Nogomet

Video: Kaliniću pogodak, Striniću isključenje

Damir Žbulj • nedjelja, 04.12.2011.
Video: Kaliniću pogodak, Striniću isključenje
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U susretu 19.kola ukrajinskog nogometnog prvenstva između Iličevca i Dnipra u glavnim ulogama bili su hrvatski nogometaši. Nikola Kalinić zabio je pogodak, Ivan Strinić brzinski je zaradio isključenje, a njihov klub doživio je poraz.

Dnipro je sedmim prvenstvenim porazom ostao na petoj poziciji ukrajinskog prvenstva, a glavnu riječ na gostovanju kod Iličevca imali su hrvatski reprezentativci Nikola Kalinić i Ivan Strinić. Jedan sa postignutim pogotkom, drugi sa brzinski zaređena dva žuta kartona, u 55. i 56. minuti, a nakon što je tek u nastavku utakmice i ušao u igru. Domaćin je na kraju ovog uzbudljivog dvoboja slavio rezultatom 3:2.

Dnipro je pozitivnim rezultatom u 19. kolu imao priliku preskočiti Krivbas na četvrtoj poziciji, no, planove su im nogometaši Iličevca pokvarili već u samom otvaranju utakmice. Domaćim je stigao do početne prednosti u osmoj minuti utakmice golom Fomina, dok su u već 28. minuti bili u prednosti 2:0, kada se u listu strijelaca upisao Kožanov.

Ugodnim vodstvom Iličevca otišlo se na odmor, a trener Dnipra Juande Ramos pokušao je nakon poluvremena promjenama u sastavu i formaciji okrenuti susret na stranu svoje ekipe. Tako je od 46. minute utakmice priliku na travnjaku dobio i Strinić, ali hrvatski reprezentativac nije se u nastavku utakmice proslavio, barem ne po dobru.

U samo dvije minute uspio je skupiti dvije javne opomene te je u 56. minuti već morao put svlačionice. No, kako se to često zna kazati: "Igrač više, problem više", Iličevac se umjesto dominacije i korištenja brojčane prednosti našao u problemima. Rotan je u 58. minuti smanjio na 2:1, da bi Nikola Kalinić pogotkom u 74. minuti utakmice, nakon što je na petercu dobro reagirao na ubacivanje s lijeve strane, poravnao rezultat na 2:2. Osmi mu je to pogodak u prvenstvu.

Međutim, nisu to bila sva uzbuđenja u ovoj utakmici. U 86. minuti dosuđen je kazneni udarac za Iličevac, koji je uspješno realizirao Jarošenko te tako osigurao pobjedu i tri boda iz ovog uzbudljivog dvoboja. Gosti su do kraja uspjeli ostati i s devetoricom na travnjaku jer je strijelac pogotka Rotan zaradio izravan crveni karton minutu prije isteka regularnog vremena.

Nakon 19 odigranih kola Šahtar je prvi s 48 bodova, dok je kijevski Dinamo drugi s dva boda i utakmicom manje od vodećeg. Metalist je na trećoj poziciji s 44 boda, dok je Dnipro peti s 30 bodova, jednim manje od četvrtog Krivbasa. U 20. kolu Dnipro igra na domaćem terenu protiv Černomoreca, Šahtar gostuje kod Krivbasa, a Dinamo kod Karpata.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • greenhorn05.12.2011. u 22:46
    sta vise nesmijes ni pohvalit igraca a da ne dobis minuse... a ima bisera na ovom portalu :/
    greenhorn
  • JeremijaX05.12.2011. u 02:27
    To Kale!! Impresivno ubacivanje između trojice igrača!
    JeremijaX
  • greenhorn05.12.2011. u 01:36
    sda ti budi pametan i biraj napadace :S
    greenhorn
  • Obrisan korisnik04.12.2011. u 23:47
    Sve bolji i bolji...
    Obrisan korisnik
  • jugoplastika04.12.2011. u 23:42
    fino ovaj trpa. dosta je redovit
    jugoplastika