Košarka

Barbour: "Trener Danny vjerovao u mene"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • nedjelja, 27.11.2011.
Barbour: "Trener Danny vjerovao u mene"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Poslije odlaska trenera Josipa Vrankovića, košarkaši Cibone su pozitivnom reakcijom protiv Union Olimpije došli do prve pobjede nakon 15 dana, otkako su u pretprošlom kolu ABA lige u produžetku nadjačali Hemofarm. U međuvremenu nije bilo uspjeha, ali poslije tri uzastopne izgubljene utakmice, kraj slabijeg niza dogodio se u ogledu s euroligaškim suparnikom...

Nedugo nakon što se oporavio od ozljede zadnje lože, Antwain Barbour bio je glavni Cibonin "motor" na putu do 81:70 protiv gostiju iz Ljubljane. S ukupno 24 poena i važnom napadačkom ulogom u serijama kojima su se Cibosi odvajali, Barbour je poslije utakmice bio vrlo zadovoljan kako se ova nedjelja rasplela - ističući da su došli do pobjede koja im je bila nužna.

Demonte Harper ove nedjelje nije igrao, a Lutz je pojasnio da je odluka bila njegova: "Kada se dogodi ovakva situacija u kojoj smo doživjeli šok, ne bi bilo dobro da se ulazi u prevelike rotacije i da igrači time izgube sigurnost. No, Harper je apsolutno kandidat za igru u idućoj utakmici, isto kao i Pavle Marčinković - da se ovog puta dogodilo nešto loše, igrali bi i danas".

Vezane vijesti

"Odigrali smo odlično, ušli smo vrlo agresivno, pogotovo u obrani, trebala nam je ovakva pobjeda nakon slabijeg razdoblja", opisao je Cibonin Amerikanac: "Trener je napravio dobar posao u pripremi utakmice, a mi smo odgovorili na parketu, bilo je zabavno igrati".

Barbour je dodao da promjena na klupi nije donijela sveopći preokret, barem iz njegovog kuta gledanja, ali ipak je imala utjecaja: "Trener Danny me nešto više puštao, dugo me držao na parketu i često vraćao, vjerovao je u mene. Ne mogu govoriti za sve suigrače, ali vidjelo se da smo izašli na parket kao prava ekipa. Trebamo se podsjetiti da smo bez trenera ostali tek prije dva dana, ali ovakva reakcija ispala je sjajna za cijelu momčad".

Danijel Lutz - ili trener Danny, kako ga je Cibonina "osmica" nazvala - pobjedom je obilježio prvu od dvije utakmice, koliko su mu u klubu najavili da će biti glavni. "Rekli su mi samo to, i ništa više", otkrio je Lutz, dodajući da u kratkom vremenu pripreme za ovaj susret nije bilo revolucionarnih promjena, niti ih je moglo biti.

"Kada ime kao što je Prka sjedne na klupu, lijepo je imati takvu podršku, i što se tiče njegove kvalitete iz igračkih dana i njegove visine", kazao je Lutz, uz malo šale, o svojem privremenom pomoćniku Nikši Prkačinu: "Prošao je puno situacija u životu i drago mi je da ga imam uz sebe".

"Rekao sam momčadi da će šok sigurno postojati, a na njima je bilo da taj šok bude pozitivan", opisao je privremeni Cibonin trener: "Vjerujem u kvalitetu i mogućnosti ove momčadi, dominirali smo u stvarima u kojima nismo u ranijim utakmicama, u prvom redu u skoku, pa realizaciji na drugoj strani terena. Pobjeda koju smo izborili ostavit će nas konkurentnima u borbi za što više pozicije u ovoj ligi".

"Napravili smo samo manje korekcije, nije bilo smisla u kratkom vremenu šokirati ekipu s puno informacija", dodao je 32-godišnji Lutz o pripremi za Ljubljančane: "Imali smo ciljeve da dobro branimo njihovu pick igru, a da u napadu dobro seciramo gdje su slabiji, da trčimo u tranziciju što je išlo dobro, ali i da igramo unutra prema van. To smo dobro radili u prvom poluvremenu, u posljednjoj četvrtini išlo je nešto teže".

Privremeni trener Cibosa dodao je da je situacija u kojoj se našao jednostavno dio posla: "Rekao sam da mi fali samo šljem dežurnog vatrogasca u klubu, ali nije mi teško palo preuzeti ovaj teret".

Dino Murič, igrač Union Olimpije: "Danas nismo bili pravi, nismo igrali dobro u obrani, kažnjavali su i naš slab napad brzim kontrama. Drugo poluvrijeme bilo je bolje nego prvo, ali na kraju nismo imali i malo sreće da bismo prelomili utakmicu. No, idemo dalje, gledamo prema sljedećoj utakmici".

Za razliku od Lutza, Sašo Filipovski, trener Ljubljančana, nije mogao naći lijepu riječ za izvedbu svoje momčadi: "Dvije ključne stvari za dobiti utakmicu u gostima su obrana, odnosno skok i izgubljene lopte, tu smo napravili previše grešaka. Mlađi igrači su s lošom koncentracijom odigrali obranu, pogotovo na Barbouru, koji je danas bio jako dobar".

"Našim lošim skokom dozvolili smo Ciboni da stvori veliku razliku, uspjeli smo se vratiti u igru u trećoj i četvrtoj četvrtini, ali bilo je premalo koncentracije i raspoloženih igrača, pogotovo je nedostajao Danny Green koji je imao 0/8 iz igre i bio slab u obrani. On je na twitteru već najavio da se vraća u NBA, ima klauzulu odlaska, a po igri se čini da mu je glava bila više tamo nego ovdje", zaključio je Filipovski.

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.11.2011. u 17:13
    gdje je sad onaj cepi1 sa svojim kataklizmičkim prognozama;)))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.11.2011. u 10:31
    @ciboneta....nitko ne može s ovom momčadi garantirati F4 ABA lige ove sezone. niti nam to treba biti cilj. cilj je stvarati momčad, uvrštati konačno od slj.sezone mlade igrače i formirati ekipu za 3-4 sezone koje slijede. cilj je biti u ABA ligi ispred zagreba, a kroz PH probati se 'potuči' s... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.11.2011. u 09:39
    Neplanirano bio na utakmici prvenstveno da vidim dali se mogu logički postaviti stvari. Sve je bilo dobro, najvažnije od svega je naravno pristojna obrana bez pokušaja zone i dobro zagrađivanje neznam dali su nam zmajčeki uhvatili bilo šta pod našim košem. Ono što je po meni loše su najave da se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • vlacng28.11.2011. u 00:21
    Najbolje paartija sezone!!
    vlacng
  • Obrisan korisnik27.11.2011. u 22:07
    Bravo vukovi ! u subotu po pobjedu protiv cedevite !!!
    Obrisan korisnik