Hrvatski kup, četvrtfinale, 23.11.2011, 16:00 h, Split, Gradski stadion u Poljudu, gledatelja: 2.000
Suci: Damir Batinić, Lončar, Davor Batinić (svi Osijek)
Hajduk
Hajduk
Ante Vukušić 62'
1:0(0:0) Zagreb
Zagreb

Vukušić za prednost u nenogometnim uvjetima

S Poljuda:Bernard Jurišić • srijeda, 23.11.2011.
Vukušić za prednost u nenogometnim uvjetima
Foto: FaH

Nogometaši Hajduka osigurali su minimalnu prednost uoči uzvrata četvrtfinala Hrvatskog kupa protiv Zagreba. U utakmici koju je obilježio težak, vodom natopljen teren, Splićani su do prednosti došli bljeskom kvalitete Ante Vukušića...

Zagreb
Hajduk
Zagreb
19
(do 46')
77
(do 82')
91
(do 46')
Pričuvni igrači
Trener
Krasimir Balakov
12
Igor Vidaković
5
Mladen Pelaić
10
Damir Šovšić
11
Mateo Pavlović
13
Marin Oršulić
16
Besart Abdurahimi
17
Mate Maleš
18
Stipe Lapić
22
Dino Štiglec
27
Ante Mitrović
28
Lovro Medić
 
 
 
Trener
Gordan Ciprić

Jako teški uvjeti na rubu regularnosti dočekali su Hajduk i Zagreb u prvoj utakmici četvrtfinala kupa. Kiša koja je cijeli dan topila poljudski travnjak padala je i čitavim tijekom utakmice i od terena napravila kaljužu u kojoj je bio teško i kontrolirati loptu, kamoli razmišljati o kvalitetnom nogometu.

Hajdukov trener Krasimir Balakov ispunio je najavljeno i u početnih 11 uvrstio dvojicu juniora, desnog braniča Barišića i zadnjeg veznog Radoševića. Od prve minute krenuli su i Sarić i Gabrić, a u momčad su se vratili i "pokrpani" Lima i Inoha.

Vezane vijesti

Dok je travnjak bio još koliko-toliko upotrebljiv, Hajduk je stvorio dvije jako dobre prigode pred gostujućim vratima. U 7. minuti Tomasovljeva lopta išla je prema usamljenom Vukušiću na drugoj vratnici, no Hajdukov napadač postao je prva žrtva vodom natopljenog terena i nije uspio prebaciti istrčalog vratara Vidakovića.

Dvije minute kasnije Vukušić je dodavač, a oči u oči s Vidakovićem izašao je Anas Sharbini. On je uspio prihvatiti loptu i pucati, no umjesto unutar, naciljao je vanjski dio mreže.

Kako su minute odmicale, tako je i teren postajao sve teži, a loptu je bilo gotovo nemoguće kontrolirati. Bilo je tu i komičnih posrtaja, zapinjanja lopte u lokvama dok su igrači prolazili pored nje, svega osim dobrog i povezanog nogometa. Gabrić je neopasno zapucao u 36. minuti s 18 metara, a najbolji pokušaj u prvom dijelu bio je Oršulićev iz slobodnog udarca u 40. minuti, kojeg je Subašić izvadio ispod grede.

Iz svlačionica su nakon poluvremena najprije izašli suci i kapetani, koji su provjerili ima li uvjeta za nastavak utakmice. Zvižduci publike koja nije željela prekid i dojam kako kiša ipak malo slabi, rezultirali su odlukom da se utakmica ipak odigra do kraja.

U drugi dio Hajduk je krenuo s dvojicom novih igrača, još jednim juniorom Milićem i Ahmadom Sharbinijem, koji je odmah nakon dvije minute bio u dobroj prigodi, ali je i njega omela lokva. Kad je kiša opet počela pojačavati, Hajduk je došao do pogotka.

Bio je to klasni potez Ante Vukušića. Prvi topnik Hajduka najprije je pokušao proći na 20 metara, a kad je loš teren opet odradio svoje, podigao je glavu, naciljao i pogodio ljevicom u donji desni kut za 1:0.

Zagreb je između 74. i 75. minute triput prijetio preko Šovšića i Medića, no Subašić je sve situacije uspio neutralizirati. Igra je prema kraju opet sve više bila pod utjecajem teškog terena, pa više ni jedni, ni drugi nisu uspijevali povezati još neku prijetnju prema protivničkim vratima.

Hajduk je tako na krilima Vukušićevog "ekstra-poteza" uspio stvoriti kakvu-takvu prednost za uzvrat u Kranjčevićevoj u utakmici koja je svih 90 minuta plesala na rubu regularnosti.

Hrvatski kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.11.2011. u 16:28
    misliš vuka zabije dva i bye bye Zagrebe?
    Obrisan korisnik
  • Falcao 923.11.2011. u 20:59
    Šteta zbog nehumanih uvjeta igre.Hajduk je moga puno više golova zabit da je bilo normalno
    Falcao 9
  • Obrisan korisnik23.11.2011. u 20:30
    hahah ciprića su igrači s klupe sigurno molili da ih ne uvede da se ne smoče,jer vidim ni jedna zamjena nije bila kod zagreba ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.11.2011. u 20:10
    od svih vas razumko mi se čini najrazumniji
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.11.2011. u 20:06
    oho, pa sad možda i prođemo u kupu. bude Medo zabio 2 gola u drugoj tekmi, i bye bye Hajduče :)
    Obrisan korisnik