Nogomet

Širokom bod, Željezničaru naslov

Ivana Karačić • ponedjeljak, 28.11.2011.
Širokom bod, Željezničaru naslov
Foto: Ivana Karačić

Široki Brijeg je na kraju jesenske polusezone ispustio prvo mjesto. Kako je Željezničar dan ranije pobijedio Leotar s 2:0, Širokobriježanima je u nedjelju u Sarajevu trebala pobjeda protiv Olimpica za povratak na vrh. No, momčad koju je na Otoci izveo trener Branko Karačić odigrala je loše. Osvojila je bod, što je bilo dovoljno tek za drugo mjesto.

OLIMPIC - ŠIROKI BRIJEG 0:0

15. kolo Premijer lige BiH

Stadion Otoka, Sarajevo, gledatelja 500

Suci: Ognjen Valjić (Banja Luka), Hrvoje Turudić (Čitluk), Asmir Budimlić (Bihać)

Olimpic: Fejzić, Rizvanović, Suljević, Škaljić, Osmani, Muharemović, Kiso, Đurić, Harba (od 84. Pljevljak), Kapić, Raščić
Trener: Nedim Jusufbegović

Široki Brijeg: Bilobrk, Ćorić, Jefthon, Ješe, Šilić, Kožul, Serdarušić, Ljubić, Wagner, Zakarić (od 73. Kvesić), Roskam (od 74. Mišić, od 86. Varea)
Trener: Branko Karačić

Blatnjav i neravan teren nije igračima pružao priliku za bolju igru, pa je bilo mnogo pogrešaka na obje strane. Domaći igrači krenuli su malo odlučnije. To im je u šestoj minuti donijelo veliku priliku, ali Veldin Muharemović je promašio. Od sredine prvoga poluvremena gosti s Pecare zaigrali su malo bolje, no nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti domaćem vrataru Irfanu Fejziću.

Trener Širokog Brijega imao je dosta problema sa sastavom jer nije mogao računati na "požutjelog" Brazilca Marciana Josea do Nascimenta, te ozlijeđene Ivicu Džidića, Matea Bertošu, Juru Ivankovića, Marka Grgića i Dioga Souzu dos Anjisa, pa je u igru krenuo s više igrača koji su jesenas vrlo malo igrali. Tako je na desnom boku igrao Mario Ljubić, a u srednjem redu Danijel Kožul i Ante Serdarušić.

Tako posložena momčad prvi put je Olimpicu zaprijetila tek u 57. minuti, kada je poslije ubačaja iz kuta kapetana Dalibora Šilića Brazilac Jefthon Ferreira de Sena glavom poslao loptu pola metra iznad grede. Nakon toga Široki Brijeg je uspostavio ravnotežu na sredini terena, a dva puta se u izglednim prigodama za pogotke našao Ljubić, no oba puta je loše primio loptu. Na kraju je u prilici za domaće bio Semir Kapić, ali i on je promašio.

"Željeli smo u Sarajevu pobijediti, no nismo nametnuli našu igru, Olimpic je bio bolji i mogu kazati s ovakvim sastavom nismo ni mogli više od boda. Sad je kraj polusezone. Trebamo mirno napraviti temeljitu analizu i vidjeti na kojim mjestima se trebamo pojačati. Uz odgovarajuća pojačanja i dobre pripreme možemo izboriti nastup u Europi, što je cilj, jer smo drugi u prvenstvu i u poluzavršnici Kupa", kazao je Branko Karačić poslije utakmice.

Kako je susret između Olimpica i Širokog Brijega završio bez pogodaka, jesenski naslov pripao je Željezničaru, koji je sakupio 35 bodova, ili bod više od drugoplasiranoga Širokog Brijega, dok su u borbi za izlazak u Europu ostali još Sarajevo i Borac s 29 bodova, te Zrinjski s 27 i Olimpic s 24 boda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.11.2011. u 17:45
    Sportnet,nemoj te samo pisati za bih sa hrvatskim uticajima,BOSANACA ima u Hrvatskoj koji zele da nam pisete za nase sve klubove ne samo hrvatske.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.11.2011. u 12:25
    Rekao sam da ce pasti siroki
    Obrisan korisnik