Nogomet

Balakov: "Tražili smo da se ne igra"

S Poljuda:Bernard Jurišić • srijeda, 23.11.2011.
Balakov: "Tražili smo da se ne igra"
Foto: Kristijan Komarica

Težak teren natopljen vodom stvorio je na Poljudu uvjete koji su svih 90 minuta balansirali na rubu regularnosti. Hajduk je uspio stvoriti minimalnu prednost uoči uzvrata u Kranjčevićevoj, iako trener Bilih kaže da bi bilo bolje da se danas nije igralo...

Krasimir Balakov pljeskom je dočekan na početku prve utakmice četvrtfinala kupa protiv Zagreba, čime mu je malobrojna publika pružila podršku za poteze koje je napravio nakon poraza od Lokomotive. Od prve minute u početnom sastavu bila su dvojica juniora (Barišić i Radošević), dok je treći (Milić) ušao na poluvremenu.

"Čestitam mojim igračima jer su dobro reagirali usprkos ovako teškom terenu. Ovdje je bilo teško igrati nogomet, ali smo igrali i ovo je jedan korak u pravom smjeru koji želim od svoje momčadi. Nismo igrali dobar nogomet, što je na ovakom terenu i bilo teško, ali smo se borili i zasluženo pobijedili."

Nakon poluvremena su suci i kapetani izaši na travnjak provjeriti ima li uvjeta za nastavak utakmice. Jeste li bili za odigravanje utakmice u ovakvim uvjetima?

"Znali smo da navijači žele da se igra, ali teren je zaista bio u teškom stanju. Za nas je bilo bolje da se nije igralo i mi smo tražili da se ne igra. Suci su ipak odlučili da se igra, igrali smo i pokazali karakter."

Koliko ste zadovoljni juniorskim trojcem?

"Vrlo sam zadovoljan, ali mladi igrači moraju raditi i napredovati. Dao sam im potpuno slobodu, ja sam na sebe prihvatio njihove greške kojih srećom nije bilo. Sva trojica su odigrali dobro i proširili su konkurenciju u prvoj momčadi. Ipak, ne smijemo raditi greške i tjerati ih da prebrzo 'izgore'. Moraju biti čvrsto na zemlji i raditi."

Andrić je borbenošću još jednom pokazao da je pravi kapetan, a utakmicu je riješila kvaliteta Ante Vukušića. Gabrić je "rudario" 82 minute.

"O Andriću što god kažem je malo. On je moja desna ruka od prvog dana, to je igrač koji ima puno problema s ozljedama, ali je uvijek prvi, uvijek je maksimalan, uvijek je u glavi čist i daje svoj maksimum. Mladi igrači moraju imati takvog kapetana uz sebe, on je pravi vođa. Vukušić je riješio utakmicu, to je njegov posao. Rekao sam mu da ostaje malo više naprijed, da se ne vraća uvijek do centra. Gabrić je radio od prve minute dok nije izašao i volio bih da svaki igrač ima njegov karakter."

Je li ova prednost dovoljna za miran uzvrat?

"Žao mi je što smo igrali na ovakvom terenu, jer s današnjom željom koju smo pokazali sigurno bi u normalnim uvjetima stvorili i veću prednost. U uzvratu moramo biti pametni, odigrati dobru utakmicu, nadam se da će se neki igrači do tada oporaviti."

Trener Zagreba Gordan Ciprić na kraju može biti zadovoljan rezultatom koji mu garantira "aktivan" uzvrat.

"Čestitam Hajduku, zasluženo je pobijedio, ali mislim da su uvjeti bili na rubu regularnosti. Vukušićev vanserijski potez je riješio utakmicu, nama preostaje samo čekati uzvrat. Imamo aktivan rezultat, nadam se boljim uvjetima i mislim da možemo dostići Hajdukovu prednost."

Ciprić je potvrdio da je Zagreb bio za odigravanje utakmice usprkos teškim uvjetima, a 90 minuta odigrao je s početnih 11.

"Nisam mijenjao jer sam želio istrpjeti ovu momčad. Na klupi smo imali juniore koji nisu još igrali za seniorsku momčad i zbog toga sam odlučio do kraja ići s prvih 11. Pokušavali smo u drugom dijelu preko Abdurahimija po desnoj strani gdje je još bio koliko-toliko dobar teren i zaprijetili smo nekoliko puta. Nažalost, nismo uspjeli zabiti."

Hrvatski kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mihalj25.11.2011. u 13:09
    dinamo je praktički po pijesku igrao neko vrijeme
    Mihalj
  • Obrisan korisnik24.11.2011. u 00:07
    zdeso @ maksimir je do koncerta u2 bio jedan od boljih u europi sto se tice drenaze terena, i sad je ok poslije obnove, onih 6 mjeseci lose trave je rezultat posipanja soli za utakmicu sa paok-om,a poljud je cim padne preko 5o mm kise potopljen,ako meni nevjerujes prosetaj do fakulteta gradjevine... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.11.2011. u 20:00
    naprid krasimire samo tako nastavi
    Obrisan korisnik
  • zdeso23.11.2011. u 19:53
    Padala je kisa nakon 2 mjeseca i normalno da nije stajala.Da se igralo jucer teren bi bio normalan.Do vikenda teren ce biti normalan.Ali glavno da vi serete za teren jel je jedan dan u godini bio potopljen,a to sto je Maksimir pola godine izgledao na oranicu,a ne na teren koga to boli brige.
    zdeso
  • Obrisan korisnik23.11.2011. u 19:10
    Nisam gledao utakmicu, ali sam vidio neke slike. Uzas! Ovdje ni vaterpolisti se ne bi mogli snaci!
    Obrisan korisnik