Nogomet

Bilić: "Sa Srbijom neće biti ključno"

Mišo Gulić • četvrtak, 24.11.2011.
Bilić: "Sa Srbijom neće biti ključno"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon šestosatnog pregovaranja u Bruxellesu izbornici reprezentacija su usuglasili raspored odigravanja kvalifikacijskih susreta za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, a svoje viđenje ispregovaranoga danas su dali i Slaven Bilić te Vlatko Marković.

Slaven Bilić je izrazio zadovoljstvo rasporedom odigravanja utakmica u kvalifikacijskom ciklusu za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu 2014. godine, dok s druge strane Vlatko Marković nije propustio spomenuti kako je upravo hrvatski izbornik bio dominantna figura na bruxelleskom "zasjedanju".

Hrvatski izbornik je odisao zadovoljstvom ispregovaranim, iako je u početku bio skeptičan: "Iskreno, nisam baš vjerovao da ćemo dobiti raspored sukladan našim željama, stoga sam izuzetno ponosan ostvarenim. Svi smo morali napraviti neke kompromise kako ne bismo morali na ždrijebanje, jer to bi bilo najgore rješenje za sve."

No nije baš sve jednostavno išlo, što je potvrdio i Bilić: "Bilo je tu svega. Vike, svađe, nervoze, ali dogovor je bio da s tim ne izlazimo u javnost"

"Prije svega moram reći kako su Srbi na sastanku bili iznimno susretljivi, kolegijalni i dobronamjerni" pohvalio je susjede hrvatski izbornik te nastavio: "S njima nismo htjeli igrati na samom početku ili kraju kvalifikacija kako bismo izbjegli sve tenzije koje te utakmice nose sa sobom".

Potom se osvrnuo i na ostatak društva u kvalifikacijskoj skupini: "Raspored je odličan.Ovo je grupa u kojoj nema reprezentacija poput San Marina ili Andore kao što je to dosada bio slučaj. Otvaramo protiv Makedonije na domaćem terenu i to je najvažnije, a onda nam slijedi Belgija u gostima. Četiri ili šest bodova bi bio odličan zalog pred teško gostovanje u Skoplju, a potom nam dolazi Wales predvođen novim izbornikom Garyjem Speedom, mojim kapetanom iz Evertona."

Ipak, najintrigantniji dvoboji bit će sa Srbima, na što je izbornik dao zanimljiv osvrt: "Ako do tada sve prođe sukladno našim željama, susret sa Srbima neće biti ključan, čak ga i ne moramo dobiti."

Potom je riječ-dvije kazao je i Vlatko Marković, ne propustivši nahvaliti i držanje Slavena Bilića: "Slaven je u Bruxellesu bio dominantna figura i apsolutno je zasjenio sve prisutne svojom elokventnošću i poznavanjem više jezika. A ne zaboravite, tamo su bile i ličnosti poput njegova bivšeg šefa u Evertonu Johna Toshacka."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.11.2011. u 21:11
    imati ćemo tog "reprezentativnog žara" bar protiv susjeda
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.11.2011. u 19:25
    Što se kvalitete igrača tiče tu smo neupitno najbolji a ono što je nama falilo u ovim kvalifikacijama za EP je "reprezentativni žar" kojeg nam je donio Olić svojim povratkom a imali smo i veliki, ogromni motiv protiv Turske - osveta. Tako da mislim da baš sa Srbijom nećemo imati problema jer što se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • narada10824.11.2011. u 18:53
    Ma to je opet ta Biliceva spika: "Ne moramo dobiti"; to radi da uzme pritisak od igraca i repke. Svi znamo da bas te tekme protiv Srba moraju dobit', al' posto ce biti svega i svacega u toj grupi mora se sve dobiti. I uvjeren sam da ce Bilic to i igracima reci.
    narada108
  • renimus24.11.2011. u 17:43
    mislim da raspored u ovoj grupi uopce nije toliko bitan jer ce svaka utakmica biti teska. sritno nam bilo, bit ce ovdje svega
    renimus
  • Obrisan korisnik24.11.2011. u 15:44
    ''susret sa Srbima neće biti ključan, čak ga i ne moramo dobiti." = ''poraz od grčke nije traedija i ne moramo ih dobit u Pireju''...svaka utakmica je ključna i sve se moraju dobit !!!
    Obrisan korisnik