Košarka

"Kako ne smijemo igrati u budućnosti"

Ante Zovko • srijeda, 23.11.2011.
"Kako ne smijemo igrati u budućnosti"
Foto: FaH

Susret drugog kola Eurokupa protiv Bayerna treneru Cedevite Draženu Anzuloviću je poslužio kao primjer kako njegova momčad više ne bi smjela igrati.

Cedevita i Bayern u Maloj dvorani Doma sportova "natjecali" su se u broju izgubljenih lopti. Gosti su ih na kraju imali 20, a domaći 17.

Utakmicu su prelomila dva ubačaja s linije slobodnih bacanja kapetana Cedevite Marina Baždarića (66:62). Baždarić je minutu kasnije ubacio posljednje poene za pobjedu 70:64.

Vezane vijesti

"Za nas je ovo bila vrlo teška i iscrpljujuća utakmica. Energetski nismo bili pravi i susret u nedjelju je ostavio traga na nama", podsjetio je kapetan Cedevite na pobjedu protiv Krke u osmom kolu ABA lige. "No, najvažnije je da smo uspjeli pobijediti i izvući pouku."

Izvlačenje pouke bilo je i na umu trenera Dražena Anzulovića čija momčad nije uspjela riješiti utakmicu u trećoj četvrtini kod najvećeg vodstva od 56:48.

"Kad odigraš ovako kako smo mi odigrali i dobiješ, moraš biti jako sretan. Prvo poluvrijeme bilo je katastrofalno, a u drugom smo nešto pokušavali. Mi u ovom trenutku nismo spremni za dvije utakmice u manje od 48 sati, pogotovo što smo večeras igrali protiv fizički jakog protivnika. Prije svega najvažnija su dva boda, ali i pouka kako ne smijemo igrati u budućnosti", rekao je Zula.

Gostujući strateg, Dirk Bauermann čestitao je Cedeviti na zasluženoj pobjedi: "Mislim da su zaslužili pobjedu jer su bolje odigrali važne akcije na kraju. U drugom poluvremenu igrali smo bolje. Imali smo manje izgubljenih lopti i igrali smo bolje u napadu. No, nije sramota izgubiti protiv takve sjajne momčadi. Nijedan poraz nije dobar poraz, no sigurno da je bolje izgubiti sa šest nego s 20 razlike."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.11.2011. u 14:52
    dobro je da su iščupali pobjedu jer da su ovi pogodili koju tricu nebi se baš dobro pisalo.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.11.2011. u 14:45
    igralis te u grču, a ipak pobijedili. to je najbitnije. ipak su to švabe-uporni do samog kraja. imaju 4 dobra amera, 4 švapska reprezentativca....bayern nije nimalo naivna momčad. sasvim suprotno. ne sumnjam u pobjedu cedevite u munchenu i doma protiv benetona.
    Obrisan korisnik