Nogomet

Blanc: "Engleska je favorit"

Dino Brumec • petak, 02.12.2011.
Blanc: "Engleska je favorit"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Na predstojećem Europskom prvenstvu skupinu D sačinjavat će Ukrajina, Engleska, Švedska i Francuska. Nakon ždrijeba može se steći dojam da, iako svi respektiraju svoje protivnike, nijedan izbornik nije previše nesretan raspletom izvlačenja kuglica.

Oleg Blohin, izbornik Ukrajine, o skupini je rekao: "Ne možemo očekivati slabe protivnike u ovoj fazi. Nadalje, smatram da je ovo Europsko prvenstvo jedno od najjačih u smislu kvalitete sudionika. Naš cilj ostaje isti, prolazak u drugu fazu, a nakon toga ćemo vidjeti što će biti. Možemo se natjecati sa svakom momčadi u skupini."

Švedski izbornik Erik Hamren realan je u svojim procjenama: "Skupina je vrlo zanimljiva. Nadao sam se da ćemo izbjeći Španjolsku i Njemačku, a možda i da dobijemo koju lakšu reprezentaciju, ali zadovoljan sam. U koju god skupinu da smo došli, bili bismo okarakterizirani kao autsajderi jer nemamo tako dobar rejting kao ostale momčadi. Ovaj dvoboj s Ukrajinom biti će nešto sasvim drugačije od našeg nedavnog ogleda jer su sada Ukrajinci domaćini cijelog turnira i imat će veliku podršku s tribina."

Fabio Capello, talijanski stručnjak na užarenoj engleskoj klupi sretan je što je izbjegao neke protivnike: "Sve momčadi u našoj skupini stvarno su dobre. Ako prođemo u drugu fazu natjecanja volio bih se susresti s Italijom ili Irskom. Skupina B vrlo je teška jer Njemačka, Portugal i Nizozemska su sve vrlo jake momčadi. Najbolja skupina za nas bila bi skupina A, ali sretni smo i s našom grupom. Barem nismo završili u skupini B."

Laurent Blanc smatra da je moglo proći i bolje, ali i mnogo gore: "Zadovoljni smo. Mogli smo doživjeti sudbinu Danske, ali smo isto tako mogli završiti i u skupini A koja se čini vrlo otvorenom. Smatram da je Engleska najveći favorit u našoj skupini, a da će ostale momčadi probati doseći treće mjesto."

EP 2012. - Skupina D

1Engleska 35:3+27
2Francuska 33:304
3Švedska 35:503
4Ukrajina 32:4-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.12.2011. u 01:01
    hahahaha, Blanc je malo pre iskren
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.12.2011. u 22:32
    je,kak i uvijek do sasa...pih
    Obrisan korisnik