Nogomet

I u Varaždinu u kombiniranom sastavu

Sa Šubićevca:Ivana Jurica • petak, 02.12.2011.
I u Varaždinu u kombiniranom sastavu
Foto: Martina Japundžić

Puno se toga događalo u šibenskom prvoligašu ove polusezone, pogotovo u posljednje vrijeme. Dobro je zato što je kraj prvog dijela sezone, što će nakon utakmice u Varaždinu biti spušten zastor, barem u natjecateljskom dijelu. A za tu utakmicu u Varaždinu trener Goran Tomić na raspolaganju ima istu momčad koja je zaigrala s Hajdukom, izuzev dvojice igrača iz tog kadra koji su otpali zbog ozljede, odnosno kartona.

U petak ujutro nogometaši Šibenika odradili su posljednji trening prije puta na zadnje gostovanje u ovoj godini. A nakon treninga doznali smo kako će u Varaždinu istrčati praktički ista kombinirana momčad kao u prošlom kolu protiv Hajduka: “Idemo sa sastavom koji je zadnji put igrao utakmicu protiv Hajduka. To je stav Uprave i ja je moram respektirati“, kazao je trener Goran Tomić.

Pauk: "Logična odluka"

"Sam život pokazuje kakav je stav. Kao što naš kapetan, makar dosadašnji, Blažević govori da je situacija u svlačionici narušena onda to treba poštivati i ne pokušavati uopće miješati ekipu koja je pružila izuzetno lijepu, kvalitetnu i borbenu partiju protiv Hajduka sa eventualno nekim od onih koji su odbili nastupiti kad je klubu najteže, bez obzira na razlog, jer to odbijanje nije vodilo ničem dobrom i niti je nečem novom doprinijelo. U dogovoru sa stručnim stožerom bila je logična odluka da se i na ovoj zadnjoj utakmici opredijelimo za one koji su nastupili protiv Hajduka, koji su se srčano borili, disali kao jedan. To je garancija da ćemo u najmanju ruku imati takvo htijenje i zalaganje i u Varaždinu, a kad imamo takvo htijenje i zalaganje, onda smo i vrlo blizu osvajanja onog što želimo, boda ili tri", kazao je predsjednik kluba Goran Pauk.

"Nemamo nekih velikih očekivanja. Idemo odigrati utakmicu, zadnja je u sezoni. Ne mogu sad od ovih momaka tražiti nešto previše što se tiče same igre, ovo je praktički drugi put da smo se našli na treningu. Što se tiče nekih postavljanja, taktike, ne mogu ništa od toga tražiti, samo ću tražiti, naravno, borbenost i agresivnost koju su pokazali i u zadnjoj utakmici protiv Hajduka. A rezultat? Što bude", rekao je prije polaska u Varaždin strateg Narančastih.

Osim svih onih igrača koji nisu nastupili ni u prošlom kolu, Tomić ne računa i na dvojicu igrača koji su participirali u utakmici protiv Hajduka: "Špadina je dobio crveni karton u juniorskoj Kup utakmici, a Georgievski je ozlijeđen. Vraća se Vuk, tako da će sastav biti približan onome koji je igrao protiv Hajduka."

Susret protiv prvoligaša s Poljuda zbog ozljede propustio je Andrej Vuk, ali naglašava da je spreman za susret protiv bivšeg kluba: "Spreman sam, igrat ću. Bilo je problema s ozljedom prepona, ali ta ozljeda je stvar prošlosti za mene."

"Idemo kao i protiv Hajduka, pokušati dati sve od sebe, pa ćemo vidjeti što bude. Nema filozofiranja, oslabljeni smo, ali ja vjerujem da možemo nešto napraviti", dodao je Čakovčanin u šibenskom dresu.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.12.2011. u 20:17
    eto varteksu druga pobjeda
    Obrisan korisnik