Nogomet

Kombinirani sastav protiv Hajduka

Sa Šubićevca:Ivana Jurica • petak, 25.11.2011.
Kombinirani sastav protiv Hajduka
Foto: Martina Japundžić

Iako smo jučer najavili da će 99% prvotimaca preskočiti prvenstveni susret protiv Hajduka na Šubićevcu, danas ipak stižu nešto drugačije informacije iz šibenskog prvoligaša. Na konferenciji za novinare trener Tomić kazao je kako će dio prvotimaca istrčati, a o konkretnim imenima nije govorio. Direktor Karađole, pak, najavio je kazne za one koji ne budu igrali protiv Splićana.

"Prvi put otkako sam trener, nažalost, ne mogu vam pričati o nekim nogometnim stvarima, o taktici, o sastavu. Našao sam se u situaciji da ne znam tko će sutra igrati, još to nismo definirali. Sigurno je da će istrčati nekoliko juniora i da će najvjerojatnije cijela klupa biti juniori. Mislim da će pola igrača iz prve ekipe igrati, a pola ih je odbilo igrati. Danas u toku dana ću vam točno znati reći koji su to igrači", kazao je na početku konferencije za novinare trener Goran Tomić.

Junior Živković na golu?

Najteža je situacija kad su u pitanju vratari. Trenutno kao najizglednija opcija kotira vratar juniorske momčadi Ivan Živković: "Blažević sigurno neće igrati, to je potvrđeno. Slavica ne znam jer je ozlijeđen. Ako Slavica ne bude mogao braniti, morat ćemo posegnuti za vratarom iz juniora", kazao je Tomić.

Juniori Šibenika trebali su sutra igrati prvenstvenu utakmicu juniorske Prve lige protiv Hrvatskog dragovoljca. "Ta je utakmica odgođena, baš zbog ove situacije. I ako budemo igrali cijeli tjedan nogomet je jednostavno u drugom planu. Utakmica se mora igrati, bit će odigrana. Nešto više znat ćemo sutra u pet. Ono što je sigurno je da će pola igrača biti juniori", dodao je Tomić.

"Juniori se još nisu priključili. Najvjerojatnije ćemo popodne napraviti neki lagani trening da složimo ekipu. Meni kao treneru je najteže. Ova ekipa u zadnjih pet utakmica ima samo jedan poraz, zadnja tri kola je neporažena. Bili smo na pravom putu. Imam osjećaj da sve što smo radili ova dva mjeseca sad pada u vodu", nastavio je trener Narančastih.

Na pitanje razumije li potez svojih igrača Tomić je odgovorio: "Apsolutno. Normalno da razumijem igrače. Nemam im apsolutno što prigovoriti jer u situaciji kad netko toliko dugo ne primi plaću, ali u istoj je situaciji i stručni stožer. Mi smo svi u istoj situaciji. Oni su se na taj potez odlučili, ja im nemam pravo apsolutno ništa zamjeriti. Njihova je odluka. Još ova dva kola da izguramo."

Trojica ne konkuriraju

Tri su igrača zbog ozljeda, odnosno bolesti, van konkurencije za nastup protiv Hajduka. Husmani se ozlijedio na utakmici U-21 reprezentacije Makedonije, Bačelić-Grgić je bolestan, a Jelić je na utakmici protiv Lučkog zaradio lakši potres mozga.

"Kao trener jedva čekam da prođe ovih deset dana, da okrenemo neku stranicu, jer, ponavljam, meni je najteže. Bili smo u situaciji da smo uhvatili ritam, priključili se središnjem dijelu tablice, pokazali neke dobre igre", završio je strateg Šibenčana.

Poslije Tomića na pressicu je stigao direktor kluba Marko Karađole: "Bili smo uvjereni da će jedan dio igrača prihvatiti i to svi oni igrači koji misle o sebi. Jer nije ista pozicija Blaževića koji već ima karizmu kvalitetnog vratara i ostalih momaka koji se tek dokazuju i koje čeka ozbiljniji put u profesionalni nogomet."

Najavio je direktor i kazne za one koji ne budu igrali: "Uprava će povući i one poteze koje može sukladno disciplinskom pravilniku na svojim sastancima sljedeći tjedan. I odredit će se prema igračima koji nisu nastupili. Nadamo se da će još neki igrači prihvatiti našu zamolbu da nastupe protiv Hajduka. Ali ćemo se energično suprotstaviti onome što se po mojim informacija događa, a to su prijetnje prema igračima koji su odlučili nastupiti od strane starijih igrača u svlačionici. To, dok ja budem direktor kluba, neću dozvoliti. Svatko odgovara za sebe, svatko je donio svoju odluku i svatko ima neki svoj životni plan. Onaj tko je odlučio će igrati, onaj tko nije odlučio neće i život ide dalje", kazao je Karađole.

Malčić igra zbog arbitraže

Jedan od onih koji će sigurno nastupiti je Željko Malčić. Sam je pojasnio razloge zbog čega igra: “Moji su najveći razlozi to što sam na arbitraži. Imam proces koji sam pokrenuo još u lipnju i moram nastaviti s tim. Moje je da igram, a sud dalje odlučuje. Ja očekujem i da ide suspenzija za utakmicu protiv Varaždina, tako da ja jednostavno moram igrati.“

“Nema nikakvih prijetnji, nema se tu tko na koga ljutiti. Svaki igrač ima svoju odluku, hoće li igrati ili ne, to je njegovo. Svatko odgovara za svoje postupke. Naravno, ja sam odlučio igrati, na određeni način sam i prisiljen igrati, a ima i drugih razloga zašto igram“, kazao nam je Malčić.

A na pitanje kako izgledaju te prijetnje, odnosno tko mu se potužio na njih direktor kluba je odgovorio: "Tko mi se požalio? E pa nemojmo pretvoriti ovu pressicu u ispitivanje i policijsku stanicu. Nije uopće bitno tko mi se požalio. Onaj tko je trebao taj mi se požalio i ja ću napraviti sve da ih zaštitim. Jer oni igraju za boje našeg kluba i našeg grada. Bez obzira i što prema njima klub ima dug. Vraćam se na ono prvo, svatko odgovara za svoju karijeru i svatko ima neki plan svoje karijere. Tko želi igrati neka igra, tko ne želi igrati neka ne igra i to je to."

"Račun će biti odblokiran 01. prosinca. U tom trenutku na taj će račun sjesti 300 – 400 tisuća kuna, koje ćemo sukladno vremenu provedenom u klubu, sukladno dugovima prema igračima, pravilno raspodijeliti da svatko dobije nešto, a da oni kojima se više dužno ne budu oštećeni prema onima kojima je dug manji", naglasio je Karađole.

Za kraj je imao poruku i za gledatelja: "Molim sve ljubitelje nogometa da pokušaju shvatiti ovu situaciju i da podrže momke koji će istrčati protiv Hajduka,koji će sigurno dati sve od sebe u tom trenutku. To je naša želja."

SuperSport HNL

1Dinamo 3667:30+3782
2Rijeka 3669:30+3974
3Hajduk 3654:26+2868
4Osijek 3662:43+1957
5Lokomotiva 3652:45+751
6Varaždin 3639:47-842
7Gorica 3635:50-1541
8Istra 1961 3636:54-1841
9Slaven Belupo 3643:69-2633
10Rudeš 3622:85-639

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.11.2011. u 21:41
    Tako je i treba, kazniti Radnike u štrajku živjela država hrvatska kojoj tako stalo do svoji podanika živjela živjela
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.11.2011. u 15:47
    Kontam da ih žele kazniti, jer kad im budu morali dati plaće, npr. 100 000 kuna nekom igraču koji je štrajkao, doći će i reći će mu: Kažnjen si u studenom zbog štrajka ("oglušio se o klupski pravilnik" hahaha) sa 50 000 kuna, stoga ti je plaća samo 50 000 ostatka, i tako njih 10 i da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • ala_brale25.11.2011. u 15:29
    najvljuje kazne?! a kako ih misli kazniti? smanjiti im plaće koje i onako ne primaju? da nije tragično bilo bi komično. naše društvo je definitivno otišlo u lipi ku*ac.
    ala_brale