Nogomet

Široki Brijeg prošao s 0:0

Ivana Karačić • srijeda, 23.11.2011.
Široki Brijeg prošao s 0:0
Foto: Ivana Karačić

Nogometaši Širokog Brijega plasirali su se u poluzavršnicu Kupa BiH iako u dvije utakmice nisu uspjeli pobijediti Krajišnik iz Velike Kladuše koji se natječe u stupnju niže, u Prvoj ligi Federacije BiH. Prvi susret u Velikoj Kladuši završio je 1:1. Pokazalo se da je upravo Mišićev pogodak u gostima odveo Širokobriježane među četiri najbolja sastava u Kupu.

ŠIROKI BRIJEG - KRAJIŠNIK 0:0

Stadion Pecara, Široki Brijeg, gledatelja 200

Suci: Husein Terzić (Travnik), Senad Ibrišimbegović (Travnik), Adnan Alispahić (Sarajevo)

Široki Brijeg: Bilobrk, Diogo (od 70. Varea), Brekalo (od 39. Jefthon), Ješe, Šilić, Kožul, Serdarušić, Ćorić, Kvesić, Zakarić (od 88. Wagner), Mišić
Trener: Branko Karačić

Krajišnik: Hodžić, Šneler, Ružić, Sarajlija, Bajrić, Šabić, Trejić (od 72. Lazić), Račić, Halilović, Do Nascimento (od 90. Babić), Pehilj
Trener: Denis Sadiković

Uzvratna utakmica odigrana je po teškom, kišom natopljenom i skliskom terenu. Prohladno vrijeme otjeralo je ljude sa stadiona, pa se igralo pred svega 200 gledatelja. Domaćin je nastupio bez ozlijeđenih Džidića, Bertoše, Ivankovića i Grgića, a trener Branko Karačić odmarao je Roskama i Wagnera za važni prvenstveni dvoboj s Olimpicom u nedjelju.

Domaći su uglavnom napadali, ali bez ozbiljnijih prijetnji vrataru Hodžiću. Igrači Krajišnika vrlo disciplinirano su se branili, a dva puta su opasno zaprijetili iz brzih protunapada preko Šabana Pehilja. No, prvi put je Bilobrk obranio, a drugi put je napadač Krajišnika promašio.

Najveću priliku Široki Brijeg je u prvom dijelu imao u 31. minuti kad je Šilić uposlio Antu Serdarušića, a on šutom sa 16 metara uzdrmao vratnicu. Nakon propuštenih prilika Zakarića u 59. i Ješe u 66. minuti još jednom se tresla Krajišnikova vratnica. U 79. minuti u čistoj prilici bio je Argentinac Juan Manuel Varea, no s pet metara umjesto mreže pogodio je vratnicu.

"S obzirom na to da nas u nedjelju čeka važna prvenstvena utakmica s Olimpicom u Sarajevu neke igrače smo odmarali, a neke pripremali za nju, jer Marciano nema pravo nastupa, a četvorica igrača su ozlijeđeni. Nismo podcijenili Krajišnika. Stvorili smo neke prilike, željeli smo brzo do pogotka, ali nismo uspjeli. No, najvažnije je prošli smo dalje", kazao je trener Širokog Brijega Branko Karačić.

"Čestitam Širokom Brijegu na prolazu i želim mu da osvoji i kup i prvenstvo. Mi smo veliki rezultat napravili samim ulaskom među osam najboljih u kupu. Znali smo da je Široki Brijeg favorit, mi smo mogli pobijediti prvu utakmicu, imali smo i ovdje dvije kontre, da smo zabili, možda bi utakmica bila drukčija. No, presudila je kvaliteta vodećeg tima Premijer lige BiH", naglasio je trener Krajišnika Denis Sadiković.

Osim Širokog Brijega u poluzavršnicu Kupa BiH plasirali su se Velež, koji je bio bolji od mostarskog Branitelja u prvom susretu s 2:0, a u uzvratu odigrao 1:1, Željezničar, koji je Čelik pobijedio kod kuće s 2:0, a u Zenici odigrao 0:0 i Borac, koji je nakon dva puta po 0:0 Sarajevo eliminirao boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!