Nogomet

Real je Space Shuttle za Dinamo

Piše:Damir Žbulj • utorak, 22.11.2011.
Real je Space Shuttle za Dinamo
Foto: EPA

Što reći nakon ovakve utakmice? Kakvu poruku poslati? Razlika u klasi bila je evidentna. Pred kraj utakmice, nakon što je domaćin prebacio u prazan hod, slika je uljepšana s dva pogotka i to je jedina svijetla slika i uspomena koju zagrebački sastav može ponijeti kući iz kišnog Madrida.

Ivan Kelava: Vrataru Dinama večeras je bilo najteže. Nije mogao ništa kod golova Reala, prvi dodir s loptom bio mu je onaj kada je morao po nju u mrežu u drugoj minuti utakmice. No, Kelava je i večeras opravdao svoj sveti status zagrebačkog sastava. Odlično je obranio nekoliko pokušaja domaćina i da nije bio raspoložen Dinamo bi doživio i teži potop od ovog večerašnjeg.

Domagoj Vida (do 63. minute): Gledajući utakmice s Ajaxom mogli smo i pretpostaviti kako će se Vida snaći protiv Realovih brzanaca po njegovoj strani. Bio je u potpunosti izgubljen u prostoru, a svaki njegov (bezuspješan) pokušaj odlaska na protivničku polovicu rezultirao je novom prilikom Madriđana po njegovoj strani.

Tonel: Portugalac je odigrao utakmicu na svojoj razini. Naravno, kada obrana kojom komandiraš primi toliko pogodaka teško izvedba može dobiti pozitivnu ocjenu, ali Tonel je s nekoliko pravovrmenih intervencija spasio svoju ekipu.

Leandro Damian Cufre: Kako očekivati od igrača koji nije dobio priliku za igru gotovo čitave jeseni da uskoči na najvažniju poziciju u momčadi i to još na gostovanju kod Reala. Zauzeo je mjesto ozlijeđenog Šimunića, no, u potpunosti je bio izgubljen u obrani zagrebačkog sastava.

Luis Ezequiel Ibanez: Poznate su mogućnosti Ibaneza u izvršavanju obrambenih zadataka. Prolazili su Španjolci pored njega kako su htjeli, nije znao na koji način ih zaustaviti, nije bio dovoljno agresivan i brz da to učini makar i prekršajima. U prvom poluvremenu jedini udarci prema protivničkim vratima bili su njegovi, ali daleko je to bilo od prave opasnosti za rezervnog vratara Reala Adana. Donekle se iskupio odličnim ubačajem i asistencijom za prvi ovosezonski pogodak Dinama u Ligi prvaka.

Adrian Calello: Argentinac u redovima zagrebačkog sastava odigrao je svoju standardnu utakmicu, pokušavao je izvršavati svoje defenzivne zadaće, ali klasa protivnika nije dopustila da bude previše uspješan u svojim namjerama.

Milan Badelj: Kapetan Dinama nije došao na večeršnju utakmicu, ali njegova slabija forma proteže se na nekoliko posljednjih utakmica. U prvom poluvremenu gotovo da se nije sastao s loptom, odigrao je ispod svoje razine. U nastavku utakmice malo se probudio, ali jedini potez vrijedan pamćenja bila je ona požrtvovna asistencija za Tomečakov pogodak. S takvim žarom trebao je zaigrati od prve minute.

Mateo Kovačić: Istrčati na Santiago Bernabeu san je svakog dječaka. 17-godišnjem Kovačiću ostvarila se ta želja, a Mateo je odigrao kao da mu je već ovo deseti nastup u hramu nogometa. Pokušavao je mladi veznjak Dinama odigrati nešto, osvajati prostor, proigravati suigrače. Pokušavao je stvarati opasnost na protivničkoj polovici. Kovačić je u Madrid došao igrati, a ne gledati utakmicu.

Sammir (do 81. minute): Povratnik u sastav nakon suspenzije. očekivanja su bila velika, ali ovo nije bila utakmica gdje je Sammir mogao doći do izražaja. Jedini s kojim je mogao kombinirati bio je Kovačić, u većini situacija pokušao solo prodorima napraviti neku pomutnju, ali većina pokušaja završila je u obrambenom bedemu madridskog sastava.

Mehmed Alispahić (do 46. minute): Impresioniran i atmosferom i protivnikom. Bez presinga prema igračima Reala, prespor za domaće nogometaše. Zasluženo ostao u svlačionici na poluvremenu, ali pitanje je za trenera zašto je uopće krenuo s njim od prve minute.

Fatos Beqiraj: Već je u prvom poluvremenu kod bijega Realovoj obrani, gdje je samo zbog dvojbene sudačke odluke ostao bez prekršaja i kazne za protivničkog obrambenog igrača, pokazao odlučnost i želju za dokazivanjem na najvećoj pozornici. Svoju požrtvovnu i borbenu igru nagradio je prekrasnim golom u završnici utakmice. Ostat će zapamćen kao prvi strijelac pogotka za Dinamo u ovosezonskoj Ligi prvaka.

Jerko Leko (od 46. minute): Ušao umjesto Alispahića, a nakon izlaska Vide zauzeo njegovo mjesto u obrambenoj liniji. U nekoliko navrata pokazao kako bi možda bilo i bolje da je na toj poziciji krenuo od prve minute. Donio mirnoću, sigurnost i iskustvo igranja ovakvih utakmica. Odigrao je dobro poluvrijeme za zagrebački sastav.

Arijan Ademi (od 63. minute): Ušao na poziciju u veznoj liniji gdje ne može pokazati svoje kvalitete. Požrtvovan i borben, kao što je to i obično u modrom dresu.

Ivan Tomečak (od 81. minute): Fantastično je pogotkom zaokružio svoju malu minutažu na madridskom travnjaku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.11.2011. u 12:23
    Početi Ligu prvaka s Jurčićem je bila glupost.
    Obrisan korisnik
  • Mihalj23.11.2011. u 12:21
    počet s alishapićem i cufreom je bila glupost
    Mihalj
  • Mihalj23.11.2011. u 12:19
    kak će ih nabrijat trener koji je zadovoljan nakon bilo kakvog poraza i samo govori o učenju
    Mihalj
  • Obrisan korisnik23.11.2011. u 09:20
    Hajdukovcima: zapamtite Debrecen Realu: zapamtite Barcelonu 0:5-) Katastrofa je što su primili 3 gola u prvih 10 minuta... to mi je nejasno, mislim da su igraci usli s premalo agresive, sudac je bio s otoka i dopustio bi rugby igru. Veliki propust trenera, trebao je nabrijati igrače...
    Obrisan korisnik
  • Mihalj23.11.2011. u 08:36
    wov torca dubrava zar si nas na svakom članku morao počastiti vicom.
    Mihalj