sedam poena zaostatka u trećoj četvrtini Cibosima vratilo nadu, nije trajala dugo.

"Prvu četvrtinu odradili smo dobro, da bi nam se potom dogodio pad, što nije prvi takav slučaj u sezoni", kazao je Josip Vranković nakon poraza, a prenosi službena stranica Eurokupa: "Nova smo momčad i trenutno nam još uvijek predstavlja problem zadržavanje jednake razine igre kroz svih 40 minuta. Čak i u pobjedama imamo taj problem".

Vezane vijesti

"Druga četvrtina bila je presudna", dodao je Cibonin trener: "U drugom poluvremenu igrali smo puno bolje, ali vratiti se u utakmicu u gostima kod tako jake momčadi kao što je Hapoel je uvijek težak posao".

Na poraz se osvrnuo i Davor Kus, koji je također u prvi plan gurnuo pad u drugoj četvrtini: "Dopustili smo im da naprave veliku seriju, a od toga se više nismo uspjeli oporaviti. Približili smo se, ali razlika je bila prevelika da je u potpunosti nadoknadimo. Hapoel je dobra momčad, a nama preostaje nada da ćemo idućeg tjedna stići do prve pobjede".

Oded Kattash, trener Izraelaca, istaknuo je dobro obavljen posao njegove momčadi na jednom kraju parketa: "Ovu utakmicu smo dobili obranom. Defanzivno nismo počeli najbolje, ali ponekad treba vremena da igrači uđu u ritam".

"Ova skupina je vrlo teška, trebat će nam, u najmanju ruku, sve domaće pobjede da bismo prošli dalje. Morat ćemo biti vrlo fokusirani da bismo pobjeđivali na ovoj razini natjecanja", dodao je Kattash: "U pojedinim trenucima ove utakmice koristio sam nižu petorku, s četiri vanjska igrača, s njima smo zabijali lakše i napravili razliku koja se pokazala presudnom".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.11.2011. u 15:44
    nikad vise Cibona nece biti ozbiljan klub..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.11.2011. u 14:01
    ma 'presudan' si ti, neznalico! da imaš imalo obraza, dao bi otkaz nakon onog, sramotnog poraza od -30 protiv jebenog gravelinesa!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.11.2011. u 00:28
    Moram priznat da mi je bilo drago kad je cibona uletjela u sranja, zbog vodecih u klubu, klupske politike itd...al ok, dosta sramocenja,maknut ovog debosa i pametno se vratit starim navikama ( rezultatskim dakako )
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.11.2011. u 00:21
    a da malo pojednostavnimo.... joke ne znas i gotovo!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.11.2011. u 23:47
    prije smo imali amere koji su igrali napad i amere koji su igrali obranu a sad imamo amere koji ne igraju ni jedno ni drugo ,treba perasa zamolit da se vrati i platit mu unaprijed da ne bude ko zadnji put .
    Obrisan korisnik